18.05.13
10:59
Легът ми е силен.
Нямам нищо против да дърпам 200 тяга, но не мога :)
казано от Grey Knight на 18.05.13, 10:39:
Кофички с личното тегло, а не можеш да дръпнеш 150 тяга? Да фак!? :Д
А ти можеш ли кофичка с лично тегло?
18.05.13
11:32
Мога със себе си! :D Просто ми беше чудна разликата между сила горна част/ долна част. Та затова. :)
18.05.13
18:10
Такива са разликите. Клекът ми до долу е много по-малко от лега. В момента правя една тренировка клек, една тяга. Повече от това не мога да ги тренирам. Имам някакъв напредък последните месеци, но и легът дръпна и съотношенията горе долу се запазват. Смятам че двуглавите бедрени и глутеусите са ми слаби и те ме предават.
21.05.13
17:58
В събота направихме една много силна скара бира. Аз преядох и препих ама това са последствията от лятото. В неделя си вдигах вкъщи за дърпащи с известен махмурлук. Осъзнавам колко много пречат такива вечери, но все пак про футболистите се раздават по кръчмите аз как да не пия някоя бира.
В неделя имах мускулна треска на двуглавите бедрени - бяха разтегнати от предишната ми тренировка в която правих лег преса с макс пускане до долу в петък.
Тренировката беше:
ниска мъртва тяга (от фи 30 тежестите)
7-8 @ 50
4 @ 70
3 @ 90
1 @ 110
и съществената серия беше 2 @ 125 +1 +1 +1 Общо пет. Проблемът след двойката беше в хвата.
2 загряващи серии набиране и после една тройка с 32 килограма допълнителна тежест + още няколко набирания без тежестта
за завършек малко тяга с прави крака и добро утро + вдигане на краката/колената от вис
непълен клек над пейка до 170
преден клек @40 @60, 1 @ 80 много лесно ми се видя и викам я да се пробвам на 90 ама си останах долу. Баси щеше да е “ашийвмънт” 150% личното тегло.
1 и четвърт клек (това е клек до долу с изправяне до хоризонтала, пак до долу и изправяне до горе) работни серии на 50 и 60 кила. На 60 направих тройка и това ми се видя най-трудното от цялата тренировка.
лежанка с 20 кила 10 @ 60, 4 @ 110 (това е адаптираща ама трябваше да направя 2 повторения не 4) и напънът 2 @ 130 като второто си ми го вдигнаха
серия кофи, серия кофи с 15-ка и тройка кофи с 60 кила, но се клатих много неприятно. Би трябвало да мога повече.
Раменна преса, прав. С 20, 40 и същинската серия беше 4 @ 70
Разгъване на скрипеца за трицепс (двойна макара) - серии на 30, 50 и 100. На 100 си бях закачил 20-ка ама не е достатъчна. Следващият път повече кила противотежест, че макарата ме разхождаше.
Спрях си креатина, което значи чао покачване на сила, но следващата цел е 90 кила преден клек.
Мнението беше редактирано от Angel Gyaurov на 21.05.13 18:00.
23.05.13
23:36
Днешната тренировка беше вкъщи.
Ниска тяга от фи 30 тежестите
4 + 1 + 1 @ 125
Това НеПиенето помага. Оставях щангата само да си оправя хвата и пак с едно повече от предната тренировка.
Почти четири набирания с тежест 32 и още няколко без тежест. Пак хвата ме предаде.
Тяга с прави крака 2 серии на 50 и 70 кила.
Добро утро 2 серии на 30 и 40 кила. Ей тия 40-те много тежки - зор ми дадоха. Вече си мисля че клекът до долу ми е слаб заради слаба горна част на еректорите на гърба.
