Моля за мнение за СТАК

29.10.13
13:32

Здравейте , първо искам да благодаря за чудесния сайт.
НА 28 години съм , тренирам от 3 години , данните са ми - 1,75 , 80кг...целта ми е чиста мускулна маса! 
Това което искам е вашето мнение за стак от следните добавки:

Протеин
Казеин 
BCAA
Glutamin
HMB
ZMA
+ добра храна
(креатин не включвам , защото много ми подпухва лицето като футболна топка ставам)
Струва ли си всичко това и ако може да ми препоръчате или добавите още нещо.
Благодаря предварително и се извинявам ако темата се повтаря.

(Искам само да добавя , че парите са от без значение)

Темата беше редактирана от Achilles Achilles на 29.10.13 13:44.

29.10.13
13:42

Ако подпухваш от монохидрата, пробвай с три-креатин малат.

Ако храненето ти е на поне прилично ниво, спокойно можеш да минеш с един вид протеин - суроватъчен или казеин (според организацията на режима ти). Ако храненето ти е достатъчно добро, ще постигнеш чудесни резултати и без протеинова пудра. Ползата от глутамин и НМВ е по-скоро съмнителна и не съм уверен дали си заслужава. ZMA и ВСАА са ОК.

Всички тези добавки са излишен разход, ако храненето ти е компромисно.

PH

29.10.13
14:06

казано от Achilles Achilles на 29.10.13, 13:32:

Здравейте , първо искам да благодаря за чудесния сайт.
НА 28 години съм , тренирам от 3 години , данните са ми - 1,75 , 80кг...целта ми е чиста мускулна маса! 
Това което искам е вашето мнение за стак от следните добавки:

Протеин
Казеин 
BCAA
Glutamin
HMB
ZMA
+ добра храна
(креатин не включвам , защото много ми подпухва лицето като футболна топка ставам)
Струва ли си всичко това и ако може да ми препоръчате или добавите още нещо.
Благодаря предварително и се извинявам ако темата се повтаря.

Ако не искаш да подпухваш от креатина,но пак да имаш неговите ползи > Creatine HCL,Kre Alkalyn или CEE
Протеин - няма да  УСЕТИШ много голяма разлика между различните протеини,вземи си някоя от по-известните марки с добро съотношение цена/качество.Аз съм най-доволен от Mex American Standard,Pure Whey,Phd Pharma Whey или някоя матрица.
Казеин - пил съм само на Dymatize и Night Pro Elite на амикс,малко по-добре се чувствах от този на амикс,но той има добавени комплекси за сън и т.н.
BCAA - Xtend,Primaforce BCAA или Bcaa 20k ... на scitec има неовкусени и също са добър вариант
Glutamine - Който и да избереш няма да сгрешиш,всичките са идентични,малко по-различни са пептидите на бълк,тъй като по-бързо се свързва със свободните аминокиселини в организма ни.
HMB - пробвал съм това на Phd,не усетих кой знае какво.

казано от Achilles Achilles на 29.10.13, 13:32:

Ехххх...:)Направих 3 опита да коментирам и всеки път се спирах,защото съвета ми бе все относно спестяване на някой лев.Щом парите не са проблем вместо ZMA си вземи отделно магнезий,цинк и B6.Ако все пак си решил ZMA-Optimum,SAN,TWINLAB,SCITEC.Близки цени,еднакви дози с малка разлика при витамин б6 доколкото си спомням.Въпрос на личен избор на марка. За глутамина и аз съм със смесени чувства,но клоня към не.Чист казеин не съм пил,само в матрици.Не мога да разбера защо казеина,като най-оплюван протеин,след соевия,е с относително висока цена?!

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 29.10.13 21:22.

29.10.13
21:06

Казеина винаги е бил и ще бъде НЕоправдана инвестиция. Сурватка , BCAA и ZMA ,другото е излишно.Чистата мускулна маса се постига бавно и с много стриктно и правилно хранене.Аз лично нямам нерви за такава цел но ти дано издържиш ;)

Мнението беше редактирано от NiKolay на 29.10.13 21:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1