Чистене на мазнини и релеф? Правилно ли се храня?

18.10.13
11:24

Здравейте, започвам нова тема, защото намерих информация тук и там, но така и не успях да разбера дали това, което правя ще ме доведе до целта, която съм си поставила.

На 29 години съм и от Декември миналата година имам едно прекрасно бебче. За съжаление освен много щастие това събитие ми донесе и 30 кг, с които се боря оттогава.

От 72 кг през януари сега съм 54. Висока съм 158. Като цяло докато не видя “плочки” няма да се спра :)
Ето за какво става дума: 1 Март започнах с Инсанити на Шон Т и за един месец свалих по 10 см от обиколките и около 8-9 кг.
От тогава насам внимавам как се храня и гледам да се движа повече.
Като резултат ето и мерките ми към днешна дата:

Талия: 70см (1 март- 90 см)
Корем: 84см (1 март- 101см)
Ханш: 92.5см (1 март- 108 см)
Бедра горе: 55 см (1 март- 65 см)
Тегло: 54кг (1 март- 68 кг)

В момента съм на нещо средно между Дюкан и НВД. Като цяло не ям плодове и въглехидрати. Алкохол не пия. Приемам основно протеини - обезмаслена извара, месо, риба, сирене, нискомаслено мляко и т.н. като редувам 4 дни чисти протеини и 4 дни протеини и зеленчуци. Глада за сладко си го утолявам с подсладено желе хахаах. Правя Focus T25 Gamma от сряда и взимам Окси Елит про преди тренировка и уеи протеин през ден след тренировка. Целта ми е 12% телесни мазнини или по-малко, защото искам релеф и колкото може по-малко мазнини. :)

Сега това, което ме озадачава е, че за релеф чета , че трябва да има един високо въглехидратен ден в седмицата. Въпросът ми е кой режим е по-добър: Този, който спазвам или да си направя един високо въглехидратен ден?!?
За колко време, горе-долу, да очаквам релеф по корема например?

Благодаря предварително :)

Сигурна ли си, че приемаш достатъчно количество качествени мазнини?

18.10.13
11:33

Ами ако приемам мазнини, гледам да са от зехтин, сурови ядки, ленено семе, сусам, авокадо и рибата разбира се (сьомгова пъстърва, сьомга, пъстърва, скумрия...)...за друго не се сещам в момента
а да, да не забравя и овесени трици, пшенични трици, пшеничен зародиш :)

Мнението беше редактирано от Silyana Bojilova на 18.10.13 11:38.

Ако приемаш? Какво значи това?
Това трябва да е ежедневие. Дама си все пак.

Високовъглехидратен ден може да правиш, може и да не правиш. Има ползи както от едното, така и от другото. Такъв ден в някои случаи се отразява благотворно на адаптацията на организма, т.е. вадиш го от постоянството на режима и по този начин можеш да излезеш от застой (ако има такъв). Във всички случаи е важно с въглехидрати от какви източници ще го правиш. Ако не изпитваш нужда от подобно зареждане - не го прави. За постигането на резултатите са важни и другите два фундаментални фактора - натоварване и възстановяване.

Триците не са източник на мазнини.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.13 11:42.

18.10.13
11:44

Ако казах, защото го правя веднъж на ден, някой път и пропускам.
А за въглехидратите, ако приемам, тоест ако се отпусна, гледам да са от пълнозърнест произход....

Силно ти препоръчвам да си прецениш адекватно количеството качествени мазнини дневно. В интерес на твоето здраве е (особено хормоналното), пък ти си знаеш... Обезмаслените храни определено не са особено добър избор. Направи поне приблизителна калкулация на храната, за да прецениш как се движиш с енергията (т.е. колко приемаш и колко изразходваш) и съответно се придържай към разумен дефицит. Преследваните 12% телесни мазнини са сравнително сериозно предизвикателство за Дама. Имаш ли възможност и нагласа за силови тренировки?

