Searching my glory

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.10.13
20:04

Здравейте!:) Целта ми е да  отслабна с 18 кг.В момента съм 73кг. Фитнес програмата ми е направена специално за мене от фитнес инструктур. Няма голям смиъсл да я поствам тук да Ви питам дали е добра, защото ми я е направил човек, който това му е работата!
Хранителният режим ми е още малко не готов, но след някоя друга седимица намаление на теглото, ще ходя да ми направят и хранителен режим, НО това в каен случай защото искам сама да се опитам да си справя. Не ми е за парите или нещо друго.... Тук е цялата ми история ;д 
Тренировката днес беше за долната част на тялото.
менюто днес ми беше:
6- филийка със масалце/ всички филийки са пълнозърнести/
9-сандвич с месо+кисело мляко+ банан/да прекалих малко/
12-малко белени семки
14-фасул и шунка
17:30-още малко сурови ядки
19:20- малко ориз и пил. пържола

Като човек, който тренира във фитнес от 3-4 години и е сменил доста фитнеси, искам да ти кажа следното - това, че програмата ти е направена от инструктор, далеч не означава, че е добра. За това не приемай нищо за висша инстанция и си имай едно на ум :) Инструктори по фитнесите - много.. тези, които реално разбират - за жалост са малко. Да не говорим, че е пълно с хора, които не са карали и курсове, не че това е гаранция за качество. Личното ми мнение е, че храненето ти не е много ок съобразно целите ти. Пожелавам ти успех в начинанието и много мотивация :)

25.10.13
05:55

За фитнеса бих казала, че мама е приятелка с майката на собствника и не случайно съм там..но това е друго нещо. А за храненето как да го променя?

А какво разбира майка ти от фитнес? Ако разбираше нещо, може би нямаше да се налага да отидеш при инструктор, следователно моята теза се доказва. И това далеч не го пиша, за да се зяждам с теб - лично мен не ме интересува къде ходиш на фитнес, пиша ти го, за да не си мислиш, че всичко, казано от някой инструктор - няма значение кой е той - дали е твоя, дали е моя, не е 100 % истина и подлежи на проверка и т.н. Това, че майка ти е приятелка със собственика на фитнеса.. нали се сещащ, че в случая не дава гаранция за нищо освен за по-евтино или безплатното му ползване евентуано :) Затова - чети статии, гледай във форума и се образовай - така живот и здраве след време ще спестиш и пари и ще можеш сама да си направиш всичко:) И никога не приемай едно мнение за 100% истинно особено в  тези среди..

П.С добре ще е да имаш хранителен режим, без него ще ти е по-трудно

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 25.10.13 08:37.

25.10.13
12:41

Честито дневниче! И тук да кажа - за инструктурите съм напълно съгласна с Адриана.... С моя не много богат фитнес опит съм се нагледала на такива “инструктури”, че да ти падне шапката. И в повечето случаи тренировките ти ги правят, като съберат накуп най-популярните упражнения с машини за съответните мускулни групи и това е. Не казвам, че твоя случай е такъв, а че не е лошо да си постнеш програмата и да видим какво ще разкритикуват по-осведомените хора тук.

Освен това дневникът е и за лични цели - ако го попълваш достатъчно дълго, след 2-3 месеца ще видиш откъде си започнала и докъде си стигнала, в кое имаш прогрес и в кое не. По този начин сама ще се коригираш.

За храненето пак казвам - ако можеш, махни въглехидратите следобяд. Според мен за твоите цели е добре да ядеш въглехидрат следобед само, ако се пада след тренировката ти.