2 серии бицепс с 40 кила щанга - така де иначе ще почнат да ме ебават че не правя бицепс
серия повдигания на предна везна и вакуумки - реших да ги правя редовно да видим
28.05.13
19:01
Тренирам ама тука на гости, там на парти... формата е надолу
10.06.13
09:51
В момента не знам нито клека колко ми е нито тягата. Преди десетина дни доста се натоварих. Тенис, тежки тренировки, правене на герой с колелото. От тогава по-леко. От четвъртък не съм тренирал. В събота и неделя рязахме дърва и цепих трупи с големия чук и клин. Наложи се и да повдигна няколко за да мине въжето под тях и да ги дръпне колата. Не беше натоварващо. В залата ще ходя чак в сряда и четвъртък. В петък, събота и неделя едно море и после пак на креатин и да ставам много здрав.
19.06.13
11:49
Миналата сряда ме наваля дъжда с колелото и малко настинах. Точно да се оправя и айде на море петък събота и неделя. В понеделник тренирах и започвах да взимам креатин и ZMA. Следващата тренировка ще е в петък.
24.06.13
10:52
В петък направих два клека на 80 сам и на следващата серия 6 с помощ от партньора. От лег осмица на 110 и най-накрая измислихме как да правим кофички в клетката. Трябва да ги включа в някоя следваща тренировка.
В събота на тягата 4 @ 130 (2 + 1 + 1) и сега имам ебати мускулната треска.
Покарах колелото тези дни. Вчера ходих на “Живей активно” и не толкова карах, колкото успях да изгоря на джърси.
След час имам среща да играем тенис. Айде :)
05.07.13
01:16
На тягата и клека нямам сила. Може би заради тениса и колелото ама пък ме кефи. Свалил съм някакви подкожни мазнини.
17.07.13
16:48
От известно време не се храня достатъчно. Най-вече от липса на добра организация. Ама нали е лято и има и друг живот освен във фитнеса. Паднаха ми малко постиженията, но последните 2 тренировки бяха добре. Клек до долу 6 @ 80 и следващата тренировка тяга 3 + 1 + 1 @ 130 на третото почти изпуснах щангата. Не знам какво да го правя тоя хват слаб си ми е. Лежанката не мърда наникъде.
Оня ден правих лег без никакъв мост и с максимална амплитуда - голям майтап. Не ми достига гъвкавост да пусна щангата до долу, а нагоре тия 100 кила колко тежаха не беше истина :) Направих 3-4 повторения след тежката серия лег.
25.07.13
17:01
Тренирам криво ляво. За малко да изпадна във върхова форма ама EeeeeНА един френд реши да се ожени.
Днес увеличих жълтите тениски в гардероба с още една мотивационна.
19.08.13
16:35
Ходих на почивка с гаджето и с нея не се разваля особено спортната форма, щото ме гледа. Но после ходих на море с приятели. Пичове кво ше закусваме? Купили сме вафли и бисквити. Кво?!? Развалих здраво режимът, но пък си прекарахме добре. Кайт сърф, сърф, плуване, пусти плажове и умерени количества домашна ракия. Днес и вчера тренирах да вляза малко в час. Обадиха ми, че в Пикото има 80% немска суроватка (някаква нова). През септември ще направя още едно кратко море и обещавам, че ще оправя режима.
19.08.13
17:13
Хахахах :) фафли рулз :) питай си шапката и си прави кефа, те тренировките няма да избягат :)
10.09.13
12:27
Свалил съм близо 2 килограма заради лошата диета. Силата ми е паднала малко. От началото на септември почнах да пия креатин и протеин.
17.09.13
01:24
В неделя правих бутащи като реших да увелича малко обема. Направих няколко серии клек, български клек и 1 и 1/4 клек. За гърди също увеличих обема като направих няколко серии лег на 100 кила. За рамо реших, че не мога повече и си тренирах с една тежка серия.
Имах мускулна треска още вечерта преди да заспя. На следващия ден бях пълно дърво. Не трябва да тренирам така. Развалих си и тренировката за дърпащи. Определено ми беше по-слаба тягата с тия схванати крака и задник.
24.09.13
23:10
Днес дръпнах 140 на тягата 2 пъти с няколко секунди пауза между повторенията. Много съм доволен. Стигнах си отново топ формата отпреди лятото.
Вчера си направих тренировката за бутащи. Събота и неделя бяха за почивка, а в петък знаех че ще пропусна и затова в четвъртък комбинирах двете си тренировки. Вдигах клек, лег и и доста висок рак пул с фитили.
