Push hard to live lightly.

Темата е заключена.
НА

03.11.13
11:46

*Цели на дневника:
-без особени формалности, да следя прогреса си.
..други за сега не са наложителни.
*Тренировки:
От утре (04.11.2013.):
-Focus T25. Програма за редуциране на телесните мазнини и увеличаване на кардио издръжливостта, силата и подвижността, състояща се от 3 части, всяка по малко повече от месец. От понеделник до петък са яките тренировки, в събота е почивка, а в неделя е изцяло тренировка за разтягане и почивка на мускулите.
-Понеделник, четвъртък и събота са ми силовите тренировки за горна част на тялото - тренирам ръце, рамене, гърди, гръб и корем в един ден с по едно базово упражнение за всеки мускул 4х6 повторения с максимална тежест. Краката не ги тренирам допълнително - тренирал съм дълго време танци, а и все още тренирам, и са много развити, обемни и мускулести (ако видя, че започват да изостават, ще включа и ден за долната част на тялото, но за сега такава опасност няма).
-4 дни в седмицата съм на хип-хоп танци.
*Хранене:
-Гледам всеки ден да приемам около 2000 калории, разделени на Б,В,М съответно 50%, 40%,10%.
-Приемам белтъчини от: пилешки гърди, пуешко филе, извара, сирене, кисело мляко, яйца.
-Приемам въглехидрати от: кафяв/ див ориз, сладки/ червени картофи, кисело мляко, грейпфрути и зеленчуци.
-Приемам мазнини от: ядки, зехтин, яйца, понякога рибено масло.
-Приемам всички витамини от серията Б и витамин Ц.
-Не приемам добавки, но имам останали от преди суроватки и креатин, които ще използвам в бъдеще.
-Когато ми се яде сладко хапвам мед, протеиново барче, плод или подсладител на химична основа.

Темата беше редактирана от Нарцис Аполонски на 06.11.13 05:59.

03.11.13
20:26

Здравей,
Честит дневник, със здраве да си го ползваш :D
btw случайно да играеш дота 2 ?

НА

04.11.13
08:03

Ами закоравял фен съм на Dota, но не толкова на 2ката. Игрите, като цяло, имат голяма роля за въпросните мазнини, които искам ще чистя :D

НА

04.11.13
10:47

*Тренировки:
-Днес е първият ден от програмата Т25 - “CARDIO”. Беше с акцент върху краката - много по вид и бройка подскоци и клякания. Заковах тази тренировка.
*Хранене:
-Днес реших да ми е пречистващ ден - само на вода, за да се изчистя от боклуците които хапвах в последно време и от които съм решил да се “отърся” окончателно, а заедно с тях и от излишните килограми.
*Бележки:
-Чувствам се добре.
-Забравих да спомена, че десният прасец ми е изоставащ мускул, тъй като са ме оперирали (друга причина за натрупаните мазнини) и дълго време беше в гипс. В силовите тренировки включвам и 4х20 надигане на пръсти с тежест в дясната ръка.
-2 нови цели, служещи за мотивация:
1)Да влезна в идеална форма за края на годината - ще имам бал.
2)Да влезна в идеална форма за лятото - да се чувствам добре на морето - плажа.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:48.

НА

05.11.13
17:09

*Тренировки:
-Днес е вторият ден от програмата Т25 - “SPEED 1.0”. Отново голям акцент на краката и бързината. Заковах я.
*Хранене:
-Закуска: 50 гр. овес с 400 гр. обезмаслено кисело мляко.
-Втора закуска: 200 гр. извара и 200 гр. карфиол.
-Обяд - 200 гр. пилешки гърди с праз.
-Следобедна закуска - 30 гр. ядки и 2 цели яйца.
-Вечеря: 300 гр. миш-маш с извара.
-Всичко това омръзва, но за щастие в програмата, която правя има и “nutrition guide”, който ще ми удари много здраво рамо скоро с интересни, разнообразни и вкусно изглеждащи рецепти. Ще зарибя майка ми да готви нещата от там, тъкмо и тя ще намаже - и тя иска да сваля.
*Бележки:
-Чувствам се добре.
-Както вече споменах, майка ми има мерак да сваля, а и малката ми сестричка има нужда и от известно време постепенно се опитваме да станем от онези семейства, които се стремят към здравословния начин на живот, до колкото това е възможно. С други думи гледаме да живеем възможно най-малко нездравословно, мисля че така е по-правдоподобно. Та в духа на този “идеал”, освен моите си тренировки, ще се опитам да ги навия всяка вечер да правим едни 10 минутни, високоинтензивни тренировки от една друга подобна програма, пък да видим дали ще има съгласни. Баща ми и другата ми сестра са на друг остров - този на клечавите хора.. Аз съм някъде по средата - като малък бях много кльощав, после имах период на нездравословно затлъстяване и сега съм съвсем малко над нормата, но в общи линии от мен зависи как ще изглеждам - генетически нито съм облагодетелстван кой знае колко, нито ощетен, така че тялото ми е огледало на начина по който живея, което е и причина за заглавието на дневника.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:47.