26.10.13
19:23

Здравейте! Първо искам да уточня, че си плащам всичко на редовна цена!! Второ предполагам, че е правилна програмата защото човека това си работи всеки ден.В момента я мямам в мене, но скоро ще я постна и ако някой се интересува кой е фитнесът да пише на личнo, че да не го сметнат тук за реклама!С харненето изобщо не се справям...
Вчера  вече забравих какво точно съм яла, но  много ми се ядеше нещо сладко и си взех вместо обикновенно кисело мляко, си взех от новата активия с канела и ябълка и с каквото друго беше забъркана;д. Иначе беше същото както предишните дни само, че хряба беше бял поради липсата на друг...
Днес пак се оплескаха нещата май:
сандвич с месо+ 1/2 кофичка кисело мляко
салата+ картофи със сметана - нямах друг избор бях на гости, а и бях гладна и реших,че ще е по-добре ако хапна малко....
1 ябълка
задушени броколи и карфиол и малко кашкавал и зелева салата...
Сериозно обмислям да ми направят режим за хранене

28.10.13
16:02

Иве, никой не си е помислил, че не си плащаш :) Не се обиждай, ние само искаме да дадем съвет.

“Правилна” програма какво означава? Не е въпросът дали е правилна, а дали е подходяща за теб, дали можеш да я изпълниш, дали те натоварва достатъчно, но без да претренираш и т.н. Интересно ще ми е да я постнеш тук, за да видим как спортуваш.

Храната ти не е добра, не се сърди, но си е така. Ако искаш да ти изготвят хранителен режим - ок, но очаквай нещо от този сорт:
1. Закуска - овесени ядки, извара или белтъци от яйца (или цели яйца)
2. Втора закуска - плод (грейпфрут или зелена ябълка) с извара или белтъци от яйца
3. Обяд - пържола (пилешка), салата, 100ина г картофи или 50 г ориз или 2 филийки пълнозърнест хляб
4. Следобедна закуска: извара с 20ина г сурови ядки
5. Вечеря - пържола със салата с малко зехтин
6. Преди лягане - извара или протеинов шейк

Ако си ок да се храниш така, ето, изготвих ти програмата напълно безплатно :))

Успех, миличка :*

ПП. Пратих ти покана във Фейсбук.

Мнението беше редактирано от Жанета на 28.10.13 16:07.

28.10.13
16:34

Програмата на Жанета е добро начало. По-добре се придържай към нея преди да се научиш сама да си изготвяш такива.

http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php—- Тук може да сметнеш базовия си метаболитен рейтинг... (БМР). Този БМР след това се умножава по коефициент, който съответства с твоето ниво на активност (обикновено се умножава по 1.5). Полученото е калорийния ти баланс.

http://www.wolframalpha.com/—- Това можеш да ползваш за да гледаш нутриентите, които съдържа всеки продукт. Търсачката приема търсения от рода на “100g apples”.

Успех.

Мнението беше редактирано от antipodean aub на 28.10.13 16:37.

28.10.13
19:55

Жанета благодаря ти много ще пробвам така!
ето ми я програмата:
ден 1- долна част
разгъване на предно бедро -3х15
сгъване на задно бедро-3х15
ритник назад уред-3х15
повдигане на пръсти за прасец уред-3х15
аддуктор-3х15
абдуктор-3х15
коремни преси на римско столче-3х25
коремни преси на уред-3х25
кардио-30мин
ден2- горна част
дърпане на горен скрипец за гръб-3х15
дърпане на долен скрипец за гръб-3х15
бутане на машина за гърди-3х15
раменни преси на уред-3х15
разтваряне встрани с дъмбели-3х15
скрепец за трецепс/това за човек ,който незнае къде е ударението в скрицепс е, хем спешно ,хем някак се унuкално,or probably its just me :D /
скотово уред-3х15
коремни преси на римско столче-3х25
повдигане на краката от лежанка-3х25
кардио 30мин
днес хапнах:
кисело мляко + пил. пържола и едно голямо броколи или средно не им знам размерите и да в училище го ядох и не ме беше срам, е малко само ;д
пак пилешка пържола+ карфиол+ жито/ незнаех дали може да хапна обаче реших,че може да замести така примерно салатата или незнам не ме съдете ако е било грешно ;д/+една филийка
грах със свинско май беше една филийка и сирене
Благодаря за линковете :)

29.10.13
10:00

На мен програмата ти горе-долу ми харесва. Само със забележката, че 30 минути кардио след това натоварване, което имаш в силовата тренировка е много. Намали на 20ина минути. Колко пъти седмично тренираш?

Виждам добра промяна в храненето, поздравления :) Малко по малко опитвай да понамалиш въглехидратите (т.е., картофи, ориз, грах, боб, ..., хляб), особено следобед.

