тренировка за рамо

26.10.13
14:25

с какви упражнения могат да се заменят повдигането на дъмбели пред тяло ,в страни , преси с дъмбели за рамо от седеж и пек дек за задно рамо ? Понеже като че ли свикнах с тях и не ме натоварват толкова  ?

26.10.13
14:39

Пробвай с техни вариации.

26.10.13
15:39

предложи някоя.. В фитнеса има техни вариации на машини но мисля че е по добре с дъмбели или лост

26.10.13
15:39

Увеличи обема.....

26.10.13
15:44

да това щях да го пробвам на следващата тренировка

26.10.13
15:47

казано от anton todorov на 26.10.13, 15:39:

предложи някоя.. В фитнеса има техни вариации на машини но мисля че е по добре с дъмбели или лост

Вариации има колкото щеш. Ето ти цял куп упражнения за рамене. http://exrx.net/Lists/ExList/ShouldWt.html
Обаче най-важно е да ги изпълняваш правилно, иначе няма смисъл.

26.10.13
16:53

казано от anton todorov на 26.10.13, 14:25:

с какви упражнения могат да се заменят повдигането на дъмбели пред тяло ,в страни , преси с дъмбели за рамо от седеж и пек дек за задно рамо ? Понеже като че ли свикнах с тях и не ме натоварват толкова  ?

1. Повдигане на щанга пред тяло
2. Повдигане на дъмбел встрани от наклон
3. Преси от стоеж с дъмбели или щанга. Пуш преси.
4. Странична преса с дъмбел - можеш да я считаш като нелош заместител или допълнение към т.2 и 3
5. Разтваряне под наклон за задно рамо. Разтваряне от лицев лег. Гребане с шанга или дъмбели и лакти встрани /от лицев лег.
6. Вертолет / upright row - донякъде заменя или допълва някои от горните упражнения.
7. Обръщане с щанга

26.10.13
19:20

Eто и едно предложение от мене. СУПЕРСЕРИИ за рамо. Рамени преси с дъмбели/ повдигане на ръце в страни.
Преса с щанга зад врат/ повдигане на ръцете напред . Прави по 3 суперсерии с тези упражнения и още на 3-тата тренировка ще видиш едно по-различно рамо.

26.10.13
23:15

казано от Gergi_81 на 26.10.13, 19:20:

Eто и едно предложение от мене. СУПЕРСЕРИИ за рамо. Рамени преси с дъмбели/ повдигане на ръце в страни.
Преса с щанга зад врат/ повдигане на ръцете напред . Прави по 3 суперсерии с тези упражнения и още на 3-тата тренировка ще видиш едно по-различно рамо.

Какъв е смисъла на тези суперсерии? Получава се нещо такова:
предно-средно
предно-предно
А къде е задното?

според мен суперсериите са за периода на чистене

27.10.13
11:57

Доста варианти има наистина . Правил съм ги, според вас кой е най-добрия? Четох много, но навсякъде различни пише, а вие тренирате от повечко време предполагам. Затова питам кой е най-ефикасния метод за покачване на маса в рамото?

27.10.13
12:08

Раменни преси с прогресивно увеличаване на тежестите, които ползваш.

27.10.13
12:27

Тоест да правя само раменни преси с увеличаване на тежестта в тренировката за рамо или просто това е най- важното упражнение ?

27.10.13
12:41

Не само, но те да са във фокуса на тренировката и да се стремиш да прогресираш на тях.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1