26.10.13
16:58
Здравейте! Проблема е следния - Преди някъде около месец и нещо правих тяга , от тогава имам болки в кръста, ходих на рентген и ми казаха,че имам междупрешлено стеснение ! Също така ходих да ме наместят ... Състезавам се в състезания по силов трибой от 1 година и до преди 1 месец не ми се беше случвало да имам проблем с кръста.Изписаха ми хапчета и мазила , но нищо не помага.Беше ме отпуснал кръста за кратко време докато не изтървах ножа на земята и не се наведох рязко да го взема и кръста ми отказа и за секунди се озовах на земята.Този който ме намества каза,че травмата ми било “Детска песничка” в сравнение с това което хората са си докарвали с тая МЪРТВА ТЯГА.Може ли да чуя вашите мнения и препоръки :) ?
26.10.13
17:20
Може.Не се прави на мъж и не пълни щангата с всички възможни тежести в залата,преди да си усвоил ПЕРФЕКТНАТА техника на тягата.Иначе рискуваш контузията ти да се окаже детска песничка ,в сравнение с това което те очаква по - нататък.
В другата посока обаче,те очаква само прогрес,така че споко и внимавай занапред !
26.10.13
17:45
Това означава ли,че ще се оправя и ще продължа да практикувам това ? :)
26.10.13
18:14
казано от Станисллав Щирков на 26.10.13, 17:45:
Това означава ли,че ще се оправя и ще продължа да практикувам това ? :)
Да.Но преди това си вземи почивка с този тип движения,изобщо всичко ,което натоварва кръста.
26.10.13
22:07
Месец , месец и нещо достатъчно ли ще е , защото не искам да губя форма и килограми на движенията ?
26.10.13
22:53
Предполагам.Зависи как се чувстваш ти самия..Точно затова се ходи на лекар,той да определи.Макар,че повечето специалисти напълно отричат подобни специфични движения във фитнеса,пак е по-добре да се вслушаш в тях,отколкото в мен ,или който и да е било от форума.
27.10.13
10:38
Има 2 варианта:
1-лека тяга.
2-без тяга.
27.10.13
12:31
Ще се вслушам в думите ви благодаря :) След почивката ще почна с много леки килограми на тягата докато не усетя,че кръста заздравява, на 16 години съм и не искам за напред да ми се случват подобни травми,но вече знам какво да НЕ ПРАВЯ :)