Препоръчайте ми личен треньор, моля

29.10.13
19:40

Здравейте ! Аз съм на 16 години.Искам да започна да тренира във фитнес , най-вече да си стегна тялото и да отслабна малко !Имам тиреоидит на хашимото и лекарката ми ми препоръча да спортувам,освен това имам бавен метаболизъм заради този тиреоидит . Проблемът е там, че нямам достатъчна мотивация...  сама тренирам една седмица и после ми става скучно и се отказвам. Много хора ми предложиха личен треньор и аз съм напълно съгласна с тази идея, но другия проблем е , че не намирам личен треньор в нито един фитнес близо до унас ( иван вазов ) . Ако някой може да ми препоръча нещо , ще му бъда много благодарна . (Висока съм 1.66 и тежа 57 )

Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!

Темата беше редактирана от Ivana Siempre Tres на 29.10.13 20:14.

29.10.13
19:44

Каква по-голяма мотивация търсиш от това да си здрава, и че движението ти е абсолютно необходимо?!?

Мнението беше редактирано от Margi на 29.10.13 19:44.

29.10.13
20:10

:@ Разбира се че имам мотивация, но не достатъчна ! Все пак съм на 16 години и имам много неща в главата . А и както вече написах горе, много бързо ми писва ако няма никой до мен който да ме подкрепя и да ме надъхва и така..
Коментирай ако имаш полезен отговор , моля :)

29.10.13
20:14

казано от Ivana Siempre Tres на 29.10.13, 20:10:

:@ Разбира се че имам мотивация, но не достатъчна ! Все пак съм на 16 години и имам много неща в главата . А и както вече написах горе, много бързо ми писва ако няма никой до мен който да ме подкрепя и да ме надъхва и така..
Коментирай ако имаш полезен отговор , моля :)

Ако на 16 имаш много толкова неща в главата, че да не можеш да намериш мотивация да тренираш, какво ще правиш на 30?
Ето ти полезен съвет: намери типа движение, който ще ти доставя удоволствие и се концентрирай там. Няма смисъл да започваш нещо, което ще ти стане скучно след месец.
ПП: Ролята на личния треньор не е клоун - да те забавлява в залата, но ако си намериш добър треньор, може много да ти помогне да се оринтираш в това какво движение е подходящо за теб.
ПП2: Няма нужда от гневни лица в началото на поста. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 29.10.13 20:17.

29.10.13
20:16

Благодаря .
А на твоя въпрос ... всеки си има своите проблеми , дали те ще се появят на 20 , 30 или 16 е друго нещо :)
И пак благодаря

29.10.13
20:38

бах тия проблеми на 15. На 20 сигурно ще се сбръчкаш от нерва :D. Мисля че си като малките деца- те имат нужда от компания и да се водят едно на друго по акъла. Сега ще вкарам малко мозък в коментара: това не е лошо, хубаво е да се внедриш в обществото и да си намериш приятели. Запиши се на някакъв по социален спорт например БИ, танци и т.н.

30.10.13
13:00

казано от Gledam Tupo на 29.10.13, 20:38:

бах тия проблеми на 15. На 20 сигурно ще се сбръчкаш от нерва :D. Мисля че си като малките деца- те имат нужда от компания и да се водят едно на друго по акъла. Сега ще вкарам малко мозък в коментара: това не е лошо, хубаво е да се внедриш в обществото и да си намериш приятели. Запиши се на някакъв по социален спорт например БИ, танци и т.н.

Пак повтарям, всеки си има своите проблеми . Живея сама в България, наще са в чужбина и предполагам че си представяте че не ми е съвсем лесно да си готвя, оправям, да уча най-вече и да тренирам . Но това е извън темата.
Благодаря ти много за съвета :)

30.10.13
13:18

Много сте хапливи бре, к’во се заяждате с момичето!? ..@Ivana, никой не обича “жертвите”. Оправдавайки се с проблемите си може само да ти натрупа негативи.. Всеки си ги има.

Ако ти трябва треньор за да ти изготви програма и хранителен режим - пиши ми на лично и ще те упътя. За съжаление такъв който да е с теб по време на всяка тренировка не познавам.

казано от Ivana Siempre Tres на 30.10.13, 13:00:

Пак повтарям, всеки си има своите проблеми.

Така е, потвърждавам... и въпреки това - не търси решенията вън от себе си. Желанието, волята, мотивите - това са движещите сили и те са в главата ти... не в думите или действията на други хора. Треньорът си е треньор - той има други задачи, както спомена Маргарита Манева. Събери си главата и прецени - искаш или не искаш (виж подписа ми). Направи организация на ежедневието си и действай. Няма такъв треньор, който да те впрегне да тренираш качествено, ако в главата ти има компромис с движещите сили (споменах ги).

AG

31.10.13
11:27

Това схващане, че колкото по-възрастен ставаш, толкова по-големи стават и проблемите ти не е правилно.

31.10.13
13:54

казано от Angel Gyaurov на 31.10.13, 11:27:

Това схващане, че колкото по-възрастен ставаш, толкова по-големи стават и проблемите ти не е правилно.

Предполагам още нямаш деца, дългове, разбити мечти. Не се притеснявай... :D

Само аз ли прочетох, че момичето има Хашимото?
Вероятно “ниската мотивация” е свързана до голяма степен с “липсата на енергия”

31.10.13
15:04

казано от Цветан Василев на 31.10.13, 15:01:

Според мен двете неща са различни.
Мотивацията е свързана с въпроса: Защо да го правя?
Липсата на енергия е по-скоро: Искам да го направя, но не ми достигат физически сили.
:)

Мнението беше редактирано от Margi на 31.10.13 15:04.