НА

06.11.13
22:21

*Тренировки:
-Днес е десетият ден от програмата Т25 - “TOTAL BODY CIRCUIT”. Беше с акцент върху цялото тяло и щях да издъхна. Едвам я завърших. Изводът е да ям повече в ден с това клипче.
-Днес имахме концерт с crew-то и цял ден репетираме танците и блъскаме здраво, а и преди изпълнението - адреналинът доизгори квото е имало.
-След концерта имахме и тренировка с танците.
*Хранене:
-Днес беше стандартното меню - още не съм посягал към рецептите от програмата, но добавих няколко плода, защото цял ден бях на крак и много енергия се изхаби днес, та имах нужда от малко зареждане.
-Закуска: 100 гр. обезмаслено кисело мляко, 100 гр. домашна ръжена питка, 100 гр. яйчени белтъци, 200 гр. грейпфрут, 180 гр. пуешка шунка, половин лъжица канела, половин лъжица мляно ленено семе.
-Втора закуска (след Т25 тренировката): 200 гр. извара и към 100-200 гр. суров карфиол.
-Обяд: Пиле със зеле и салатка от домати.
-Втора закуска: Въпросните няколко плода + 2 цели яйца.
-Вечеря: Мама ми беше направила страхотен омлет от яйчени белтъци, извара, пуешка шунка и някакви готини подправки.
*Бележки:
-Чувствам се добре. Денят завърши успешно и мога да съм горд, че издържах, та даже и ми хареса.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:45.

НА

07.11.13
23:09

*Тренировки:
-Днес е четвъртият ден от програмата Т25 - “AB INTERVALS”. Акцентът пада върху коремните мускули + елементи на кардио. Не успях да загова тази тренировка.
-Днес направих и силова тренировка. Цялата горна част - ръце, рамене, гръб, гърди, корем + десен прасец. Повторенията бяха минимални, а килограмите максимални. Загрях с общо 4х20 лицеви с нормален, широк, тесен хват и такива за рамене.
*Хранене:
-Менюто беше стандартното, но хапнах 2 ябълки по време на силовата, тъй като бях изцеден от сутрешната тренировка.
-Закуска: 200 гр. грейпфрут, 80 гр. яйчени белтъци, 400 гр. обезмаслено мляко, 50 гр. овесени ядки.
-Втора закуска (след Т25 тренировката): 200 гр. извара, 250 гр. домат.
-Обяд: Пиле с кафяв ориз и карфиол като салатка.
-Следобедна закуска: 2 ябълки по време на тренировка + 200 гр. извара и домат след нея.
-Вечеря: 120 гр. готвена риба, 1 цяло яйце и един жълтък, 2 големи домата, 50 гр. сирене, броколи.
-Ако през деня огладнея хапвам зеленчук.
*Бележки:
-Чувствам се добре. Осъзнах, че за да има резултати - трябва да е трудно и ако не е, то просто си дълбая на едно място, за това давам всичко от себе си на тренировките.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:45.

НА

08.11.13
08:58

*Тренировки:
-Днес е петият ден от програмата Т25 - ден с 2 тренировки наведнъж - “CARDIO” + “LOWER FOCUS”, което означава общо 50 минути високо интензивна тренировка. Първата беше кардио - на нея разцепих, но втората беше с акцент върху краката, на нея издъхнах, а и клипчето беше прецакано, та не по моя вина, пропуснах около 7 минути от тренировката. Преди малко свалих цялото клипче, оправено, но вече нямам сили да го правя наново, но тайничко планирам да го направя отново през уикенда.
*Хранене:
-Закуска: топла вода с лимон, 200 гр. грейпфрут, 100 гр. ягоди, 40 гр. овес, 400 гр. обезмаслено кисело мляко, 100 гр. яйчени белтъци, половин лъжица мляно ленено семе, половин лъжица канела.
-Втора закуска: 200 гр. извара, 300 гр. домат.
-Обяд: 100 гр. (във варено състояние) кафяв ориз, 100 гр. пилешки гърди, 50 гр. домашна ръжена питка, 50 гр. нискомаслено топено сирене, 1 домат и малко карфиол.
-Втора закуска: 30 гр. смесени сурови ядки, 2 цели яйца.
-Вечеря: 1 малко тиганче задушен праз, половин тава карфиол с извара и 2 домата.
*Бележки:
-Чувствах се малко демотивиран през деня. Надявам се да ми мине бързо.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:46.