Ще успееш, според мен :) Само трябва да си упорита и да си дадеш време. Ако ти харесва така наречената моя програма (хран. режим), пиши ми на лично да ти дам повечко разяснения. Нямам претенции за много разбираща, но пък мога да помогна с някои неща :)

29.10.13
11:09

казано от Жанета Тончева на 29.10.13, 10:00:

Малко по малко опитвай да понамалиш въглехидратите (т.е., картофи, ориз, грах, боб, ..., хляб), особено следобед.

Защо?
Кога предлагаш да ги яде - сутрин, когато ще я направят летаргична ли?
Вечер тялото има по-добър шанс да се справи с въглехидратите, друг е въпроса какви въглехидрати се консумират и как са приготвени. ;)

Колко пъти в седмицата тренираш по тази програма?Доколкото разбирам си начинаеща и според мен тази програма не е точно за теб!Преди тренировка трябва да имаш 5-10 минути кардио(колело или бързо ходене),за да може тялото ти да бъде подготвено за тренировката и да достигнеш “тренировъчен” пулс.След това трябва добре да загрееш всички стави участващи в тренировката.Дано това да ти е обяснено от инструктура,защото повечето не си разбират от работата!Кардиото след тренировка няма смисъл да бъде 30 минути,защото надали ще го издържиш(15 минути са достатъчни)!То също трябва да бъде бързо ходене,а не тичане!Ще си позволя да ти дам примерна програма(макар да нямам познанията и опита на твоя инструктур):

10 минути колело
1.Бедрено сгъване 3х15
2.Бедрено разгъване 3х15
3.Придърпване на вертикален скрипец пред гърди(надхват) 3х12
4.Пек-дек 3х12
5.Разтваряне в страни с гирички 3х12
6.Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х12
7.Бицепсово сгъване с гирички 3х12
8.Коремни преси 3х25
15 минути бързо ходене на пътека

Програмата се изпълнява 3 пъти в седмицата.
Хранителния ти режим е много важен!Без него резултатите ще бъдат минимални и няма да отговарят на целите ти!УСПЕХ :)!

Мнението беше редактирано от Станислав Николов на 29.10.13 11:39.

29.10.13
12:31

казано от Маргарита Манева на 29.10.13, 11:09:

Малко по малко опитвай да понамалиш въглехидратите (т.е., картофи, ориз, грах, боб, ..., хляб), особено следобед.

Защо?
Вечер тялото има по-добър шанс да се справи с въглехидратите, друг е въпроса какви въглехидрати се консумират и как са приготвени. ;)

Според мен за начинаещ е по-добре да ги хапне сутрин, за да има време да ги “изразходи”, така да се каже. Друга работа е, ако тренира вечер или следобед и хапне въглехидрат след тренировка. Вече какъв вид въглехидрати консумира е важно, да. Не казвам, че съм права, би ли обяснила защо вечер тялото се справя с въглехидратите? Става въпрос, ако не е след тренировка.

Моето обяснение против въглехидрати в първата част на деня, е следното - когато човек стане сутрин, процесът на горене на мазнини е най-силен, не е добре да се поемат въглехидрати тогава, защото по този начин се дига инсулинът и процесът на изгаряне спира (така са ми го обяснили, пък дали е вярно .. мнения има бол). Затова има много хора, които не препоръчват сутрин да се закусва основно с въглехидрати, а респективно да се поемат повече белтъчини. Следователно според някои хора е по-добре въглехидратите да се приемат вечер независимо дали има или няма тренировка преди или след това ( като естествено пак зависи от вида им и начина им на приготвяне). Отделно някои хора стават по-мудни и заспали от прием на въглехидрати в първата част на деня, а вечер това не е проблем. Но на всеки организъм всичко действа по различен начин, така че ..

П.С за хора, които имат нужда от драстично отслабване, според мен е добре въглехидратите почти да не присъстват в менюто поне за известно време. А това дали си начинаещ или не, според мен не е резонно в случая с храненето, а важи по-скоро за тренирането.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 29.10.13 15:15.

