гръб

29.10.13
22:08

Коя е най - добрата тренировка за гръб ( за покачване на маса ) ? Тази , която аз правя е : 1. набирания широк хват - 4 х 10
2 придърпване на скрипец пред гърди с тесен хват 4 х 8   3 придърпване на скрипец широк хват зад врат  4х 8 гребане с щанга 4 х 8
мъртва тяга 4 х 8  
Очаквам коментари ;п

29.10.13
22:42

Набираня с ш.хват
Набираня с подхват
Гребане
Мечка
Тяга
И си чук :D

29.10.13
22:47

Гребане ,мечка и тяга и то едно след друго.. ще му замине кръста бе.. :D

29.10.13
22:52

мъртва тяга
набирания с тесен подхват/раменен
набирания с широк надхват/раменен
гребане с щанга
гребане с дъмбел

5 упражнения по 4 серии . ТЕЖКО

това е може би една от най-продуктивните програми от бодибилдинг перспектива за гръб, акцентираща стабилно на силата (защото тяга + НАБИРАНЕ  в подхват са най-силовите упражнения за гръб, както и най-добрите за маса) + допълващи упражнения.

29.10.13
23:41

Вкарай поне по 1 движение от всички видове дърпащи за гръб. От там ако мислиш, че някоя част от гърба ти изостава, сложи още едно движение за нея. Например - трите основни са ти тяга, гребане и набиране, обаче ако мислиш, че средната част на гърба ти изостава примерно, сложи 2 вида гребане и т.н.

30.10.13
09:18

казано от El_tiggeraso на 29.10.13, 22:47:

Гребане ,мечка и тяга и то едно след друго.. ще му замине кръста бе.. :D

само изредих упражненията, той да ги нареди в каквато последователност иска :D

30.10.13
09:25

казано от lordinov на 29.10.13, 22:52:

мъртва тяга
гребане с щанга
гребане с дъмбел

това е може би една от най-продуктивните програми от бодибилдинг перспектива за гръб, акцентираща стабилно на силата (защото тяга + НАБИРАНЕ  в подхват са най-силовите упражнения за гръб, както и най-добрите за маса) + допълващи упражнения.

Eто това мисля да пробвам от другия път , но имам и друг въпрос  набиранията с надхват ги правя на такава машина дет си слагаш килограми да те избутват , че са ми малко трудни правя по 6 7 макс на серия а там ми е по лесно да направя повечко .. Това проблем ли е ?

30.10.13
11:32

казано от anton todorov на 30.10.13, 09:25:

казано от lordinov на 29.10.13, 22:52:

мъртва тяга
гребане с щанга
гребане с дъмбел

Eто това мисля да пробвам от другия път , но имам и друг въпрос  набиранията с надхват ги правя на такава машина дет си слагаш килограми да те избутват , че са ми малко трудни правя по 6 7 макс на серия а там ми е по лесно да направя повечко .. Това проблем ли е ?

Скрипец пред гърди 4-5 серии 6-8 повт.
Гребане с лост 5х6-8
Скрипец с широк подхват 3х8-10
Тяга 5-6 серии по 4-8повт.
и нещо разтягащо 1-2 серии като за финал
Това ти препоръчвам аз :) с големи килограми, но разумно!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1