18.10.13
12:02

Благодаря за съветите, ще се опитам да го изчисля. Горе долу колко гр мазнини на кг телесно тегло трябва да се приемат в моя случай? Да, и калорийния дефицит трябва да си изчисля наново. Докато правех Инсанити си ги следях стриктно. :)
Определено имам нагласа за силови тренировки, чудех се за Боди Бийст или Ле Милс Пъмп...нещо от рода. Гледала съм и ръш фит и други програми, но не мога да се спра на нито една определена....

:)

Ако се придържаш към протокола на НВД, мазнините просто са остатъкът от енергията, който трябва да осигуриш, след като си взела предвид тази от въглехидрати и белтъчини. :)

18.10.13
12:44

Тоест, ако ми трябват 1200, за да свалям, от които 220 са от въглехидрати, а 660 от белтъчини, ми остават около 320 кал от мазнини, демек около 35 гр мазнини, така ли?

Благодаря :)

Да, алгоритъмът е точно този:
- определяш енергийния прием (не те съветвам да залагаш повече от 20% дефицит)
- изваждаш енергията от белтъчините (знаеш колко са като количество)
- изваждаш енергията от въглехидратите (и тях ги знаеш колко са)
- остатъкът от енергията остава за мазнини

:)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.13 13:22.

18.10.13
13:01

Мерси :)
Според теб колко време ще ми отнеме да сваля около 6 кг мазнини, ако изобщо е възможно.... и на какви силови тренировки би ме посъветвам да се спра? Благодаря

18.10.13
13:06

казано от Silyana Bojilova на 18.10.13, 13:01:

колко време ще ми отнеме да сваля около 6 кг мазнини, ако изобщо е възможно....

Никой не може да ти даде отговор на този въпрос. ;)

18.10.13
13:15

казано от Маргарита Манева на 18.10.13, 13:06:

казано от Silyana Bojilova на 18.10.13, 13:01:

колко време ще ми отнеме да сваля около 6 кг мазнини, ако изобщо е възможно....

Никой не може да ти даде отговор на този въпрос. ;)

:P

18.10.13
13:21

Ако се придържаш към сваляне на половин кг. седмично, 6 кг ще ги свалиш за 12 седмици или 3 месеца.
Лошото е, че не винаги става толкова постояно и линейно.

18.10.13
13:24

Даааа, звучи много добре, но май ще ми е доста трудно да се придържам към такъв добър ритъм...Ще се опитам все пак. Надявам се с воденето на дневник до Нова година да съм се разделила поне с половината....Много ви благодаря :)

18.10.13
14:32

Как е най добре да се смята, активно тегло (без мазнини по формулата) или общо тегло?

с активно тегло

Стига да можеш да го определиш точно. ;)
В голяма част от случаите разликата е в границата на статистическата грешка.
Важно е да се работи с активно тегло когато имаме затлъстяване.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.13 16:08.

18.10.13
16:38

Мерси :)

Мнението беше редактирано от Silyana Bojilova на 18.10.13 20:16.

04.11.13
08:15

Аз преди 2 месеца си бях поръчал това:
L-Carnitine Fumarate
...ядях само яйца, салати, извара, риба и пилешко със зеленчуци понякога.(всичко това на малки порции през 2-3 часа)
Един ден крос(най много час), на другия коремни преси 2 вида и лицеви 2 вида(по 2-3 серии, 20-30 повторения).
После 1 или 2 дни почивам... не тренирайте ако чувствате, че не сте се възстановили може да почивате и повече дни!
И резултата беше доста добър за 2 месеца -11кг. без да съм гладувал или да съм правил непосилни упражнения.
Мисля, че всеки който има дисциплина и иска да отслабне ще му се получат нещата... успех!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.11.13 09:56.

CH

09.11.13
17:31

Аз правя следното нещо, когато искам да изчистя: 2 дена ям по 150 гр въглехидрат (ориз, макарони, овес, трици) и 1 ден карам на 0 въглехидрати. Правя двуразови тренировки, като сутрин правя кардио на гладно. Пия поне 3 л вода на ден. Пия Л-карнитин (ацетил) Тъпото е, че няма как да го правиш това постоянно, а и с бебчето ще ти е малко трудно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1