30.09.13
14:28
В петък се травмирах на тежката серия клек. Нещо си разтегнах гърба. Прекъснах сериозното вдигане и направих някои леки упражнения и разтягания. В събота имах само леки болежки и тренирах с едно наум. Вдигах тежко без да стигам до отказ. Вчера направих 40 км колело. Голям кеф. Днес смятам да лежа и да си почивам, защото утре е ден за крака :)
Записах магистратура та от утре съм и на лекции.
01.10.13
14:51
Ачка, дай малко по-сериозно с този дневник. Тренировки, хранене, отделно тренираш от доста време... би било интересно да се следи :)
02.10.13
10:30
Малко ми е скучно да обяснявам подробно какво правя, но айде вчера беше някакъв по-напрегнат ден.
Ставане в 9:30. Не можах да заспя до към 4 дали защото се вълнувах за започването на лекциите пък и вечерта ходих на кино и гледах Rush. Много е як филмът не пропускайте - единствено рискувате да станете фен на формулата и да трябва да гледате и това :)
Та след като съм се успал до 9:30 а с Ицо имаме уговорка да вдигаме от 10 нямаше време да си разтворя протеина и го изпих на буци. Ударих едно чисто еспресо на екс и се обадих на Ицо че ще закъснея с 10-15 мин. През това време бях сложил овесените ядки заедно с меда и киселото мляко. Глътнах ги и тях. Сипах си следтренировъчния протеин, качих се на колелото и се изстрелях да вдигам.
Тренировката беше за бутащи и на двамата. Тежката серия пълен клек ми беше с 80 кила, а след това направих и половин клек с 140. Гърбът не ме стегна, което е много добре и значи че нямам проблем от скорошната травма. На лежанката вдигнах 120 3-4 пъти. На рамо направих една 12-ка с 50 и малко ме доядя че не съм сложил 60, но пък понякога тия 60 ги вдигам само 2 пъти... Накрая се затиснах като се опитвах да вдигна 90 за трицепс на лежанката и така и не успях да направя тежка серия, защото стана почти 12 часа и трябваше да изчезвам. Малко се проточи тренировката, защото с Ицо се изчакваме като клякаме заради различната височина на стойката, която ползваме. По принцип мислех, че ще имам повече сила, но след това неспане мисля е нормално пък и не бях успял да се събудя.
Прибрах се без да имам пак никакво време. Хапнах една много добра манджа ориз с пилешко бадеми и маслини + една филийка софийски хляб (брашно тип 1150). Не бях гладен, но знаех че в университета не е голям кеф да ям затова гледах да натъпча. Пратих на шефката едни файлове помеждудругото, барнах се като за първи учебен ден с ризка и обувки а не спортно както ходя по принцип. Лекцията ми беше от 13:00 значи нямам никакво време. Взех си колата и хванах до университета. Обикновено ходя с колелото ама този път нямаше как. Паркирах, 20 м спринтче, намалих да не ме гледат от кафето как търча и в 13:02 бях пред стаята. Бях първи разбира се... Даскала дойде след мен и така лекции до 19:30. През това време единствено пих едно кафе и ядох една голяма вафла морени. Прибрах се в 8. Гладът беше голям. Гледам гаджето прави лазаня. Ех хубаво е да си имаш гадже :) Доядох ориза. Пих си креатина, рибеното масло, витамин д3-то и доядох и гроздето в гладилника. Накрая стана лазанята и хапнах и от нея. Доволно. След 23 си направих извара със сирене слънчогледови семки и бадеми. Преди лягане си пих ZMA-то и към 1 заспах.
Тази сутрин се събудих в 9, пих си суроватката и кафето. Ям си овеса и отивам да вдигам за дърпащи. Днес поне имам време.
02.10.13
10:53
:)) Много увлекателно разказваш, аз също движа с колелото ама спрях засега понеже е 8 градуса. И обикновено също нямам време и след тренировка минавам през банята и веднага тръгвам и сега на 8 градуса потен и загрял с колелото при наличие на възможност за дъжд?! Та ми е интересно не те ли е страх че ще те навали като куче :) тия дни се вали и е яко облачно ?
