Въпрос от начинаещ

01.11.13
17:23

Привет,
имам нужда от помощ, защото не разбирам много все още, а изчетох доста статии, но от толкова информация направо ми стана мазало в главата.
Опитвам се да си стегна тялото, но не съм сигурен кой е най-ефективния метод. Ако може някой да ми предложи подходяща тренировъчна програма , която да я изпълнявам в къщи и без да са нужни някакви много сложни уреди. Опитвам се да тренирам и в момента имам време, мога да тичам през ден и да ходя на плуване например. До сега не съм ходил на фитнес и т. като нямам опит не мисля, че ще е удачно, защото да си плащам на треньор ми е много скъпо, а да ходя сам без да знам какво правя не ми звучи добре. Четох за тренировките с интервали на висока интензивност, но не ми стана ясно нещо. Препоръчват се 6 до 10 цикъла, като 1 цикъл е например 1 минута, което значи, че в най-дългия вариант е 10 мин, а в описанието на тренировката се препоръчва поне 25 минути. Може ли да правя такава тренировка , като редувам например 40 сек спринт с 20 сек бавно ходене и това ако го повтарям по 10 пъти дали ще има ефект и колко пъти седмично е добре да го правя? И 2ро, ако можете някакви по-общи съвети за хранене, защото изчетох всички г/д диети за отслабване и ми се виждат прекалено сложни, а нямам възможност да ям по 5-6 пъти на ден, а само 2-3 пъти и ми се струва крайно нереално да тръгна да измервам 67,234 грама въглехидрати и т.н ..
Благодаря предварително.

CH

01.11.13
19:09

казано от DimPet на 01.11.13, 17:23:

а нямам възможност да ям по 5-6 пъти на ден, а само 2-3 пъти и ми се струва крайно нереално да тръгна да измервам 67,234 грама въглехидрати и т.н ..

В такъв случай е крайно нереално да очакваш резултати. То ако ставаше с 2-3 хранения на ден и баба ми щеше да има фибри по гъза, ама уви. Да си чувал за добаки, като заместител на хранене? Прочети още малко, че явно наистина нищо не си разбрал :)

01.11.13
19:20

Всъщност, става и с 3 хранения. И даже с едно.
Стига да си на калориен дефицит, ще сваляш.

казано от Петко К на 01.11.13, 19:20:

Всъщност, става и с 3 хранения. И даже с едно.
Стига да си на калориен дефицит, ще сваляш.

Че става - става, ама колко е здравословно е друга тема..

01.11.13
20:36

Ами нямам възможност. По цял ден съм напред - назад и няма как. Иначе съм уверен , че изгарям доста повече от колкото поемам ккал. И въпроса ми за храната беше не да спазвам стриктно точно някакви диети, а по-скоро от кои храни да се огранича.
А за тичането с висока интензивност, оказа се че доста не съм си преценил правилно възможностите и на 40 сек спринт - 20 сек ходене издържах точно 2 спринта :D
Четох в 1на статия, че може да се прави 30 сек спринт, 90 сек ходене, но реших да опитам с 30 сек спринт и 60 сек ходене, правилно л ие така или няма смисъл?

Специално за това няма правилно и грешно, според възможностите ти е. Започни така, както ти е по-лесно, а когато влезеш в ритъм, ще ги увеличиш. При всички случаи интервалното кардио може само да ти помогне в изгарянето на мазнините

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1