казано от Инис на 30.07.13, 18:40:
Хм..Щом на тия хора това им е работата, какво има за възхищение?! Съсипването на здравето за пари и от суета буди жал.
Положеният труд и резултатът. Всяко нещо си има цена, в професионалния спорт това е здравето, личното време и много други лишения.
казано от Intolerante на 30.07.13, 18:35:
Има допинг тест,но 90% от атлетите на игрите са спонсорирани атлети на Reebok,сам можеш да прецениш изгодата им едни ясно утвърдили се кросфитъри с огромна фенска маса да изгърмят.
пп:Говоря за атлети от ранга на Фронинг,Бейли,Калипа,Мадокс и т.н да не ги изреждам всички.
Абе това е едната страна на медала...
Дали обаче някой ще е толкова тъп, да си рискува спонсорството, рекламните договори и кариерата с “допинг на грамове”?
И ако ставаше така лесно с допинг, защо са все едни и победителите...къде са другите допингирани?
малко ги извъртате по нашенски нещата...все неква скрита далавера или конспирация има.
Допинг контрола е миже да те лаже:)
Тестват ги преди регионалните и преди Игрите...ама как става без референтни стойности, не знам:) В смисъл, далеч са от правилата на УАДА...засега!
Значи имаш идеално, да не кажа перфектно време да минеш два изродски цикъла и един поддържащ, баш кат си треа:)))
Нищо не омаловажавам аз обаче...мога да си представя какво им е...а и всеки път ги почваме тия химии, все едно те вдигат, не атлетите!
Изроди са!!! И аз искам да съм така натрениран, че след 21км. гребане за време, да тласна 160кг, ама аде де:)
Въпреки, че според мен, тази година беше по-леко от миналата.
30.07.13
20:55
казано от Redalex на 30.07.13, 20:45:
казано от Intolerante на 30.07.13, 18:35:
Има допинг тест,но 90% от атлетите на игрите са спонсорирани атлети на Reebok,сам можеш да прецениш изгодата им едни ясно утвърдили се кросфитъри с огромна фенска маса да изгърмят.
пп:Говоря за атлети от ранга на Фронинг,Бейли,Калипа,Мадокс и т.н да не ги изреждам всички.
Абе това е едната страна на медала...
Дали обаче някой ще е толкова тъп, да си рискува спонсорството, рекламните договори и кариерата с “допинг на грамове”?
И ако ставаше така лесно с допинг, защо са все едни и победителите...къде са другите допингирани?малко ги извъртате по нашенски нещата...все неква скрита далавера или конспирация има.
Никъде не съм казал,че е лесно.Допинга не е всичко,има много други фактори - аз лично не одобрявам да се казва “ето,той е назобен и затова бие” ,защото се умаловажава труда на човека.В крайна сметка никой не го пита от колко неща се е лишавал,какви моменти е пропускал и е жертвал за тренировка,колко пари му коства това,колко контузии,болежки и т.н. ,а всеки свежда всичко до ААС,което е глупаво.
И мисля,че не ме разбра,никой не си рискува спонсорството според мен,тоя чадър не съм го сложил случайно горе - и да,като всеки българин съм цар на конспирациите ;)
Изобщо не знам за какво ги коментираме тях,да си гледаме нашата паница и да се опитваме да популяризираме кросфита в България,за да може след време ние малките поне да си ги мериме с батковците, а тренирайки в билдърската зала заедно с билдърите НЕ СТАВА.
преди 10 дни се видях с една стара дружка в София...ще отваря нова зала от септември-октомври специално за кросфит - пудовки, гуми, пространство, лостове и тн... ;)
Инис, докато аз тук се оплаквам, че ме боли плешката и ми изтръпват ръцете... около 3000км разстояние от тук Оксана Сливенко тласка 145кг с болки в кръста, протрузии, болки в колената и кои знае какво още..
Ако искаш да ставаш голям и да си от най-добрите, оправяш си психиката, а.к.а НИЩО не ме боли.
казано от slavko на 30.07.13, 20:45:
Тестват ги преди регионалните и преди Игрите...ама как става без референтни стойности, не знам:) В смисъл, далеч са от правилата на УАДА...засега!
...
Всъщност, точно според WADA ги тестват.
All athletes agree to CrossFit’s Drug Testing Policy as a condition of competing in the CrossFit Games season. The CrossFit Games are compliant with the World Anti-Doping Agencies standards.
30.07.13
23:16
Чудно ми е как може да се приложи бизнес модела на Кросфит в България. Защото все си мисля, че средната класа в България търси различни начини за развлечение, адреналин, силно усещане и т.н. Но тук говорим за верига зали може би. С франчайз модел. Да се изкарват големи пари и да се реинвестират в оборудване, социален маркетинг и събиране на повече клиенти. На хората не им се ходи на фитнес толкова, защото не се чувстват на място. Големия проблем, който виждам, е че трябва да плащаш филиална такса. Но има пазар определено. Безплатни тренировки, препоръки, за да се набере база. Но най-важното е да излезем по улиците и да питаме хората какво искат и как се чувстват спрямо тренировките си, каквито и да са...
30.07.13
23:32
Хора, които изкарват около 1200-1500 лева на месец и нагоре. Като цяло това (май) са хората в София, Варна, Пловдив. Но точна информация не мога да дам. Трябва да направя проучване. Сега говоря само от предположения и условности.
