25.10.13
15:31
Здравейте!
Получих проблем със става на устата, в резултат, на който няколко дена не мога да ям нищо твърдо. Така реших да си купя някакъв блендер или пасатор, за да си правя някакви каши и да не карам през следващите дни само на мляко. Никога не съм си пасирал храна, така че препоръчайте ми какво да си забъркам и как кашата да се получи такава, че да не се налага да дъвча изобщо. Не целя някакъв резултат, искам просто да съм нахранен и да ми е вкусно. Иначе тренирам всеки ден, предимно кардио спортове за удоволствие.
Закуската ми обичайно е:
1 кисело мляко 2%
70-80 гр. хляб
50-60 гр. кашкавал
1-2 лъжици мед и малко орехи
Не е много, но през деня ям често и поне две от храненията ми са стабилни.
Сега мисля да заместя тази закуска с:
половин литър прясно мляко 1.5%
100 гр. овесени ядки
два банана
три варени яйца
Въпросите ми са:
Достатъчно течно ли ще се получи, защото не трябва да се налага да дъвча. Какъв пасатор да си взема?
Колко хранителен е този микс спрямо обичайната ми закуска, съответно да добавя или да махна нещо?
Може ли да си занеса такава каша на работа, ще се развали ли за около 6 часа?
Ще се радвам да разбера и какво мога да добавя към този микс, за да е по-полезен, по-вкусен и т.н. Също и други идеи за шейкове ...
Предварително благодаря! :)
Темата беше редактирана от Easy going на 25.10.13 15:34.
25.10.13
16:05
На практика можеш да пасираш всичко, което не е прекалено твърдо.
Ако сместа стане прекалено гъста, винаги можеш да капнеш малко вода, нали?
Не пасирай варени яйца - придават гадничък вкус на всяка смес.
Сурови яйца - просто недей.
Можеш да пасираш и пилешко с картофи (ще отделиш кокалите, надявам се). :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.10.13 16:05.
25.10.13
17:03
Купих си една машинка, точно шейкър се води. Трябва да пасира много фино и се надявам да е така.
Ти казваш, че всичко, което не е много твърдо, може да се пасира. Значи спокойно мога да направя шейк от това, което закусвам обикновено? Да си сложа мусака или друго готвено ядене?
Ще се радвам да чуя и идеи какви миксове се получават вкусни, и съвети какво да не пасирам ( освен яйца ) ...
ПП: Как ще махам кокалите брат, това е най-полезното, хах :D
25.10.13
17:10
Закуската - кисело мляко, мед и орехи със сигурност можеш да пасираш. Добави малко овес и извара, за да компенсираш хляба и яйцата. Изглежда твърде странно и екзотично, но да - и мусака можеш да пасираш (сложи и на нея малко кисело мляко). Варен ориз също е добра идея. Готвеното ядене просто ще превърнеш в нещо като супа чрез пасирането - това е... :)