02.10.13
11:16
Противно на общото мнение няма никакъв проблем да се кара колело при ниски температури. Единствено ти трябват ръкавици. Другото облекло си е все едно излизаш навън пеш дори и по-леко. Виж валенето си е проблем, а големият проблем е да седиш мокър ама то още от детската градина ти обясняват, че не трябва да седиш мокър :)
Тренирам на 5-7 минути разстояние с колелото така че не може да ме навали много. Пък и на тренировка сменям дрехи и обувки - няма проблем. За по-далечните трипове гледам небето :) Разбира се ми се е случвало да се крия по някакви входове докато превали или да карам под дъжда.
02.10.13
23:47
Днес на тягата направих 2+1+1+1 @ 130 като си мислех, че това ми е топ форма, но като си гледам дневника в края на юни съм направил 3+1+1. Истина е че днес можех още, но доста развалям формата на упражнението и прекратявам.
Останалото от тренировката беше набиране на скрипеца, защото няма лост, гребане с подхват, добро утро, упражнения за корем.
Накрая държа една щанга 90 кила докато я изпусна и така няколко пъти без почивка за подобряване на хвата. Да живее клетката - прави това упражнение много лесно и безопасно за изпълнение.
07.10.13
11:11
Вчера на тягата дръпнах 140 3 пъти. Вярно с оставяне на щангата и прихващане, но досега толкова не съм вдигал.
10.10.13
18:05
Вчера клек над лежанката - може би 6 @ 140. После опитах и преден клек с 80. На лежанката 8 @ 110 и раменни преси с 50 кила. После малко разгъване на скрипеца за трицепс и повдигане на пръсти с щанга за прасец.
Днес след загряващи серии тяга и една единица на 120 повторих тягата от оня ден. 1+1+1 @ 140 (проблемът на третото беше пак в хвата - в горната част на движението, където с другите мускули нямам трудности) ама понеже исках още разтоварих до 110 и направих 3 + 1 + 1. Задъхах се, поизморих се и останалата част от тренировката не продължи с много енергия. Правих набиране на скрипец и пробвах гребане с щанга на 90 кила - 5-6 повторения с якия чийтинг. Серия за бицепс с кривата щанга и някакви упражнения за корем. Всъщност след гребането се пробвах на онова упражнение за сгъвачите на бедрото, където партньорът те държи. Басси трудната работа - помагах си с ръце да се изправям ама пак ще пробвам.
Някакъв грип се опитва да ме хване. Смуча стрепсилс и сега ще се наям с шкембе да видим тая работа.
18.10.13
17:52
Пак отзад напред напред, защото пропуснах.
Днес на тягата след доволна загрявка 1+1+1, бърсане на потните пръсти в гащите и опит за още едно на 140 кг. Четвъртото не можах да заключа горе, но щангата си мина коленете значи почти успях. Или поне успях да направя още прогрес, защото досега четвърто дори не бях пробвал. Продължих тренировката с мечка, след това набиране на скрипец като задържах в негативната част. Направих и 2 серии бицепс, една повдигане на краката от вис и няколко придърпвания за предна везна.
Вчера 5 клека над пейката @ 150 кг. На последния даже не пуснах съвсем до долу. После на лежанката 6 @ 120. Не бяха чисти и партнера вдигна последното, но пак съм доволен, защото е повече от предишните ми тренировки. Серия раменна преса и няколко серии френско с щанга като на последната добавихме над 40-те кила едни незнайни тежести които са може би по 2 кг, но наричаме “тежките” - щото като си ги сложиш над макса много тежат. Имам мускулна треска на трицепса от тая работа.
Миналите 2 тренировки:
За крака реших да разнообразя и да пробвам 20 пълни клека. Направих ги на 60 кила и явно пълния клек не е моето движение. Схвана ми се долната част на гърба и прасеца... Както и да е направих си повторенията и някак си не ми бяха най-трудни последните. Доста се изморих. После вдигах пак 120 от лег и не помня дали направих 4 или 5. Скъсих си тренировката като довърших само с кофички от по-тесен хват. Значимата серия беше 9 @ +40 кила.
