25.10.13
16:10
Преди около месец започнах да взима глюкозамин защото ме боляха глезените като тичах. Минаха ми след около 2 седмици но реших да си допия шишенцето и все още го пия. От няколко дни ме боли дясното рамо почти при всяко упражнение за трицепс, гърди и рамо дори и с по леки тежести. Възможно ли е да е от глюкозамина?
25.10.13
16:43
Не.....
Пуснах темата понеже някъде четох за странични ефекти при евентуална алергия от глюкозамин и те бяха именно подуване и болки в ставите. Търсех компетентно мнение дали този ефект може да се изрази в раменете но както и да е ще го спра и толкова. А колкото до неправилна техника не мисля че е това не тренирам от вчера ;)
28.10.13
14:33
По-принцип, ако се случи при някой да се проявят негативни ефекти от приема на Глюкозамин, то това най-често е свързано с храносмилателната система -гадене, диария и т.н. Алергията за която споменаваш, се смята че може да бъде причинена от източника на Глюкозамина, а именно - черупките на мекотели. Но доколкото знам, тази теория не е доказана, тъй като алергена е не черупката, а месото на мекотелите! А по-повод на болката в глезенети, аз лично не мисля че Глюкозамина има пръст в тая работа. Вероятно е било нещо временно, което е отшумяло. Повярвай ми, при хронична болка, той не помага, еле пък за две седмици. Що се отнася до рамото, не виждам никаква връзка между едното и другото. И мен чат-пат ме боли, поради неправилно изпълнение на упражнение, или недобро загряване, така че причини може да има много, но едва ли глюкозамина ти е проблема.