Търсене на Суроватъчен протеин по много критерии

31.10.13
19:28

Здравейте. Търся Суроватъчен протеин КОНЦЕНТРАТ (само концентрат, без изолат или хидро...), който НЯМА:

глутен соев лецитин или други соеви съставки ГМО и изкуствени подсладители

и ИМА:

суроватъчен протеин от крави пасли тревичка на свобода

естествени подсладители само или никакви подсладители

студено процесиран

без микрофилтрация или каквато и да е друга филтрация или манипулиране на началния продукт (суроватката)

Ако някой знае за суроватъчен концентрат, който да отговаря на тези критерии или поне на 90% от тях, нека сподели. Благодаря предварително :)

Нещо ми казва, че мн преп. знаци ползвам. Странно защо това да е лошо нещо :D

31.10.13
19:36

Имаше една тема за 1 протеин който вървеше около 90-100лв за килограм, ако си готов да заплатиш толкова пари евала :)

Проблема е, че не се сещам как се казваше и темата и протеина.

Каква е причината за това търсене на такъв продукт ?

31.10.13
20:01

искам да е максимално чист протеина, който пия, понеже имам здравословни проблеми и донякъде атрофирали дихателни мускули, а и съм алергичен към млякото. Странно но до момента суроватъчна извара и Голд Pure Whey протеин (или нещо подобно) ми понасят. Проблема е, че този Pure е с изолат и хидро, а аз не искам да е минавал през киселинна обработка и други процеси, които променят протеина и разрушават баланса в него. Намерих един дето е органичен, но е 340грама за 66лв, което е малко доста...

И как точно да стане отделянето на протеина без филтрация?Не мисля,че фирмата производител на спортни добавки може да гарантира за това как са отглеждани кравите от,които е получила суровина за производството.Дори и да съществува такъв био/еко /органик продукт,то той би бил доста скъп и просто плащаш за един допълнителен надпис и никакви гаранции.Запознат ли си с термина “free range”?Пример-за да покрие изискванията една ферма за кокошки,за продажба на яйца от свободно отглеждани кокошки,въпросните ,кокошки трябва да са 40 минути дневно на свобода :) Цитирам по-памет,може да греша за времето,но със сигурност беше под 1 час.
Ако занижиш малко изискванията си може да си вземеш,който и да неовкусен концентрат.В момента се  сещам за bulkpowders.Те имат концентрат.На NOW foods мисля,че е изолат.

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 31.10.13 20:12.

31.10.13
21:50

казано от Trion Stomanenov на 31.10.13, 19:28:

Здравейте. Търся Суроватъчен протеин КОНЦЕНТРАТ (само концентрат, без изолат или хидро...), който НЯМА:.....

Освен ако не искаш някой български търговец да те обръсне с теслата, ще трябва да си поръчваш такива екстри от чужбина. Има такива продукти - този, този, този, както и др., но цените са ...различни

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 31.10.13 21:50.

01.11.13
13:51

казано от Светослав Тодоров на 31.10.13, 20:10:

И как точно да стане отделянето на протеина без филтрация?Не мисля,че фирмата производител на спортни добавки може да гарантира за това как са отглеждани кравите от,които е получила суровина за производството.Дори и да съществува такъв био/еко /органик продукт,то той би бил доста скъп и просто плащаш за един допълнителен надпис и никакви гаранции.Запознат ли си с термина “free range”?Пример-за да покрие изискванията една ферма за кокошки,за продажба на яйца от свободно отглеждани кокошки,въпросните ,кокошки трябва да са 40 минути дневно на свобода :) Цитирам по-памет,може да греша за времето,но със сигурност беше под 1 час.
Ако занижиш малко изискванията си може да си вземеш,който и да неовкусен концентрат.В момента се  сещам за bulkpowders.Те имат концентрат.На NOW foods мисля,че е изолат.

За да те сертифицират за Органик те следят супер изкъсо. Винаги може да има еш-беш, но до голяма степен ти гарантира добро качество.

Ако началната суроватка е с ниско качество най-вероятно е замърсена и с лоши бактерии и вируси и затова всички компании промотират това, че са ги обработили по 100 начина като нещо добро. Както кокошите яйца от кокошки в ферми, където се блъскат по 10 000 на едно място и ги блъскат със стероиди за маса и после яйцата от тях ги термообработват. Създават проблем и после го оправят донякъде, което води до кофти резултат. Ако е качествена суроватката в началото на процеса ( и е Органик/Био още по-добре), тогава целта е да се запазят добрите свойства и качества като не се обработва а просто концентрира. Та такъв продукт ми трябва, но супер много пара ще излезне за жалост :( .

Най-добрите протеини, които съм намерил, са тези: http://shop.mercola.com/catalog/protein-powder,23,0.htm

но за шипинг ще искат много пара. Ако бб-тийм почне да ги продава няма да е зле :P

Мнението беше редактирано от Trion Stomanenov на 01.11.13 13:56.

01.11.13
15:08

Като искаш био, отиваш в някое планинско село взимаш ангне, шиле, яре, пък ако душа ти сака и дърт пръч, все ще е по-евтин източник на протеин от всичко посочено в темата дотук. Само не казвай, че имаш алергия към мръвка. :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 01.11.13 15:10.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1