НА

09.11.13
22:36

*Тренировки:
-Днес е шестият ден от програмата Т25 - почивен ден и попринцип трябваше да се измеря (килограми и мерки), но нямах възможност, за това ще пропусна тази седмица.
-Танци.
*Хранене:
-Днес попрекалих с храната, даже не съм мерил грамаж, разпуснах се леко, но не максимално.
-Закуска: 1 мерителна лъжичка бързоусвояема протеинова пудра (заради която имах газове цял ден и определено не ми хареса) + 4 средни лъжици фино-смляни овесени ядки + 1 кофичка кисело мляко 2%. Малко след това 1 ябълка.
-2рата закуска и обяда се омешаха малко, но общо взето преди да излезна ядох кафяв варен ориз, салата от балсамикум, лук, чесън и варени картофи, миш-маш с извара и чушки, 2 пърчета пържола от шарено месо и някакви зеленчуци, половин ябълка.
-Вечеря: 1 консерва с риба тон, салата от зеле и оцет, малко таратор и опитах едно бяло месо, което ще ям утре.
*Бележки:
-Чувствам се по-добре от вчера, но по-скоро защото гледам напред.
-Няма да си купувам повече протеинова пудра, тази ми е останала от преди.
-Мисля да сведа всички въглехидрати преди сутрешната тренировка от програмата Т25, защото тогава са ми нужни най-много.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:41.

НА

10.11.13
09:23

*Тренировки:
-Днес е седмият ден от програмата Т25. Попринцип е ден за разтягане, но аз реших да направя клипчето, кеото поради технически причини а и физичеси, не успях да направя на 100% в петък - “LOWER FOCUS”. Тренировка изцяло с акцент върху краката. Днес определено я заковах и съм много доволен от себе си.
-Силова тренировка за горна част + прасец.
-Разтягането от Т25.
*Хранене:
-Реших да опитам Хербалайф, тъй като майка ми преди беше купувала и това закусвах днес, но само да го пробвам. Определено предпочитам удовлетворението от това, че съм постигнал нещо със собствени усилия и без помощта на добавки и изкуствена храна, така че това си е само за днес.
-Закуска: 200 гр. кисело мляко + 26 гр. Хербалайф формула 1.
-Втора закуска: 200 гр. извара, 200 гр. грейпфрут, 150 гр. домат.
-Обяд: 200 гр. варени пилешки гърди, една огромна салата от зеле, зехтин и оцет, 3 таблетки (3 гр.) рибено масло.
-Следобедна закуска: 2 порции карфиолена супа (мама я приготви, супер вкусна) със съвсем малко морков, яйчен жълтък и лимон, доядох зелевата салата от обяд, като си добавих и 1 домат и 1 краставица, към 50-100 гр. сирене и 30 гр. смесени ядки.
-Преди силовата тренировка: 2 ябълки, 2 кисели млека, 100 гр. ягоди, 1 доза бавноусвояем суроватъчен протеин.
-След силовата тренировка и разтягането от Т25: 1 протеиново барче.
*Бележки:
-Чувствам се отлично.
-Имам навика след 1 седмица усилени тренировки да започна да нарушавам леко хранителния режим и после резултатите страдат. Осъзнах, че само ако съм на 100% отдаден, ще постигна целите си.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:50.

НА

11.11.13
20:57

*Тренировки:
-Днес е осмият ден от програмата Т25 - “CARDIO”. Както се разбира от заглавието, беше изцяло кардио. Определно я заковах.
*Хранене:
-Закуска: топла вода с лимон, 200 гр. грейпфрут, 400 гр. обезмаслено мляко, 4 гр. ленено семе, половин супена лъжица канела, 40 гр. овесени ядки, 100 гр. горски плодове, 100 гр. яйчени белтъци.
-Втора закуска: към 200 гр. праз с малко яйца и салата от домат със зехтин.
-Обяд: 200 гр. пилешки дроб с лук и салата от домати със зехтин.
-Втора закуска: 2 цели яйца, 30 гр. смесени ядки.
-Вечеря: 200 гр. бяла риба, 200 гр. краставица, 300 гр. домат, 3 гр. зехтин, лимон, а и пробвах един от Walden Farm подсладителите, които пристигнаха от англия днес. Доволен съм и се надявам да ми стигнат до Коледа :D.
*Бележки:
-Чувствам се отлично. Днес поради лични причини отложих тренировката за вечерта и преди няколко минути я приключих, но определено след всяка тренировка осъзнавам, че мога и повече и чувството да се надграждам със себе си е невероятно и мисля, че е един от пътищата към осъвършенстване.
-Success is a quiz that only YOU can accomplish.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:49.