29.10.13
15:54

Ами препоръча  ми 4 пъти на седимца,тоест за цялото тяло два пъти
днеска изобщо не бях в настроение да обръщам толкова внимание на храненето ми, но ето как е за сега и за докрая на денят
сандвич със сирене+к.мляко+банан
ябълка
една две шепи теквени семки - вкъщи няма нищо за ядене освен меденки и маршмелоулс.....
ядки
за вечеря ще си направя грах със месо  и зелева салата

29.10.13
16:03

казано от Adriana Dacheva на 29.10.13, 15:13:

Моето обяснение против въглехидрати в първата част на деня, е следното - когато човек стане сутрин, процесът на горене на мазнини е най-силен, не е добре да се поемат въглехидрати тогава, защото по този начин се дига инсулинът и процесът на изгаряне спира. (...) Но на всеки организъм всичко действа по различен начин, така че ..

П.С за хора, които имат нужда от драстично отслабване, според мен е добре въглехидратите почти да не присъстват в менюто поне за известно време. А това дали си начинаещ или не, според мен не е резонно в случая с храненето, а важи по-скоро за тренирането.

Звучи ми резонно... но и обратната логика има привърженици (мога да спомена, ако някой се интересува). За цялостното ограничаване на въглените съм напълно съгласна. Но ако на авторката ѝ е първо спазване на диета, не знам как ще стане това, защото може да ѝ дойде доста шоково... Цялостната промяна в хранителния режим изисква време за пренастройване и предполага известна самостоятелност и зрялост, както и лични финансови средства, а не мисля, че в този случай тези предпоставки са налице.

29.10.13
16:39

Цялостната промяна в хранителния режим изисква време за пренастройване и предполага известна самостоятелност и зрялост, както и лични финансови средства, а не мисля, че в този случай тези предпоставки са налице.

права си мама e шефа в кухнята и личните ми средства са 2 /3 лв на ден и с тях си вззимам кисело мляко и плод и вода и дъвки ( вода в повечето случаи си нося от вкъщи поради причината, че живея в Банкя и не мисля, че е нужно да давам пари като да мен тече нон стоп безплатна вода ;д)

Мнението беше редактирано от Iveto Cvetkova на 29.10.13 16:42.

29.10.13
18:12

А ти говорила ли си с майка си, че килограмите ти те притесняват и искаш да отслабнеш? Ако ѝ споделиш, тя би трябвало да се съобрази с твоето решение и да ти помогне, като почне да готви отделно за теб или поне съобрази всички храни и манджи с твоите нужди и цели. Говори с нея. Ще ти бъде само от полза.

29.10.13
19:52

ами опитва се, но не е достатъчно купува грах фасул и таква да  си правя като се прибера от училище, но онзи ден като и  казах, че трябва да имам по 150 гр месо на обяд и вечеря тя почна да говори как е  лошо да се яде толкова месо и как запушвало тялото и някакви такива.Аз и казах,че ако  купува хуббаво месо нищо няма да стане на тялото и тя смени темата .....

29.10.13
21:08

казано от Жанета Тончева на 29.10.13, 12:31:

казано от Маргарита Манева на 29.10.13, 11:09:

Защо?

Според мен за начинаещ е по-добре да ги хапне сутрин, за да има време да ги “изразходи”, така да се каже. Друга работа е, ако тренира вечер или следобед и хапне въглехидрат след тренировка. Вече какъв вид въглехидрати консумира е важно, да. Не казвам, че съм права, би ли обяснила защо вечер тялото се справя с въглехидратите? Става въпрос, ако не е след тренировка.

Ако погледнеш поста ми, който си цитирала, може би ще си обясниш сама част от причините. ;)

30.10.13
11:13

Сутрин въглехидратите ще ни направят летаргични ли? Това го чувам за първи път, а и ми се струва доста нелогично.

Простите въглехидрати са бърза енергия, как може това да ни напарви летаргични?

Виждал съм и други хора, които не препоръчват да се ядът въглехидрати сутрин. Би ми било интересно да чуя тяхната логика зад това твърдение.

Принципно, ако искаш да сваляп килограми е хубаво да ограничиш въглехидратите като цяло. Но ако искаш да качваш мускули, какво правим?

