24.10.13
00:42
18 без някой друг месец, към 79кг, 182см
Тренирам от няколко години, тъй че не, не ми е рано за добавки.
Е извинявайте, ама тема за моя случай не намерих. :D
Тъкмо приключих 300 грамова опаковка креатин монохидрат ON и продължавам да пия глутамин на същата марка.
Надявам се на по-добри резултати в изграждането на маса, защото леко съм в застой от доста месеци... ръката, която до преди ми вървеше доволно, сега е спряла на 40см и не иска повече. Килограмите - същата работа. Не знам протеин ли да взимам, гейнър ли да взимам, амино ли ? Креатина да го продължа ли, ами глутамина ?
Очаквам да дадете някой съвет.
Хранителен режим не спазвам, като изключим това, че просто избягвам някои храни и гледам да се храня по-начесто.
Темата беше редактирана от MentiLL Bash на 24.10.13 00:44.
24.10.13
01:38
казано от MentiLL Bash на 24.10.13, 00:42:
Хранителен режим не спазвам, като изключим това, че просто избягвам някои храни и гледам да се храня по-начесто.
по всяка вероятност тук е проблемът
24.10.13
10:23
казано от Владимир Димитров на 24.10.13, 01:38:
казано от MentiLL Bash на 24.10.13, 00:42:
по всяка вероятност тук е проблемът
Наблягам на пилешко, яйца, варени/печени картофи, телешко, риба, мляко, ядки...
Просто не спазвам някакви строги грамажи и часове...
5 грама креатин монохидрат дневно, доза и половина суроватъчен протеин + 5 грама леуцин след тренировка.
Опционално, ако искаш може да добавиш и доза протеин след сън независимо тренировъчн или почивен е деня, още 5 грама леуцин в следтренриовъчната доза и витаминно минерален комплекс с първото хранене за деня.
Хубаво е основните калории за деня да идват от въпроснтие храни, които си драснал по-горе.
25.10.13
18:35
^ марки да препоръчаш ?
Креатина иначе няма ли да е малко ? Досега го пиех в дни без тренировка по толкова и по 10 в дните със...
26.10.13
13:02
Ензимите са ключов фактор ако ядеш много,но не успяваш да растеш.Аз редувам complete probiotic на бълк с digestive enzymes на haya и резултатите определено са по-добри.
26.10.13
21:03
^^ изобщо не я пазя пресата... когато реша, че е време, ще се позанимавам малко повече с чистене, но сега приоритет ми е масата.
Мерси за съветите ви, ще ги взема под внимание !
Хранителен режим и евентуално някакъв протеин са ти напълно достатъчни според мен :)
27.10.13
21:54
казано от DV92 на 27.10.13, 11:41:
Хранителен режим и евентуално някакъв протеин са ти напълно достатъчни според мен :)
Протеин или гейнър (след като не ми е належащо само чисто да качвам) ?
AMIX Anabolic Masster - за този продукт виждам добри отзиви, но аз да си попитам и тук...
Хората ти казаха...трябва да ядеш. Но да...от всички калорични пудри, masster-a е добър вариант, ако го пиеш по 100 грама на ден. Просто, защото е балансиран и има активни съставки, което го прави нещо от типа всичко в едно.
30.10.13
00:23
100гр е дневната доза, но няма ли да ми дойдат малко ?
Май реших да пробвам да с тоя гейнър, макар да ми се струва скъпичък за пакет, достатъчен за 20 дена... :D
Както и да е...сега се чудя дали да го комбинирам с нещо ? Глутамина го приключих - сега не взимам нищо... та към поръчката на гейнъра да добавям ли нещо друго ?
07.11.13
00:06
Взех го. Дозите обаче как да ги разпределя ?
Пише 50гр - 1 час преди тренировка и 50гр в периода от 1 час след тренировка. Проблемът е, че преди тренировка имам най-много 30 минути...
Мнението беше редактирано от MentiLL Bash на 08.11.13 00:57.
09.11.13
11:26
И още един въпрос... когато глътна шейка, да приемам ли и друга храна или не трябва да ям известно време след това ? След фитнес примерно съм си гладен дори и след като пия шейка...
Мнението беше редактирано от MentiLL Bash на 09.11.13 12:14.
10.11.13
11:52
казано от bicepcurl на 09.11.13, 15:37:
По-добре да го пиеш сутрин и след тренировка. След като пиеш шейка ще ядеш чак след час, час и половина
Един вид вместо да закусвам, да пия шейка ?
