26.06.04
11:24
Вчера прочетох една статия за гинекомастията: http://www.bb-team.org/articles/ginekomastia.php е бях я чел и преди, но вчера си я припомних и нещо ми мина през главата ама да видим дали правилно съм разбрал...
Цитирам: “Накратко казано нивото на естрогена е пряко свързано с нивото на спиращия полов хормон глобулин за кратко наричан СПХГ. Ако качим нивото на естроген, се качва и нивото на СПХГ така свободния тестостерон намалява, обратното също важи т.е. Ако намалим естрогените или СПХГ ще имаме повече свободен тестостерон което означава по добра анаболна среда.”
-> А ако увеличим производството на тестостерон примерно с Трибестан или еленов корен или др... дали естествено ще се намали нивото на естрогена???
Щом ако увеличим нивото на естрогена се намаля тестостерона значи би трябвало и ако увеличим тестостерона да се намаля естрогена, но там не е написано и искам да се изясни.
И другия проблем е как може да се намали нивото на естрогена освен изброените препарати: Нолвадекс, Теslac(тестолактон), Proviron, Cytadren, Arimidex ??
И ако по горенаписаното е вярно, демек ако увеличим тестостерона и нивото на естрогена падне, какъв е смисъла тогава от тези скъпи препарати ако може и с билки да се реши този проблем?
Малко си се объркал!
А ако увеличим производството на тестостерон примерно с Трибестан или еленов корен или др... дали естествено ще се намали нивото на естрогена???
Не! Значи когато тестостерона в кръвта повишава концентрацията си, следва превръщането му в естроген е по-интензивно - демек естрогена расте!
Тази е и причината, когато тестостерона в кръвта е в много високи нива (при употреба на стероиди или стимулатори на производството на тестостерон като кломида и прегнила) да има опасност от странични ефекти свързани с по-интензивното ароматизиране (превръщането на тестостерона в естроген)!
26.06.04
16:21
Естрогенни блокери-1.Калциум Д глюкарат 2.Дииндол метан 3.препарата форместан 4.препарата 6-ОХО!Ма надали толкова ти трябват на този етап!
26.06.04
18:45
Не! Значи когато тестостерона в кръвта повишава концентрацията си, следва превръщането му в естроген е по-интензивно - демек естрогена расте!
Тази е и причината, когато тестостерона в кръвта е в много високи нива (при употреба на стероиди или стимулатори на производството на тестостерон като кломида и прегнила) да има опасност от странични ефекти свързани с по-интензивното ароматизиране (превръщането на тестостерона в естроген)!
Аз не мога да твърдя, че съм запознат много с тази материя, но където съм чел пише, че при употребата на стероиди производството на тестостерон намалява и затова след цикъла, се пият такива които възстановяват нормалното производство на тестостерон?!? Или аз не съм разбрал правилно :?: Дай да го изясниме ако ти се занимава и ако имаш време... ако не здраве да е ;)
lesno_nema, питам за инфо. А можеш ли да дадеш малко по-подробно инфо за тези препарати или да си потърся из нет-а.
26.06.04
19:05
Нищо не мога да ти дам :cry: !