30.10.13
11:21

казано от antipodean aub на 30.10.13, 11:13:

Сутрин въглехидратите ще ни направят летаргични ли? Това го чувам за първи път, а и ми се струва доста нелогично.

Простите въглехидрати са бърза енергия, как може това да ни напарви летаргични?

Виждал съм и други хора, които не препоръчват да се ядът въглехидрати сутрин. Би ми било интересно да чуя тяхната логика зад това твърдение.

Причината е в инсулина.

казано от antipodean aub на 30.10.13, 11:13:

Принципно, ако искаш да сваляп килограми е хубаво да ограничиш въглехидратите като цяло. Но ако искаш да качваш мускули, какво правим?

Същото, но вдигаш дигаш яко белтъчините и мазнините. Ако искаш да качваш мсукули де. Ако искаш да качваш общото тегло това не върши работа.

30.10.13
11:49

казано от Iveto Cvetkova на 29.10.13, 19:52:

ами опитва се, но не е достатъчно купува грах фасул и таква да  си правя като се прибера от училище, но онзи ден като и  казах, че трябва да имам по 150 гр месо на обяд и вечеря тя почна да говори как е  лошо да се яде толкова месо и как запушвало тялото и някакви такива.Аз и казах,че ако  купува хуббаво месо нищо няма да стане на тялото и тя смени темата .....

Това за месото изобщо не е вярно. Има статии по въпроса. Ако те интересува, ще ти пратя линкове :) Ако има нещо, което изобщо е в състояние да запуши тялото, то това са недобре храносмелени житни и бобови култури, не месо.

За въглехидратите няма да споря, защото си признавам, че не съм достатъчно добре информирана за доводите “за” и “против” въглехидрати сутрин или вечер. Затова си връщам думите назад със съвета да избягва въглехидратите следобед.

Но поне сме на едно мнение, че желаещ да отслабва трябва да намали въглехидратите по принцип.

Мнението беше редактирано от Жанета на 30.10.13 12:00.

30.10.13
21:27

Здравейте ! АЗ не мога да взема участие в този спор, но мисля, че донякъде е ненужен... Както и да е, благодаря за поясненията.
Днес беше тренировка за горната част.И да изясня, че по-горе видях забалажка за загрявката- ами поради това, че живея на 20 мин пеша от фитнеса и нямам транспорт с който да се придвижва сме се разбрали това да ми е загрявката...
яденето май днес голямо мазало направих ;д
кисело мляко+ банан
сандвич със сирене
един варен картоф и сирене
един картоф с малко парче месо и салата
А да Ви попитам какво ви е мнението за fatburnerite?

Мнението беше редактирано от Iveto Cvetkova на 30.10.13 21:27.

30.10.13
22:06

Да приемаш почти всичките си калории от хляб и картофи и да пиеш фетбърнъри е като да преливаш от пусто в празно.

казано от Adriana Dacheva на 29.10.13, 15:13:

Точно така е.

За отслабване, т.е. чистене на мазнини, храненето е в пъти по-важно от тренировката.

Мнението беше редактирано от May Weed на 30.10.13 22:29.

казано от Iveto Cvetkova на 30.10.13, 21:27:

....по-горе видях забалажка за загрявката- ами поради това, че живея на 20 мин пеша от фитнеса и нямам транспорт с който да се придвижва сме се разбрали това да ми е загрявката...

Не мога да се съглася с това. Примерно, за моята тренировка в неделя се случва понякога да вървим по 2 км с детитата пеша, при това по баир нагоре и то с едно умерено темпо и въпреки това загрявката след това ми изпива сосеца и си признавам, че на моменти ми се е искало да приключа с нея, ама не - има и комплекс! Т.е. - не мисля, че само вървенето може да раздвижи и загрее достатъчно всички стави по тялото. А последното реално не отнема чак толкова време и можеш да си го правиш и сама, преди началото на всяка тренировка.

31.10.13
08:27

казано от Златина Цонева на 31.10.13, 06:32:

загрявката след това ми изпива сосеца

Това съвсем не е търсен ефект на загрявката. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 31.10.13 08:27.

