30.10.13
21:04
За пръв път пиша тук и се извинявам ако статията не е на място . Така искам да попитам възмжно ли е да се чистят мазнини без да се губят килограми . Проблема е че съм вискок 174 см и тежа 67 кг на 17 години сам но имам проблем с мазнините по корема . Тренирам от 4 месеца , но съм загубил и 7 килограма ( не само мазнини) . Последно имах 12,5% подкожна мазнина като ми каза човека който ме измерва (спецялист) , че е нормално , но немога да търпя този корем .
Ако е възможно да ми препоръчате диета и режим за изчистване без да губя килограми (имам възможност да тренирам всеки ден и достатачно воля да спазя стриктно хранителен режим)
Моля без подигравки и ако може коментарите да са само по темата
Благодаря !
30.10.13
21:44
Режим - НВД, ВМ-НВД, според предпочитанията ти и това доколко познаваш организма си (тоест дали високите мазнини биха ти се отразили ок или не) ако искаш да не губиш килограми, трябва да тренираш със свободни тежести и щангата да стане твоя най-добър приятел:) Това е като насока от мен, не съм експерт, със сигурност някой от твоя пол ще даде по-компетентно мнение, но като цяло и този подход не ми се струва грешен:) Като цяло изчистването на мазнините ти зависи 80% от храната, а това дали ще губиш маса от начина на тренировките ти и калориите, които приемаш.
П.С може би ще е добър вариант и да приемаш БЦАА
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 30.10.13 21:46.
30.10.13
22:01
Благодаря :)
Ще се радвам на още мнения
30.10.13
22:02
Нещо невъзможно !!! Няма как да изчистиш мазнини без да свалиш килограми, може да с малко, може много, но килограми ще се свалят. Andriana добре те е насочила в режимите, почни някой от тях + стабилни тренировки, а според мене може да вкараш няколко кардио тренировки на велоаргометъра след силова тренировка по 10-15 мин, това ще ти е един плюс. Но като цяло наистина храната е основата за добре изглеждащото тяло :)
30.10.13
22:05
Благодаря , само да попитам всеки ден играя футбол това може ли да се смята като кардио или трябва оделно да правя и във фитнеса
31.10.13
09:31
Според мене това си е чисто кардио, давай тогава само силови тренировки, защото и футбола и кардио след тренировка... НЕ, прекалено тежко е.
31.10.13
09:46
Благодаря за коментарите все пак реших да започна с диета и упражнения за маса , зъщото на този етап мисля че ако отслабна още ще е грозно . Пак после след 7-8 месеца (или по-малко) ще мисля да чистя :D
31.10.13
12:57
Мисля, че си избрал по-добрата опция :)
Определено и аз съм на мнение, че е по-добре да покачиш маса, а корема не го мисли толкова, с редовните тренировки ще изчезне. И аз не съм много пълна и имам коремче, но след 1 месец тренировки доста се е поприбрал, а като кг не съм мръднала. Успех!
01.11.13
10:27
Няма чистене без загуба на мускули, пък камо ли без загуба на килограми.
Най-ефективните диети са ниско въглехидратните - високо мазнинни диети, но смятам, че такава диета няма да е подходяща за теб. Ти в момента си слаб, къде повече от това?
Ако искаш да преструктурираш тялото си, храни се балансирано, тренирай редовно и приемай калории равни на калорийния ти баланс.