НА

12.11.13
08:06

*Тренировки:
-Днес е деветият ден от програмата Т25 - “TOTAL BODY CIRCUIT”. Правя я за втори път, както е по програма. Този път определено я заковах, за разлика от миналия път, но изпитах прекалена умора по средата на подскоците с докосване на земята, и на последните лицеви с крак към лактите и на “планински катерач”. Определено има много още сила, която да добия, но мисля че се справих почти възможно най-добре днес. Следващия път още по-напред. На края на тренировката, когато има 3 минути разтягане, в тяхното начало ми се драйфаше и двата пъти, когато правих тренировката.
-Днес за пръв път усещам мускулна треска във вътрешната част на бедрата, което е разбираемо предвид вчерашното кардио, но е странно, че преди като го правих нямам спомен от мускулна, а го правих със същата интензивност
*Хранене:
-Закуска: топла вода с лимон, 200 гр. грейпфрут, 80 гр. белтъци от яйце, 200 гр. 2,9% кисело мляко, 200 гр. извара Олимпус, 40 гр. овесени ядки, 4 гр. ленено семе, 1 средна лъжица канела, овкусих овесената каша с Walden Farm сиропа с вкус на боровинка към 2 средни лъжици, сигурно и стана изключително вкусно.
-Втора закуска: 200 гр. домат, 200 гр. извара.
-Обяд: 200 гр. пилешки черен дроб + 200 гр. зеленчуци и малко миш-маш с извара, колкото да допълня грамажа и да си доям.
-Следобедна закуска: 2 цели яйца, 30 гр. смесени ядки.
-Вечеря: 200 гр. миш-маш с извара, салата от 3 домата, 3 краставици и зехтин, 1 гр. рибено масло, броколи.
*Бележки:
-Чувствам се отлично. Краставиците и доматите ме заредиха неочаквано много.
-Леко ми се вие сват, когато стана рязко.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 12:50.

НА

13.11.13
11:37

*Тренировки:
-Днес е десетият ден от програмата Т25 - “SPEED 1.0”. За втори път правя тази тренировка и отново я заковах.
-Танци.
*Хранене:
-По принцип съм на НВД, но днес така стана, че си хапнах бая плодове и наруших протокола, но пък съм на танци довечера, така че всичко ще се изгори та и отгоре.
-Днес си направих протеинови палачинки.
-Закуска: традиционната топла вода с лимон и после 200 гр. грейпфрут, въпросните палачинки - 2 яйчени белтъка, 30 гр. суроватъчен протеин с вкус на шоколадоф фъдж, 50 гр. банан, 1 супена лъжица ленено семе, 1 чаена лъжица канела и върху тях 50 гр. сирене и 2 супени лъжици от сиропа на Walden Farm с вкус на боровинки, първоначално си сложих с такъв за палачинки, но вкуса не ми допадна. Като цяло палачинките бяха нереално вкусни и мисля, че са невероятна алтернатива на млякото с овес.
-Втора закуска: спря ми тока, за това този път тя взе място преди тренировката. 150 гр. извара, 400 гр. кисело мляко 0.1%, няколко ябълки и круши + 1 супена лъжица от сиропа на Walden Farm с вкус на шоколад - той ми харесва най-много за сега. А да, без да искам бутнах кутията със сирена на земята и сиренето падна и първата асоциация беше да го издухам от мръсотията и хоп една от отронилите се бучки - в устата :D. Предполагам и това се брои.
-Обяд: 200 гр. пилешко бяло месо, 50 гр. сирене.
-Втора закуска: 2 цели яйца, 30 гр. смесени ядки.
-Вечеря: няколко ябълки, към 300 гр. извара, 400 гр. кисело мляко 2%, горски плодове.
*Бележки:
-Чувствам се добре, въпреки че на танците ми прилоша и от време на време забравях хореографията и предполагам, че това се дължи на ниските въглехидрати. Пречетох важната тема за нвд, както и други такива и реших да добавя зареждащ ден на всеки 3-4 дни от диетата, като и днес беше такъв.
-Стомахът ми се поду на обяд, вероятно заради комбинацията на доста плодове с млечни продукти.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 13.11.13 23:29.