31.10.13
16:21

просто попитах за fatburnerite, защото обменихме инфорамция с един приятел и ме пита дали взимам някакво таква неща. И картофите бяха защото това беше сготвено.
Менюто за днес
ядки
ябълка+ сандвич
фасул на обяд
и фасул за вечеря със салата
малко е нали ?

Мнението беше редактирано от Iveto Cvetkova на 31.10.13 16:22.

Без протеин (месо,яйца,ядки,сирене,), работите няма да станат. По-добре се опитай да го обясниш на майка ти..иначе ще имаш проблеми. Не си във възраст, в която можеш да си позволиш да се храниш без белтъчини, в момента растеш и организмът ти се изгражда и настройва.
Фетбърните действат, но при условие, че имаш добър хранителен режим. В твоя случай - по-добре не си давай парите излишно за момента, защото просто няма да има ефект според мен. Другите са прави за загрявката - не е хубаво да я пропускаш, може да е 5 мин, но е добре да я имаш. Ходенето до фитнеса не се брой. Иначе ти ще страдаш от това.. травми,контузии.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 31.10.13 17:05.

31.10.13
17:05

Ако искаш да отслабнеш, няма да ядеш това, което се готви са всички и поради което си стигнала до момента да отслабваш in the first place. Опитай да говориш с родителите си да сменят менюто за теб.

Вие май сте позабравили ,какво е да си зависим от родителите.Не винаги желанието е достатъчно,ако майка и е убедена,че не трябва да яде месо а да набляга на фасул и картофи,тя едва ли може да промени това.Явно и яйцата и млечните отсъстват от семейното меню,което прави нещата още по-сложни.Спора,кога да яде въглехидрати Е безмислен,тъй като ОСНОВНАТА И ХРАНА Е ВЪГЛЕХИДРАТИ.
Иве,забрави за фетбърнър,използвай джобните,които имаш за закупуването на сирене,кашкавал и си ги яж в училище.Още по-добре яйца.И да не ти пука ако някой ти се смее,че ядеш парче сирене вместо 90% въглехидратен сандвич,пица,дюнер,кифла,баничка... или каквото там се яде в днешно време в училище :)
Ако толкова се притесняваш,кажи,че доктор ти е назначил безглутенова диета примерно ;)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 31.10.13 17:35.

01.11.13
13:37

Затова казвам да говори с тях :) Няма да стане без смяна на менюто, смяната на менюто няма да стане без да говори с родителите си. Е, възможно е да ѝ откажат ...

казано от Маргарита Манева на 31.10.13, 08:27:

казано от Златина Цонева на 31.10.13, 06:32:

загрявката след това ми изпива сосеца

Това съвсем не е търсен ефект на загрявката. ;)

То туй ми е ясно, ама като ни опне Vic, да изтичаме няколко обиколки на училищното стадионче и аз вече съм взела-дала! (blush) Не го обичам това бягане, явно и то не ме обича! :D
И - сори, че разводнявам темата на дневника! :)

01.11.13
21:41

говорих с мама тя каза, че нямала време да се съобразява с тези неща...Вчера  преди вечеря видях какво сте написали и реших да променя вечерята.Ядох
Салата + извара + филийка пълнозърнест хляб( поне него се съгласява да купува)
за днес-
2 филийки с извара и месо ( а да попитам саламите и филетата стават ли?)
капучино
топъл шоколад
ябълка
тиквени семки
грах с месо(по-малко грах, повече месо )+ сирине + домат

01.11.13
21:50

BTW днес беше ред на долната част във фитнеса. Доста се напрегнах днеска:) и да се похваля свалила съм 2.400 кг от като съм почнала, по мой сметки

01.11.13
22:40

казано от Iveto Cvetkova на 01.11.13, 21:41:

говорих с мама тя каза, че нямала време да се съобразява с тези неща...

Ако проблемът е само времето, защо не й предложиш да отдели малък бюджет за твоето хранане, а ти сама да си пазаруваш и приготвяш някои неща? Тъкмо ще носиш сама отговорност за храненето си. А може и да започнеш да я отменяш понякога в готвенето за всички. Ще ти бъде благодарна.

