02.11.13
12:47
Здравейте момчета . Казвам се Валентин и съм на 18 години . Накратко след толкова години на мързелуване и какви ли не глупости реших , че е време да променя нещо в себе си . Гледах много клипове как , някой си дава цел и я постига . Помислих си : Толкова ли е трудно ? Наистина ли съм толкова мързелив , че не мога да постигна едно хубаво тяло и здраве ? ... След като си зададох този въпрос и си отговорих , реших че е време за промяна ! Общо взето от 3 дена си тренирам в нас . Правя лицеви , уча набиранията ( имам лост ) правя бицепс , трицепс , рамо , гръб ( с гири ) по 1 упражнение 4х8 . Общо взето целта ми е хубаво симетрично тяло и най-вече сила.. ( тъй акто тя ми се губи някъде ) . Висок съм 180 см и тежа 80 килограма . Не мога да си позволя хранителен режим , затова просто гледам да наблягам на яйца , ориз , картофи и месо . Въпроса ми към вас момчета е бихте ли могли да ми дадете някакъв съвет относно това как да тренирам при условие че целта ми е : сила . Не харесвам bodybuilding . При тях основата е : ТЯЛО ТЯЛО ТЯЛО ! До колкото съм забелязал те целят да имат максимално най-големи мускули и да са възможно колкото се може по-големи . Точно за това предпочитам да си тренирам за сила и да си развия едно нормално хубаво тяло .
Ако бихте могли да ми дадете някакъв съвет, ще съм ви доста благодарен :) ! ( П.С имам още 1 въпрос : как тренират състезателите по канадска ) .
Благодаря предварително !
02.11.13
19:12
Привет младеж и поздравления, че си се захванал да направиш нещо за себе си.
За да не оставаш с грешно впечатление:
- Бодибилдингът е многоспектърна система за изграждане на тялото.
Максимални размери се търсят в състезателния бодибилдинг (както и симетрия, форма ... ) и от хората, които търсят максимални размери.
Бодибилдинг е сборно понятие за множество подходи за различни цели, свързани с изграждането на тялото.
Тренировката за сила също е един от подходите използвани в бодибилдинга.
Относно целите, които имаш - разгледай статиите в сайта и мой съвет - ако не можеш да правиш набирания - постави си го като приоритет на този етап. Втори приоритет - научи се да клякаш хубаво - със собствено тегло, с лост, с дъмбели - всякак.
Успех!
Благодаря за съвета . Да наистина в момента целта ми е набиранията . Уча ги като правя така наречените ” негативни ” набирания :) След като ги науча , нататък не знам как да тренирам и как да продължавам . Знам за така наречената 5х5 , но не мисля че е за начинаещи . И да явно относно бодибилдинга съм останал с грешно впечатление . :)
Мнението беше редактирано от NoExcuse на 04.11.13 07:16.
Пробвай с кръгова тренировка дава много сила. Упражненията са набирания, лицеви, кофички, кофички на пейка, също клякания за крака и лично мое мнение, че ако имаш издражливост ще имаш и сила, затова наблягаи и на тичане и кардио за издръжливост като цяло.
04.11.13
19:24
Наистина 5х5 не е за начинаещи, защото в програмата се набляга на базови упражнения и то с много килограми, а ти едва ли знаеш техниката на повечето базови, така че не е за теб. И съм съгласен с Роки, само дето аз не можех кофички нито набирания, по 1-2 от двете упражнения и когато отслабвах правих лицеви и коремни. Но когато тръгнах на фитнес и научих техниката на базовите упражнения, точно те ми дадоха сила и сега си мога поне по 15 набирания и кофички. Може също да пробваш комбинация, например 10 лицеви веднага след това 10 коремни веднага след това 10 подскока и 200м спринт. Такива комбинации мисля че ще ти са полезни, защото ти развиват издръжливостта и горят мазнините. :)
05.11.13
02:13
Здравей и поздравление, че си се осъзнал на време и си започнал тренировки.. А относно канадската борба .. тренираме с партньор на маса за канадска борба :) Това е единствения начин да станеш добър по канадска. Упражнения от сорта на набирания, сгъвания и разгъвания за предмишниците, скотово до 90 градуса, чуково сгъване .. общо взето дърпащи упражнения, но силата се крие в техниката, а тя може да се научи само на масата с партньор, като за начало виж някой клуб, там ще ти обяснят повече... Поздрави! :)
Съжалявам за закъснението , но вчера и днес имах интересна тренировка която радва :) . Вчера правех лицеви ( краката на леглото - 4х10) фалйс 4х8 ( нз дали така се пише ) , избутване от хоризонтален лег 4х8( с гира 25 килограма ) + корем :) .Докато днес бях в училище и отидох долу в импровизираната ни зала :) . Мъчех там набирания правех следното 1 набиране 5 сек почивка и така 5 , 6 пъти и после увиснах хах. Иначе отидох на гладиатора и правех гръб 4х8 30,35,40,40 - това ми бяха работните килограми . После направих още едно упражнение - придърпване на долен скрипец същите килограми иии накрая трапецовидно повдигане на щанга . Не знам дали не направих грешка като тренирах така , но за сега нищо не е изпукало или да се е счупило ... :D :)
TonsOfDamage може и да си прав за тази ротация , но с тичането отслабвам нали ? Но + мазнини се гори и мускулна маса ( доколкото знам ) . А аз съм едва 80 кила .. е вярно че имам малкоо коремче , но не мисля че е правилно . Но се пак изкажете мнение може ,аз да греша все пак не знам толкова много .
Вчера беше почивен ден хихи ...Днес се разбих , тренирах ръце ! Бицепс и трицепс :))) Утре : LEG DAY ! M
Понеделник гърди ... Голям срам днес едва дигнах няколко пъти 40 кила ... Ужас ! Като видях колко съм слаб ...
Вторник - гръб ух да ... Мечка , скрипец ( опити за набирания ) , гребане с дъмбел + трапец ... Сряда - 20 мин кардио + корем (кардиото го правя за тонус ) ... Днес ръце - гири , щанга + пружини за бицепс ( в нас тренирах ръце :) ) , трицепс - с дъмбел зад врата , с пружините + полу - кофички :)
Петък- беше ден за крака ... ...Тази седмица всичко се повтаря отначало :)