НА

14.11.13
10:01

*Тренировки:
-Днес е единайстия ден от програмата Т25 - “CARDIO”. Тази тренировка я правя за трети път и не представлява проблем - още от първия път я заковавам, но днес най-неочаквано ми спря тока :@ и не успях да я довърша, много се ядосах.
-Имах физкултура и се възползвах - малко лост (още не мога да се набирам и само отпускам отгоре и правя за корем надигане на крака и с крака и ръце за лоста -придърпване.
*Хранене:
-Закуска: топла вода с лимон, 200 гр. грейпфрут, 400 гр. кисело мляко 0.1%, 200 гр. извара, 40 гр. овесени ядки, 5 гр. мляно ленено семе, 1 супена лъжица канела, Walden Farm Syrup с вкус на шоколад.
-Обяд: 100 гр. сирене, 200 гр. бяло пилешко месо, 2 домата. БЕШЕ НЕВЕРОЯТНО ВКУСНО.
-Втора закуска: 100 гр. яйчен белтък, 1 цяло яйце, 30 гр. смесени ядки.
-Вечеря: 1 шарена пържола, сирене, готвено зеле със зехтин, манджа с броколи и извара.
-Вечеря 2 (имах излизане и като се прибрах седнах с наще да си поговорим ии така стана :D): сирене, 2 млека 0.1%,готвено зеле със зехтин, салата от домати със зехтин, малко ядки.
*Бележки:
-Чувствам се средно. Предвид недовършената тренировка и повечето хапване не се чувствам одовлетворен от днешния ден.
-Днес станах малко по-късно отколкото попринцип. Може би защото напоследък си лягам по-късно. Трябва да преустановя това и да си лягам по Овреме. Резултатът от късното ми ставане е, че съм с час, два назад и трябваше да бързам да си направя Т25. Като капак, както споменах, ми спря тока като ми оставаха към 7 минути от тренировката и много се вбесих, защото бях във вихъра си. Ще си сваля тренировките на лаптопа. За жалост вечерта си хапнах по-стабилно и ми е тежко, а и се прибрах към 22:00, така че ще пропусна и силовата тренировка. Т25 най-вероятно ще я направя отново в уикенда.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 14.11.13 23:09.

НА

15.11.13
09:06

*Ден на иновации и нововъведения.
*Тренировки:
-Към програмата “FOCUS T25” ще добавя още една, която ще изпълнявам вечер. Силовите тренировки остават само за горна част на тялото - ръце, рамене, гръб, гърди, корем и десен прасец, но ще са 3 пъти в седмицата: вторник, четвъртък и неделя.
-Другото си остава така - 2-4 пъти в седмицата на танци.
-Всяко друго физическо натоварване, като например по време на физкултурата или пък пешеходство или качване по стълбите, вместо ползване на асансьор и тем подобни са добре дошли и ще бъдат приети радушно.
-Измествам почивката от събота за днес.
*Хранене:
-Реших, че трябва да обърна по-строго внимание на храненето вече, така че всички дни ще съм на малко повече от 2000 ккал., от които Б; М; В съответно 50%; 30%; 20%. Въглехидратите са не повече от 100 гр. на ден, което ме причислява към дерзаещите на НВД. Петък ще ми бъде зареждащ ден, когато вместо традиционната богата на мазнини следобедна закуска ще бъде заменена от плодове, обяда - дробчетата и сиренето от пилешки гърди и червено/сладки картофи или ориз и може би малко медец, но максимум по 200-300 гр. въглехидрати за този ден, като чийт хранения съм спрял категорично и смятам да се въздържам. Ще преценя как се чувствам на НВД и ако не ми приляга ще пробвам на РБД.
-Днес е ден, в който нямам желание да описвам храната си, защото нито съм я мерил, нито съм спазвал диета, за това просто ще напиша, че попрекалих. Разбира се както споменах не ям чийт храни и боклуци, така че не съм направил кой знае какъв фал, но имах нужда малко да заредя. Занапред ще се придържам към описаното в горното тире хранене. Надявам се съумявам да увладея подобни моменти на слабост в бъдеще.
*Бележки:
- -Установих, че при храненето и спорта ако едното куца, то и другото не върви, а така и здравословния начин на живот се проваля, оттам целите се отдалечават, а с тях и мечтаното тяло.

Мнението беше редактирано от Нарцис Аполонски на 15.11.13 12:01.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1