Поредната тема за отслабване

28.10.13
17:33

Здравейте и благодаря ви предварително за отделеното внимание. Няма значение как се казвам, на близо 15г съм, 164-5см и 66 - 65 килограма. Преди година или две си водих активен начин на живот, спортувах, нямах излишни килограми, нямаше и проблеми като цяло, но след като спрях спорта, поради наранявания, съответно се и “залежах”, и редовно си преяждах, пиейки по 2 литра кола на ден, и в периода на две - три години, качих много килограми, появиха се и стрии. Това лято, което мина, реших да се взема в ръце, след като кантара показа 71 килограма, което си беше леко плашещо, честно казано :D. За няколко месеца с клекове, лицеви опори (от високо - не знам дали така се нарича :D, просто краката са на леглото, ръцете на земята), различни упражнения, като цяло насочени за отслабване на корема и бедрата постигнах резултат, макар и да е малък, за сега, успях. Имам нужда да стигна поне 56-60, след това съответно да продължа, и да постигна тялото, което искам. И тук идва частта, в която наистина се моля вие да ми помогнете, за сега търся някакви ефикасни упражнения или тренировъчна програма за вкъщи, защото фитнесите са далеч от нас и зимата ще си е чиста настинка да изляза загряла от фитнеса, но ако се наложи и на фитнес ще ходя. Като цяло упражненията трябва да са насочени за проблемна част корем и паласки, не чак толкова за крака. Относно храненето(понеже и то е важно за отслабването, нали? :D ) опитвам се да се храня колкото може по-здравословно, не ям чипсове, снаксове, кроасани, подобни глупости, дюнери, подобните мазнотии и като цяло с правилната тренировка мисля, че ще успея да постигна желания резултат.

Темата беше редактирана от Panda на 28.10.13 17:45.

28.10.13
18:28

За отслабването 90% е диетата. Виж статиите за калориите - изчисли си колко трябва да приемаш на ден, след това го направи така, че да приемаш по-малко от колкото изразходваш. Ако не ти се спазва строг режим, гледай да не надвишаваш сметнатите калории. После не изключвай мазнините напълно, защото без тях ще задържаш и складираш повече мазнини. Пий поне 2-4 литра вода на ден, без коли, сокове и сладки/газирани напитки. Общо взето това е. Като диета бих ти препоръчал Ниско въглехидратна(има я на сайта). За тренировки също можеш да разгледаш сайта и форума. Общо казано ти трябват динамични тренировки с малко почивки и повечко повторения.

П.П. И не прави грешката килограмите да са ти основния фактор, като повечето жени. Първо ще намалеят, а след това като качиш мускулна маса може и да се покачат малко. Най-добрите ти приятели са метъра и огледалото, кантара може и направо на коша.

Мнението беше редактирано от Иван Стоянов на 28.10.13 18:29.

Напълно съм съгласна с мнението на Иван. Трябва ти режим на хранене - то е ключът към успеха, за да постигнеш желаното тяло. Тренировките също са важен фактор, но не основният. Насочи се към НВД или ВМ-НВД и си изчисли калориен баланс, за да знаеш колко калории трябва да приемаш на ден. Би било добре,ако напишеш едно примерно меню - например какво си яла днес като храна, за да може да те насочим какво трябва да промениш,ако има нещо. За тренировки у вас - можеш да разглеждаш някои от дамските дневници, има дами, които правят упражнения от видео клипчета в интернет и са много добри като натоварване и съобразени с твоите цели. Прави си кореми,лицеви, клякай, прави напади с гирички, хубаво е да наблегнеш и на кардиото - интервални спринтове например са добър вариант :) Успех

28.10.13
21:58

Благодаря за бързите отговори.
Като цяло примерно меню за един ден, горе долу се придържам към това:
Сутрин примерно като стана, мляко и мюсли или ядки, или може и някакъв плод,
Преди обяд може една ябълка или айрян.
За обяд салата, от каквото има, по принцип е от домати и краставици заедно с пилешко филе ( ако има )
След обед плод, ако ми се яде
Вечерята като цяло е като обяда, но в по-малко количество.
Случвало се е дни, в които съм пропускала примерно преди обед и след обед, зависи като цяло дали ми се яде или не, но от скоро нямам апетит :/.
А относно упражненията за сега мисля да прегледам тренировките на Руми за “секси коремче” (ако не се лъжа) или да потърся нещо друго ;/?

Мнението беше редактирано от Panda на 28.10.13 21:58.

Тренировките на Руми са добър вариант, да :) Относно храненето - ако искаш да сваляш, гледай да ограничиш малко плодовете и да ги ядеш в по-ранната част от деня. Гледай да не пропускаш хранене (закуска, обяд, вечеря) като на обяд и вечеря е задължително да имаш белтъчини със салата. Не изключвай и полезните мазнини от храненето си - авокадо,маслини,зехтин,яйца, мазни риби, ядки, но само сурови. Ограничаваш въглехидратите до минимум и би трябвало да имаш резултат :) И пий поне по 2л вода на ден

29.10.13
10:11

Както винаги, съм съгласна с Адриана :) Ограничаваш малко въглехидратите, увеличаваш протеините и мазнините (от здравословни източници), следиш си г/д калориите - ето ти един удобен калкулатор: http://zdravoslovno.com/calculators-calorie-counter/ и се въоръжаваш с малко търпение.

Ако ти прегладнява следобед, вместо плод, от който само ще ти пристърже, защо не пробваш купичка извара или 50ина г ядки или 2-3 с.л. тахан, ако не ти харесва натурален, подслаждаш със стевия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1