На следващия ден имах ебати мускулната треска на краката. Тръгнах да се мъча да вдигам 140 на тяга и ги вдигнах ама с такъв ужас, че не исках още повторения. Начи 1 @ 140. Разтоварих до 90 и направих тяга с по-дълга амплитуда. После се плесках по челото колко съм прост и че вместо да правя тяга с по-дълга амплитуда трябваше да правя рак пул за да не играят толкова краката ама така или иначе този акъл не ми дойде на време. Продължих с набиране на скрипеца и гребане с щанга на 90 кила които не тежаха като преди.
Ооо забравих. Вчера Ицо ми даде да му опитам от Л-аргинина. Взех 5 грама прах с малко водица и това има вкус на сода бикарбонат ама е малко по-гадно и по-устойчиво. Не знам как го пият хората ама аз като ударих една такава содичка помислих, че повече през живота си никога няма да имам киселини!!!
21.10.13
22:12
Днес правих клек до долу 6 @ 80
Лег до отказ на 100
Кофички 10 @ +40 кг
Раменна преса с 50
и прасец
Трябва да купя някакво въже и да закачам повече кила на кофичките. 40 са ми малко.
Накрая си направих и нов дизайн за тениска. :)
21.10.13
23:28
Още една. Малко е скандална и се чудя дали да си я направя.
22.10.13
08:11
Браво. Прегледах ти дневника и силовите постижения. :) Респект, човече :) При това лично тегло(в началото прочетох за 120кг тяга при 60кг?!), тея кила са многоооо, ама страшно много :) Хабиш си таланта в графичния дизайн, захващай щанги и тва е :)))) При твойте 170см. ако качиш до 74-75 чисти... ще си терминатор. :)
22.10.13
10:48
Мерси. Тягата е вече 140 стабилно и зимата трябва да дръпне още ако всичко е наред. А не вдигам кой знае какво. Пълно е с хора по 60 кила и трибой 500.
22.10.13
13:52
казано от Angel Gyaurov на 22.10.13, 10:48:
Мерси. Тягата е вече 140 стабилно и зимата трябва да дръпне още ако всичко е наред. А не вдигам кой знае какво. Пълно е с хора по 60 кила и трибой 500.
Друго имах предвид. Ако в момента на килограм лично, вдигаш 2 желязо... ако добавиш 10-15кг активна маса... нещата ще се променят доста. :)))) Все пак, малка част от тях ще е кости и сухожилия... :)
22.10.13
15:12
Не. Хората с моята структура не са толкова малко + това ставането на много як е свързано с (абе думата не е суплементация) и крие здравни рискове. Смятам че с редовни тренировки и добър начин на живот мога да постигна 300%+ bodyweight мъртва тяга, но не искам това да ми е основна цел.
22.10.13
15:26
Днешната тренировка.
4 единици тяга на 140 като почивките между тях бяха по 20-30 секунди. По принцип ги вдигам много по-бързо, но имах известна мускулна треска от вчерашната тренировка и нямах сила.
Набиране с подхват на скрипеца като партнера ми помагаше в долната част и после пусках бавно.
Добро утро на 40 и 50 кила. Тяга с прави крака на 50 и 90. Бицепс на 30 и 40 килограма. Серия придърпвания на предна везна и вдигане на краката от вис.
24.10.13
13:28
казано от Angel Gyaurov на 22.10.13, 15:12:
Не. Хората с моята структура не са толкова малко + това ставането на много як е свързано с (абе думата не е суплементация) и крие здравни рискове.
“Гоненето” на екстремни резултати, никога не е “безплатно” и рядко носи ползи, без значение дали има “добавките”, за който намекваш :) ... изобщо, би трябвало да е ясно, че безплатни обяди - няма. Тук приключва дискусията доколко, профи спорта е здраве :))))
Смятам че с редовни тренировки и добър начин на живот мога да постигна 300%+ bodyweight мъртва тяга, но не искам това да ми е основна цел.
