05.11.13
15:15
Здравейте,
нов съм във форума и за това предварително се извинявам ако допусна грешка в обяснението на въпроса които искам да задам?
От около 4 месеца ходя на фитнес.Първоначално с фитнес инструктор направихме програма която да следвам.Направихме и една тренировка заедно за да ми покаже правилното изпълнение на упражненията.Около два месеца тренирах по три пъти на седмица без да деля тренировките на гърди,гръб,рамо и т.н. След всяка тренировка пиех протейн, само след тренировка.За около 2-3 месеца качих може би около 7-8кг. Сега поразпитах приятели и реших да премина на комбинация от креатин и глутамин. Поразгледах във форумите мненията и реших да си взема следните продукти:
Bulk Powders Creatine HCL
Universal GLUTAMINE POWDER
Аз съм на 34г., в момента 75кг. 1.70височина.
В момента ги пия по следния начин:
закуска,след нея 2.5гр. креатин
преди тренировка 40 мин. - 2.5 гр. креатин
след тренировка - 5 гр. глутамин
преди заспиване - 5гр. глутамин
Целта ми е да кача още малко маса и за сила. Тренирам по 3 пъти в седмицата вече разделено.
Как мислите вие за начина на пиене на креатин и глутамин?
05.11.13
15:30
Няма нужда да разделяш количеството креатин на части. Приемай цялото количество наведнъж (5 g) в удобен за теб момент от деня. Може би след тренировка е една идея по-добре, но като цяло няма особено значение.
Суплементацията с глутамин по принцип е с относителна ефективност. Прием след тренировка и преди лягане е ОК, но количеството трябва да е около 15-20 g дневно, т.е. почти двойно на посоченото от теб.
14.11.13
08:00
Някакви други мнения ?
Имам и една молба, за гласувалите ди изказват мнение защо е правилно или съответно неправилно пиенето по този начин.Мерси