30.07.13
23:39
20 % от 7 милиона - 1,4 милиона хора. Трябва да видя тенденцията на фитнес пазара каква е. Дали расте или не. Аз все си мисля, че расте. Но като цяло пазара въобще не е малък.
Тедо,
Първо, това което си цитирал не е средна класа....
Второ, пазарът е голям и расте, но нямаш идея колко зали и залички има, и колко чувствителни са много хора, когато им кажеш, че месечният абонамент е 70 лева...а доста от тези хора биха предпочели да ходят в лъскава зала с плазми, палми и аквариуми, вместо да тренират функционално.
Трето, кросфит малко или много е франчайзингов модел и не съм сигурен до колко би се комбинирал с франчайзинг на фитнес зали. Всъщност по правилата на кросфит - един човек/фирма няма право да притежава повече от една кросфит зала.
31.07.13
00:30
Може би е така. Аз не съм тръгнал да правя кросфит бизнес. Трябва много проучване. Но за 1 ден може да събереш достатъчно информация от улицата, за да имаш добра представа. По София хората дават по 5-6-7-10 лева за тренировка +20-30 лева за треньор. :)
казано от Vic на 30.07.13, 22:52:
казано от slavko на 30.07.13, 20:45:
...Всъщност, точно според WADA ги тестват.
All athletes agree to CrossFit’s Drug Testing Policy as a condition of competing in the CrossFit Games season. The CrossFit Games are compliant with the World Anti-Doping Agencies standards.
Всъщност няма как да стане, защото топ атлетите са в списък, в който всеки си има показатели и ако си извън тях се счита за положителен тест, най-общо. Тук въобще няма как да стаен, защото още регламента не е изяснен, няма официален календар със сътезания, няма ранглиста и т.н.т.н.т.н.т.н.т.н....
казано от Grey Knight на 30.07.13, 23:39:
20 % от 7 милиона - 1,4 милиона хора. Трябва да видя тенденцията на фитнес пазара каква е. Дали расте или не. Аз все си мисля, че расте. Но като цяло пазара въобще не е малък.
О, боже...над 1200лв. в БГ взимат не повече от 10%...
Не смятай 7 милиона, защото твоя таргет се затваря в 15-20% от населението.
Ако е бил повече Вик, Юли, Кирето и Ефко да карат Бентлита:)
31.07.13
11:56
Надявам се не ги говорите серизоно тия приказки, че не ги хващат щото не взимат :)
Да, много тренировки имат, много труд е хвърлен, ама се взима и то не само АС. Няма шанс случаен да пробие, па ако ще да се счупи от тренировки. Ще пробие много натрениран и много умно назобен. Което за нас е в сферата на фантастиката - няма кой да му подсигури финансирането на режима.
Не ни липсват условия, липсват пари. Реално два олимпийски лоста с двеста килограма тежести, две пудовки и едно мазе 3х4 м са напълно достатъчни. Ама хладилника да е пълен, медикаментите да са посигурени, суплементите да са разпределени и да можеш да тренираш двуразово. Тоя, който може да си го позволи му е през оная работа за спорта, тоя който иска да се напъва и готов да се раздава - работи двуразово, щото го чакат кредит, сметки и празен хладилник.
Не знам и аз за какво го пиша това, то е ясно на всички...
31.07.13
16:15
Иначе наистина са изроди и стават все по-големи изроди всяка година, не ми се мисли какво ще е след още 4 години примерно...Да не стане само да почнат да се пускат в разни Олимпийски дисциплини...на Олимпиади ;)
казано от Grey Knight на 30.07.13, 23:39:
Само малко статистика - Трудоспособни - 3 300 000, от тях 500 000 безработни, да не говорим и от работещите и от безработните колко цигани има.. Ако 20% от работещите взимат над 1200лв - 560 000, а не 1,4 милиона. Официално 100 хиляди се осигурчват на максимума - 2000лв, а може да взимат и по 5хил. По груби сметки точно 1,5 милиона са ‘по средата’ , ама по-точно, ако поне 1200 са някъв що годе приличен доход, то значи тия хора са зле, а голяма част от икономиката разчита на тях.
01.08.13
16:03
като се огледам в познатите си-млади хора, в колегите си-държавни служители с между 15-30 годишен опит, семейството ми и семейните познати - има не повече от 10 на 100-и то управляващите кадри, които спадат в тази категория с 1200лв. Нали се сещате че в малките градове за добра заплата се смятат е около 450-550лв?
София изобщо не е България
03.08.13
00:32
Сега изгледах Burden Run-a….е нямам думи.
3,3км тичане
90 метра обръщане на това прасе - 225кила...
550 метра носене на 45-килограмов дънер
50 метра дърпане на 140 кила шейна...
Калипа - 29 минути.
24.10.13
21:58
Който не е гледал игрите - 30 минутен преразказ.
Не видях тема и за ”Европа срещу САЩ”, което (събитие) ще бъде излъчвано и по Евроспорт, и по стрийм от Кросфит(със собствен коментар).
казано от Цветан Василев на 24.10.13, 21:58:
...
Не видях тема и за ”Европа срещу САЩ”, което (събитие) ще бъде излъчвано и по Евроспорт, и по стрийм от Кросфит(със собствен коментар).
Готово :)
26.10.13
21:16
.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.10.13 21:20.