10.11.13
18:33
казано от MentiLL Bash на 09.11.13, 11:26:
И още един въпрос... когато глътна шейка, да приемам ли и друга храна или не трябва да ям известно време след това ?
Зависи какво искаш да постигнеш и как искаш да направиш организацията на храненето си. Няма такова изискване.
Да, може да приемаш храна заедно с шейка, когато по някаква причина в съответното хранене не можеш да се набавиш достатъчно белтъчини. Ако можеш да закусваш качествено, не виждам разумна причина да приемаш протеин на прах сутрин преди закуска.
11.11.13
11:33
казано от Кольо Пияндето на 10.11.13, 18:33:
казано от MentiLL Bash на 09.11.13, 11:26:
И още един въпрос... когато глътна шейка, да приемам ли и друга храна или не трябва да ям известно време след това ?
Зависи какво искаш да постигнеш и как искаш да направиш организацията на храненето си. Няма такова изискване.
Да, може да приемаш храна заедно с шейка, когато по някаква причина в съответното хранене не можеш да се набавиш достатъчно белтъчини. Ако можеш да закусваш качествено, не виждам разумна причина да приемаш протеин на прах сутрин преди закуска.
Целта ми е колкото се може повече маса, дори и да не напълно чисто, че започнаха да ми омръзват сегашните ми килограми... лятото ги бях свалил, защото не тренирах и храненето ми беше по-оскъдно, септември месец си върнах килограмите и до там... не иска да ми се лепи нищо повече...
11.11.13
12:03
А организацията на храненето?
(целта е ясна, но протеинът на прах не се превръща в мускули така или иначе)
11.11.13
12:46
казано от Кольо Пияндето на 11.11.13, 12:03:
А организацията на храненето?
(целта е ясна, но протеинът на прах не се превръща в мускули така или иначе)
По-горе съм написал на каква каква храна наблягам, гледам да ям по-начесто и така...
11.11.13
13:06
Не разбирам какво те тормози. :)
Протеинът на прах може да се комбинира с нормална храна, можеш да го приемаш и отделно. Как ще подходиш зависи от това, което искаш да постигнеш със съответното хранене и възможността (чисто като организация) да се храниш.
11.11.13
19:14
Според мен започни да правиш малко кардио, примерно по 20-30 мин велоергометър или ходене на пътека под голям наклон, по два пъти седмично. Така ще засилиш метабулизма си, защото идва един момент, в който той просто се заталачва и развитието спира. Вземи си ензими и протеинче и всичко ще си дойде на мястото.
22.11.13
19:48
Така ! Да докладвам...
Кофата гейнър скоро ще приключи.
Лошото е, че килограми не съм качил (около 80кг съм си), но пък за сметка на това силата ми скочи изненадващо много... сега тежестите за тренировка се увеличиха драстично.
Има промяна и в ръката... дръпнала е с 0,5-1см (41см след нормална тренировка) Преди това беше в застой...
Не знам тези промени дали са от гейнъра, но мисля да взимам нова опаковка, вие как мислите ? :)
23.11.13
18:09
Може и от гейнъра да са, но според мен е просто, защото знаеш че вземаш нещо и отиваш и си късаш д-то в залата - от там и по-големите тежести и размера на ръката. Може също така да си променил адипозо-мускулното си равновесие т.е. да си свалил мазнина като същевременно си качил мускул. Щом си качил тежестите, теглото ще мръдне и то, но по-късно.
25.11.13
20:35
казано от Камен Илиев на 23.11.13, 18:09:
Може и от гейнъра да са, но според мен е просто, защото знаеш че вземаш нещо и отиваш и си късаш д-то в залата - от там и по-големите тежести и размера на ръката. Може също така да си променил адипозо-мускулното си равновесие т.е. да си свалил мазнина като същевременно си качил мускул. Щом си качил тежестите, теглото ще мръдне и то, но по-късно.
Това “защото знам, че взимам нещо” го изключвам напълно... най-малкото, защото дори не съм и очаквал някаква сила от гейнъра.
А това за адипозо или там както се казва - може и да има нещо такова, защото не ми се случва за първи път да си стоя на едни килограми, а обиколките да растат.
27.11.13
23:49
Добре де, мисля, че гейнъра на ON (Serious Mass) го хвалят повече, а цената пък му е по-ниска... може ли някой да обясни ? :D