25.06.04
21:00
Има ли някакъв начин да се разшири рамменният пояс(не раменните мускули) през периода в които още растеш,тинеиджърска възраст?
Незнам въпроса може да е глупав,но съм длъжен да попитам!
Раменния пояс се разширява като разшириш яко гърба, става ама малко... :) И с едни добре развити странични делти може да се оправи дори и да е яко тесен човека. Аз лично като си разширих яко гърба и на рамене дръпнах на ширина.
26.06.04
10:10
Тея работи ги знам бе хора затова изчрично казах не мускулите :wink: !
Малко хора се възползват от едно много яко упражнение - Пуловер :D (pullover)! Дава най-добър ефект като се изпълнява в суперсерия с тежки серии клякане! Разширява гръдния кош, а оттам и раменния пояс! Дори и аз го бях позабравил, но вчера тръгнах отново на фитнес (месец и половина си почивах) и започнах с клякане и пуловер - направо ме разпъна това нещо!
Бягането също ще даде резултати! Обаче нищо не може да замени мускулатурата - едни плътни, обемни и релефни рамене, правят доста добро впечатление!
26.06.04
10:21
Ха не е точно така че широк гръден кош дава широк раменнен пояс!
Аз имам ужасно широк гръден кош и като се издуя с въздух пръскам фанелата :mrgreen: ,но не мога да се погваля със широки рамене което определено ми е недостатък!
Лесно не четеш ли :)
Разширяването на гърба спомага за разширяването на раменния пояс. Неможе да ти се удвои много ясно :lol: ама ефект има.
Неоник каза нещо важно, широк хват яко ама пусни и чукчета те прават целия гръб да ти е като на животно :)
26.06.04
10:46
Готча не четеш ли :roll: ?Казах че това го знам и благодаря за съвета!
Костаците нема ли как да ги увелича?
26.06.04
11:03
А пък аз мисля, че това е най-вече до ген. Просто гена ако ти е такъв с упражнения едва ли ще го промениш. Иначе може да пробваш изтласкване “Арнолд”. Дават го за разширяване на раменете. Аз го правя, но не мога да ти кажа дали има ефект, защото на мен генетично ми са широки раменете, но това си е едно добро упражнение за рамо, затова го правя най-вече... а пък и малко повече ширина ако може да се постигне лошо няма.
Лесно, то зависи от ключицата колко широки могат да ти станат. А костите растат от силовата тренировка до към 25-30 години. Трябва и да се яде много калций. Не можеш нарочно да разпънеш само ключицата.(например ако ти вържат ръцете и почнат да ги опъват няма да станат по-дълги :) .) Това е като орелефяването-не орелефяваш само 1 мускулна група, а всички заедно. Затова и костите се разширяват, но бавно и ще трябва да положиш много усилия. А ТРЯБВА да развиеш мускулите, защото мисля, че тонуса им кара костите да растат. А хем ако направиш голям гръб и големи рамене ще станеш по-широк. Затова си тренирай здраво и нямаш проблеми.
26.06.04
18:27
АХА ти искаш да кажеш че като тренирам рамо и гръб ще разширя костаците на рамото и гърба:)?
С трениране на рамо никва кост неможе да разшириш :) Повече от логично е :) Аз ти казвам, че като си разширих гърба ми се разшири и раменния пояс. Мисли си каквото си искаш :)
Лесно, gotcha казва, че когато развишаш гърба си, визуално разширяваш раменете.
Това се дължи на тъй нареченото разтягане на скрапулата (раменните лопатки), което се получава при упражнения като набиране, пулдаун, гребане. Тъй като се разтварят раменните лопатки, това ти дава и ширина в раменете.
Прави ли съм, gotcha ? :wink:
26.06.04
19:03
Гоча преди малко друго ми каза.........днес си пиян нема се занимавам с теб,лягаи утре ще говорим :oops: :lol: !
kostite nqma kak da si gi razshirish brato, i vupreki che tqloto raste do kum 25tata godina, i silovite trenirovki stimulirat toq rastej, nai dobriq nachin da ti stanat shiroki ramenete i da im dadesh prioritet, na tqh i na gurba i da si namalish taliqta - trudno e ama ne e nevuzmojno! :wink: ...uspeh!