Няма да струва на семейството цяло състояние да си купуваш яйца, месо и нещо млечно - едва ли ще ядеш огромни количества.
Саламите и филетата не са добра идея.

02.11.13
17:35

казано от Iveto Cvetkova на 01.11.13, 21:41:

говорих с мама тя каза, че нямала време да се съобразява с тези неща...

Това е малко крайно, с какво няма време да се съобразява - със здравето на дъщеря си ли?
Все пак така и така готви в момента, с какво толкова ще ѝ се натовари ежедневието допълнително?
Ако наистина няма време, посъветвали са те вече, може да я помолиш за малко допълнителен бюджет, с който ти да си купуваш и приготвяш храна. Така ще станеш по-самостоятелна, евентуално ще се научиш да готвиш някои по-лесни неща и ще се храниш съобразно целите си. Мисля, че с 5-6-7 лв дневно допълнително ще се справиш. Можем и идеи за ястия да ти дадем :)

Ако решиш да говориш с нея на тази тема, непременно ѝ изтъкни, че това ще те научи да управляваш финансите си и да си по-самостоятелен и отговорен човек.

02.11.13
20:28

Няма нужда от крайности наистина. Всички хора имат основание за това, което правят и това, което казват. Това, че ние не сме наясно с мотивацията им, не ни дава право да съдим.

Ива, гледам, че имаш желание за промяна. 18 кг не са малко. А кой ти каза, че на ръст от 163 см трябва непременно да тежиш 55 кг?

Храната явно не е под твой контрол, това не е такъв проблем. Отделно, че едва ли ще те изгонят от вкъщи, ако просто си свариш 3 яйца за вечеря напр. Както ти казаха по-горе, спокойно можеш да отменяш майка си в кухнята, достатъчно голяма си да сготвиш нещо за всички у дома.

Проблем явно са нещата, които са в твоя власт. Едва ли от ядене на месо и грах си качила едни 10 кг отгоре, по-скоро е от нещата между основните хранения, включително всякакви химични сокчета, разтворими напитки, колички и пр.

Описвай си тренировките заедно с впечатленията от тях. Начинът, по който тренираш, енергията, която влагаш, също са от значение за крайния резултат. “Доста се напрегнах днеска”, лишено от контекста на тренировката ти, на свой ред се изпразва от съдържание. Дали наистина си се напрегнала (и от какво) или просто си качила леко пулса, не е ясно...

Мнението беше редактирано от Инис на 02.11.13 20:29.

03.11.13
17:25

ГАЙСССССССС тя се съгласи ии каза само да казвам какво ми е нужно за да си готвя ..... и добави как според нея съм надебеляла.....незнам дали е така или просто го казва за да ме откаже от това “експериментиране”... Питате защо искам да съм точно толкова... Ами от като се помня съм дебела, защото вкъщи винаги са ми позволявали да ям когато каквото и колкото си искам.
Сега както споменахте,че можете да ми дадете рецепти, много ще  съм Ви благодарна
Вчерашното ми меню нещо ми се губи, но мисля,че се справих добре
днес, не чак толкова добре май-
Филия с извара+ едно парче кашкавал+ к.мляко
ядки
една филийка с извара
кисело мляко с банан
круша
за вечеря зелева салата с пилешка пържола и може би малко сирене
така добре ли е ?

03.11.13
17:27

А тренировката съм я описала по-горе  и имах предвид,че си слагаах малко по-тежко и на пътеката си го бях сложила на 20 височина и 6 скорост и после се прибирах и пеша и много се уморих не друго...

05.11.13
21:11

Здравейте!
вчера бях на фитнес за горната част.
Днес пропуснах,че имах много за учене.
Ядох:
Сандвич с кашкавал и пилешко
банан+някакво мюсли на фитнес или нещо от сорта- такова не е препоръчително или ставва ?
ами няммах възможност да ям вкъщи на обяд и ядох subway и той беше с пилешко
1/2 нар това ми отне един два часа да го изям...сиг не го правя както трябва ;з
Пилешко+карфиол+ сирене+кисело мляко
А така много ли е или е добре?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1