06.11.13
20:31
Първо искам да се извиня ако вече съществува подобна тема. Предварително търсих отговорите за въпросите в моя случай, но не намерих такива. Тренирам по тази програма вече от месец, но не знам в кой ден е подходящо да добавя тренировката за корем. За сега го правя само в сряда, тъй като нямам много информация ( когато ми се води почивен ден, за около 8 минути ) http://www.youtube.com/watch?v=44mgUselcDU. Какво по-точно трябва да ми представлява тренировката за корем и достатъчно ли е да го тренирам веднъж седмично? На 16 съм, тежа 70кг и съм висок 180см. Ето Снимка
първи ден - гръб, задно рамо, трапец
втори ден - гърди, предно рамо
трети ден - почивка
четвърти ден - крака
пети ден - бицепс, трицепс
шести ден - почивка
седми ден - почивка
Коремът се тренира поне веднъж седмично. Може и втори път да го тренираш, според това дали имаш време, дали се възтановяваш бързо, дали почиваш достатъчно... Твой е избора.
А как да го тренирам като за ектоморф, понеже аз не целя дефиниране, а покачване на маса. Няма ли някаква разлика при тренировката му от човек с мазнини по корема и друг с плосък корем?
Щом искаш мм на корема, тренирай го с тежест и не с много повторения (но да не са и много малко).
казано от Simo на 06.11.13, 22:37:
Няма ли някаква разлика при тренировката му от човек с мазнини по корема и друг с плосък корем?
Не. Дали имаш или нямаш мазнини зависи от диетата ти.
Благодаря ви за отговорите, а имам и още един въпрос. Знам, че сте против нездравословното хранене, но понеже ми е трудно да си набавям по 3000кал. на ден само от качествени храни като извара, ориз и т.н., ще има ли файда да добавя мюсли, шоколад и пия по-калорични напитки като данон към не основните си хранения? Много по-лесно ми е да усвоя 500 калории от 1 купа мюсли с мялко или 1 млечен шоколад, отколкото да тъпча ориз. Просто с напълно здравословна храна не мога да приема над 2000кал. При моя случай има ли голяма разлика от какво си набавям нужните съставки?
07.11.13
14:33
казано от Simo на 07.11.13, 13:43:
...с напълно здравословна храна не мога да приема над 2000кал.
Можеш и много повече от 2000 kcal, разбира се.
Не знаеш как или си търсиш оправдание на недостига на воля.
казано от Simo на 07.11.13, 13:43:
При моя случай има ли голяма разлика от какво си набавям нужните съставки?
Винаги има разлика.