25.10.13
13:24
Здравейте, имам едно особено питане - Спазвала съм преди време 90 дневната диета, имах голям успех, успоредно си ходих и на фитнес, промених се доста, спрях я, почнах да се храня така да се каже здравословно, за мое учудване (бях свалила от 90дн.диета-9кг.) свалих още 3кг Цяло лято си ходя на фитнес, кардиото ми беше в много бързо ходене, от време на време тичане, след което упражнения. От няма и месец реших да се пробвам пак да направя въпросната 90 дневна диета, за която сега изчетох доста лоши изказвания,но все пак от 3 седмици съм на нея и ще я изкарам още два дена след което ще си направя режим по съветите които давате тук
Все пак притеснението ми е следното, минах си аз на 90дн.диета, реших да започна да тичам и тичам 4км. може би 3 пъти седмично и взимам и л-карнитин 1500мг преди тренировка и вчера след почти месец се качвам на кантара и какво да вида +5кг. не 1,2кг. а цели 5 кг. Има ли някой някакви предположния от какво може да е това, защо така става. Говорих с фитнес инструктура, отсвири ми диетата и ок - спирам я, каза ми че килограмите са много лош измерител и не трябва да гледам тях, защото съм сваляла мазнини, но правя мускули и затова съм качила, нещо с което не знам дали да се съглася, затова ще се радвам да чуя и мнения тук относно килограмите-покачване, сваляне и отслабване-реално или само мускули и вода и тн. Иска ми се да уточня, че целта на темата ми е повече за разгадаването на тези килограмчета и тяхното значение, а не за моя режим, тъй като след едно обстойно изчитане, ще се постарая да си съставя друг режим,който ще споделя, но все пак 5кг. - по дяволите? Много са !. Благодаря много на всички , предварително!
25.10.13
14:47
Килограмите наистина нямат голямо значение да не кажа никакво. Нормално е да топиш мазнини и да правиш мускули. Но това не означава, че само ще сваляш килограми. Нали мускула и той тежи. Като отслабне човек и натрупа мускули, той може пак да е със същото тегло, но ще изглежда по съвсем друг начин, защото (виж снимката):
Та съвета ми е да се харесваш в огледалото, а не на кантара. ;)
Мнението беше редактирано от Иван Стоянов на 25.10.13 14:47.
25.10.13
15:07
Кантара го изхвърляш. Той не може да ти даде никаква практически полезна информация.
Ориентираш се по огледалото и шивашкия метър. Те са твоят коректив.
90-дневната глупост я спираш. Започни да се храниш правилно.
Започни да тренираш силово (при колебание четеш внимателно тук).