AG

31.10.13
16:14

казано от Gledam Tupo на 31.10.13, 13:54:

казано от Angel Gyaurov на 31.10.13, 11:27:

Предполагам още нямаш деца, дългове, разбити мечти. Не се притеснявай... :D

Много хора имат безгрижно детство и юношество и чак след това се сблъскват с проблеми, други си имат проблеми и успяват да ги преодолеят.

01.11.13
14:33

Не съвсем. Аз съм с Хашимото и от опит казвам, че, да, имаме липса на енергия в някои моменти, но с точните дози на лекарството, добро хранене и спорт нещата многократно се подобряват. А мотивацията си е вече лично чувство. Няма кой да ти го “даде”, трябва да чувстваш, че това, което правиш е добро за теб и да си го направиш приятно, тогава мотивацията идва сама, без да я търсиш.

Личен треньор - ти търсиш някой, който само ще ти изготви режим, или такъв, който ще присъства на всяка една твоя тренировка и ще ти помага? Ако е последното, имай предвид, че излиза доста скъпо. По-добър вариант е да се запишеш на нещо като групов спорт, където треньорът тренира дадена група и обръща внимание на всеки от нея. Излиза доста по-евтино, освен това контактуваш малко или много с другите хора и това ще ти внесе разнообразие и мотивация да ходиш по-често.

Ако си от София, такива групи има много, например различни видове танци, йога, каланетика, а ако искаш нещо по-”фитнес” и силово ориентирано - Инес Субашка, мисля че и Лазар Радков, но за него не съм сигурна, поправете ме, ако греша.

ЛР

01.11.13
21:59

Радвам се, че има хора, които усещат тънката връзка.

“Всичко е в главата”, ама не всичко е в главата. Да не кажа, че повечето неща са в тялото.

Когато си тотално смазан - нямаш мотивация. Повечето коментиращи в тази тема съвсем очевидно не им се е случвало да са били тотално смазани физически продължителен период от време. Защо? Много причини - в добро здраве са, гените са им ок, дори да се смазват, възстановяват, грижат се добре за тялото си.

Има хора с физически проблеми, има крайно стресирани хора, които с години само са изисквали от тялото си и не са му давали нищо в замяна. И продължават да го правят. Тези хора са на ръба, макар и да не го осъзнават.

Когато си бил с крайно ниски нива на енергия продължително време, за теб това е нормално. Но “нормално” е твъъърде далеч от оптимално. Твърде.

Когато нямаш енергия, е съвсем естествено да нямаш мотивация. Мотивация за какво като нямаш с какво да го захраниш това какво? Все едно да работиш като сервитьорка и някой олигарх да ти намила на главата, че нямаш желание да ходиш да караш яхта.

Преди да се опита да се натоварва сериозно (с по-леко и техника може да започне още сега), авторката може да има нужда от лекарства. Почти сигурно ще има нужда и оптимизиране на храненето. Вероятно и оптимизиране на съня. Може и някои суплементи.

Това, разбира се, единствено в сфера на предположенията.

Но при всички случаи - младо момиче - първо обърни внимание на общото си състояние и здраве (храна и сън, както и какво ще каже добър специалист за хашимото и тренирането). След това може започнеш да се учиш да тренираш и според това как се чувстваш - да увеличаваш натоварването.

поздрави

04.11.13
15:24

Ще бъда кратка, защото едва сега видях темата.
С обръщение към авторката - каквото и да правиш, не пожелавай да предизвикваш съжаление у другите. Слаба стратегия занапред е.

12.11.13
19:59

казано от cocobutt на 04.11.13, 15:24:

Ще бъда кратка, защото едва сега видях темата.
С обръщение към авторката - каквото и да правиш, не пожелавай да предизвикваш съжаление у другите. Слаба стратегия занапред е.

Значи, искам да изясня нещо , аз не се опитвам да бъда СЪЖАЛЕНА ОТ НИКОЙ . Написах са тироида, защото е голям ФАКТ .

12.11.13
20:00

казано от Лазар Радков на 01.11.13, 21:59:

Радвам се, че има хора, които усещат тънката връзка.

“Всичко е в главата”, ама не всичко е в главата. Да не кажа, че повечето неща са в тялото.

Когато си тотално смазан - нямаш мотивация. Повечето коментиращи в тази тема съвсем очевидно не им се е случвало да са били тотално смазани физически продължителен период от време. Защо? Много причини - в добро здраве са, гените са им ок, дори да се смазват, възстановяват, грижат се добре за тялото си.

Има хора с физически проблеми, има крайно стресирани хора, които с години само са изисквали от тялото си и не са му давали нищо в замяна. И продължават да го правят. Тези хора са на ръба, макар и да не го осъзнават.

Когато си бил с крайно ниски нива на енергия продължително време, за теб това е нормално. Но “нормално” е твъъърде далеч от оптимално. Твърде.

Когато нямаш енергия, е съвсем естествено да нямаш мотивация. Мотивация за какво като нямаш с какво да го захраниш това какво? Все едно да работиш като сервитьорка и някой олигарх да ти намила на главата, че нямаш желание да ходиш да караш яхта.

Преди да се опита да се натоварва сериозно (с по-леко и техника може да започне още сега), авторката може да има нужда от лекарства. Почти сигурно ще има нужда и оптимизиране на храненето. Вероятно и оптимизиране на съня. Може и някои суплементи.

Това, разбира се, единствено в сфера на предположенията.

Но при всички случаи - младо момиче - първо обърни внимание на общото си състояние и здраве (храна и сън, както и какво ще каже добър специалист за хашимото и тренирането). След това може започнеш да се учиш да тренираш и според това как се чувстваш - да увеличаваш натоварването.

поздрави

Благодаря ти много за всичко написано , ще следвам съвета ти .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1