Неприятен вкус на глутамин - нормално ли е?

Здравейте, купих си глутамин на mex ,нормално ли е да има кисело/солен вкус? Непоносим ми е едвам не се изповращах след 1 вата доза....

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 21.10.13 11:33.

до колкото знам, за някои марки е нормално, лично аз съм пробвал само на синтракс, при който нямаше никакъв страничен вкус.

21.10.13
18:30

Пии го направо фостата(без да го разбиваш) :D
пс: глутамина на амикс има леко сладък вкус.

Аз си мислех ,че е развален.Все пак вкуса е ужасен и явно ще го продам на някои.

21.10.13
23:23

Не е развален. Ако го обърнеш ще видиш, че не е просто l-glutamine, макар основно да е именно такъв. Води се глутаминова матрица, тоест аминокиселината глутамин е в няколко форми една от които е глутамин алфакетоглутарат (вързан с киселина с кисел вкус) и глутамин етил естер (естерифицирана суровина и най-вероятния виновник за странния вкус). Пий смело всичко е наред с глутаминчето.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 21.10.13 23:24.

PH

22.10.13
09:56

Само аз ли не разбрах за кой глутамин говориш,тоест на коя марка е ?
Както и да е,пил съм глутамин на syntrax,primaforce,amix,optimum,universal,глутаминови пептиди на бълк и др. и винаги вкусът е леко сладникав и кисел,но нищо фрапиращо,почти не се усеща.Ако глутаминът,който пиеш е матрица,както каза Strelok по-горе,то разликата във вкусът може да идва от там.

Мнението беше редактирано от Phxxx на 22.10.13 09:56.

22.10.13
14:31

Аминокиселините имат D и L форми (2 половини на цялата молекула) Човешкия организъм абсорбира лявата (L) форма - L-Carnitine, L-Glutamine.. За извличане само на лявата част, производството се оскъпява. Колкото по-чиста е продукцията - толкова по-безвкусна е тя. Говорим за чист глутамин в случая, не за матрица. D-формата е горчива (не съм сигурен може да бъде също и кисела).
До колкото знам D-тата са токсични и трябва да се избягват. Ако на някой му се чете по темата да търси Chirality, от скоро го разучавам т’ва и не съм сигурен к’во съм разбрал точно.

Jobko, залягай над химията, че изомерията и хиралността са ти terra incognita… :D
Наредил си цял низ от бисери, ама не му е тук мястото да ги коментираме.
По-добре изясни една материя, пък после я използвай... ;)

Пил съм глутамин на няколко марки. Когато говорим за L-глутамин с достатъчно добро качество, вкусът е неутрален до много леко накиселяващ (когато разтворът е много концентриран). За другите глутаминови форми Strelok91 е обяснил.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.10.13 14:58.

22.10.13
15:19

Излагам се публично с добри намерения :D

Може ли да го пия с натурален сок и 10грама на ден деистваща доза ли са?

22.10.13
22:35

Може да го пиеш със сок. На твое място бих пил 10 грама веднага след тренировка в тренировъчен ден и толкоз.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1