Поздравления за мисленето. :) Здравето(физичеко и психическо) трябва да са на първо място. Всъщност съвета да оставиш дизайна и да си развиваш “таланта” в тежкото... беше просто повърхностен, полу -празен коментар. :)
24.10.13
13:38
казано от Bobcho Bobev на 24.10.13, 13:28:
Не. Хората с моята структура не са толкова малко + това ставането на много як е свързано с (абе думата не е суплементация) и крие здравни рискове.
“Гоненето” на екстремни резултати, никога не е “безплатно” и рядко носи ползи, без значение дали има “добавките”, за който намекваш :) ... изобщо, би трябвало да е ясно, че безплатни обяди - няма.
Ако знаеш какво, как, кога и колко - обяда е безплатен от здравословна гледна точка, даже ти се отплаща ;0
24.10.13
14:19
казано от James Hinks на 24.10.13, 13:38:
Ако знаеш какво, как, кога и колко - обяда е безплатен от здравословна гледна точка, даже ти се отплаща ;0
Бих казал, че тренировките с тежести са един доста НЕтравматичен спорт.
24.10.13
17:12
казано от James Hinks на 24.10.13, 13:38:
казано от Bobcho Bobev на 24.10.13, 13:28:
“Гоненето” на екстремни резултати, никога не е “безплатно” и рядко носи ползи, без значение дали има “добавките”, за който намекваш :) ... изобщо, би трябвало да е ясно, че безплатни обяди - няма.
Съгласен на 100% ако говориш за стероиди, точно както ти казваш е, спор няма, това са лекарства все пак, използвани по предписание... работят. :) Просто с тях се злоупотребява. (Държа да заявя, че съзнателно стероиди не съм пил... макар че като хлапе, на 16г. или 17г. съм получавал “хапченца за въздух” от тренера... какво ли е било?! ;) ) Аз обаче имам предвид от чисто психологическа гледна точка... всичко се плаща. В смисъл, че хората, не осъзнават че могат и те да имат кариера, на мениджър, например или каквото и да е. Могат да постигнат ВСИЧКО което някой преди тях е постигнал, а някой и повече. Има едно обаче, трябва да пренебрегнат егото си и от сърце да ИСКАТ да “платят цената”. Тоест да жертват нещо. Време, здраве, любов... абе знаете какво говоря :) По-лесно е да “стоиш”, цивриш и да се оправдаваш, отколкото да направиш каквото и да е. :) Ама не става, без дисциплина и “дебела” глава не става :) знаете го точно толкова добре колкото и аз :D
p.s. Макар че в този живот има и много “подаръци”, а някой трява сам да си ги “вземеш” :D
26.10.13
21:39
Вчера клек над пейката 6 @ 150. На седмото тръгнах надолу някак накриво и се отказах. Допълних с преден клек и се затиснах.
Бях се надъхал да вдигна сумати от лег, но не можах - 5 @ 120 и то последното със стабилна помощ. Направих стрикна раменна преса с 50 кила до отказ и разгъване на скрипеца за трицепс. За последно 2 серии повдигане на пръсти с щангата.
Днешната тренировка си беше ужас. Развалих си режима на спане и отгоре на това вдигах обядвал. Едвам направих 2 единици тяга на 140 с оригване. След това набиране на скрипеца с широк надхват и гребане с подхват на 20, 50 и 90 кила. Хвана ме яд, че не можах да си направя тягата и натоварих всичките тежести които имаме (153-155 кг.) за рак пул от над коляното с фитили. Не знам колко направих но спрях заради болката от стягането на фитила. Направих 2 серии от едно упражнение дето не знам как се казва (лягаш по корем със заклещени крака и се вдигаш назад със силата на бедрените сгъвачи). Баси зора беше! Направих още предна везна, една серия вдигане на краката от вис и една молитва.
27.10.13
21:35
Днес си купих още тежести. Ще закарам едни фи 50 при Ицо и при него ще има 180 кг, а при мен 165 за дефицитна тяга. Остава да успея да ги вдигна.