06.11.13
20:15
казано от Владислав Андонов на 06.11.13, 20:08:
Всичко с времето си, ще видим, 5 килограма не са много за 2 месеца така че.. да видим до края на декември какво ще стане.
Разбира се. Пробвай за да видиш как ще ти се отрази. Аз бях качил повече килограми и не се чувствах добре. По малкото килограми ти дават повече издръжливост, повече подвижност, гъвкавост, въпреки че си има и изключения. Самата идея на повечето тук, да си много килограми, да имаш маса, на мен никога не ми се е струвало смислено. Ако погледнеш реално къде ще използваш тази физика ? Особено ако не ти е генетично заложена, тя си тежи и натоварва цялото тяло. Само ще ти кажа че като съм ходил при докторите заради болежки които съм имал, са ми казвали - “Не тежиш, затова че ще изкараш повече” :) това сериозно.
казано от kaloyan на 06.11.13, 20:15:
Аз бях качил повече килограми и не се чувствах добре. По малкото килограми ти дават повече издръжливост, повече подвижност, гъвкавост, въпреки че си има и изключения.
Ами като качваш мазнини е така.
Като качваш мускули (и сила покрай тях), няма да имаш проблеми с липса на издръжливост, гъвкавост, подвижност и т.н., нито ще ти тежат килата.
Мнението беше редактирано от Петко К на 07.11.13 00:48.
07.11.13
01:00
Много ясно, натурално не можеш да направиш толкова много мускули, че да ти е дискомфортно чак...тялото не е глупаво, че да качи случайно мускулна маса, която не му трябва и му пречи.
07.11.13
22:47
Днес доволно!
Дам, да кажем че днес е доста доволен ден. Сутринта преди да замина за упражнение по биофизика изядох един банан, колкото да не е без хич, след като се прибрах изядох и една кофичка кисело мляко с овес. Легнах да спя, след което станах и изядох няколко пилешки филенца с корнфлейкс, хляб и слата зеле моркови и майонеза. Преди да ида на фитнес изпих една чаша кока-кола и кафе с мляко, така де мляко с кафе. На фитнес всичко беше добре. Клековете с по-малка тежест (60 кила) след което правих раменна преса с 47, мъртва 110, и набиране с 22,5 дъмбел, завърших с бицепсово сгъване 3 серии до отказ и мелница за корем от вис. Та прибрах се, хапнах си пак пилешки филета, салата, хляб и кока-кола и почетох малко. Сега си описвам скучния ден пред вас и след малко мисля да лягам.
Поздрави!
End of blog!
08.11.13
00:00
Тряя да се сетя другия път преди тренировки да си го изтегля т’ва...
12.11.13
19:41
Тия дни нещо не съм писал във форумчето.
Както и да е, важното е че сега ще пиша. Сутринта си закусих както подобава и отидох в залата. Трета седмица 5х5, стартирах с клек с 80, лег със 77,5 и гребане със 75, корем и трицепс за накрая. Силата върви добре, но на лежанката ми тежеше, така че най-вероятно и другият път ще правя със 77,5. Но до тогава има време. През деня не съм се хранил много, в даскало нямах време. След тренировки изпих един протеин и заминах в университета. Там ядох 2 принцеси с пилешко и кашкавал, изпих едно кафе и отидох на анатомия, където видях всичките мускули на гърба. Повърхностни и автохтонните, ебати колко са много.
Та сега си взех един мазен бургер, че ме мързи да си правя нещо пък и съм скапан.
Лека вечер!
End of blog! :)
видях по-горе да пише набиране с 22,5 кг дъмбел, за какви набирания става въпрос (подхват, надхват) и колко като бройка?
12.11.13
21:28
Надхват, по принципа на 5х5.
12.11.13
21:29
казано от ивански на 12.11.13, 20:58:
видях по-горе да пише набиране с 22,5 кг дъмбел, за какви набирания става въпрос (подхват, надхват) и колко като бройка?
най-вероятно са подхват ..
12.11.13
22:32
казано от kaloyan на 12.11.13, 21:29:
най-вероятно са подхват ..
Надхват казах... и да добавя като допълнение, подхвата попринцип ми е по-слаб от надхвата.
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 12.11.13 22:37.
казано от Владислав Андонов на 12.11.13, 22:32:
казано от kaloyan на 12.11.13, 21:29:
Надхват казах... и да добавя като допълнение, подхвата попринцип ми е по-слаб от надхвата.
Браво.
13.11.13
00:53
Благодаря ти, но има още доста път пред мене.
14.11.13
19:16
Владюшка днес е малко разтревожен.
Всичко си беше шест, рано ставане, даскало, храненто да кажем на ниво, но тренировката малко объркана. От четирите базови упражнения, имаше само едно в което нямаше гаф. Клека моят spotter сложи от единия край 20 а от другия 25 и първата серия щях да падна, оправихме проблема и си направих клека със 67,5 пет серии по пет повторения. Раменната преса се оказа, че лоста е едва 15 килограма, а аз се чудих защо ми се струва лесно, та да кажем, че там гафът беше по-голям. Пет серии по пет повторения с 45, не са толкова зле, но имах намерение с 50 да правя. Идва момента за тягата. Без фитили на едната ръка си ги направих 4 серии по пет повторения със 115, но накрая скатах последната защото очевидно имах проблем с техниката и огъвах кръста. Другия път ще правя с по-правилна техника и по-малко кила. И най накрая дойде хубавото упражнение без гаф! Набирания 5х5 с 25 дъмбел, доста съм надъхан за тия набирания и мисля, че другия път ще мога да ги изнасиля с 30 дъмбел (говорим за надхват). Бицепсово сгъване 3 серии до отказ с 12,5 дъмбел и последната с дроп, а корема си беше обикновенното-мелница. Свърших си тренировката, изпих си протеина и сега пиша тук. Купих си соеви хапки. Пише че има 52% протеин на 100 грама, доста оптимистично, мисля да ги пробвам.
Лека нощ!
16.11.13
17:03
YOU MIRIN BRAH?! I’ll give you more reasons to mire brah!
Днес мога да кажа, че беше най-добрата ми тренировка за седмицата. Клековете си бяха както нормално 60,65,70,75,80 5х5, горен лег бях доста удовлетворен когато вдигнах 70 и установих, че не ми тежи толкова, колкото очаквах, а гребането го направих със 70 без проблем. Френско с лоста и по 12,5 от страна и приключих с корем. След тренировка реших да се претегля и останах приятно изненадан когато кантара показа 63,5, последният път когато се теглих бях свалил и бях 59 кила. Яденето е доволно днес- сутринта изядохме със съквартиранта ми по един Subway, а преди тренировка хапнах малко бекон с пилешко, руска салата и малко хляб. Сега мисля да ям кюфтенца и кебапченца и да легна да поспя.
Приятен уйкенд ви желая, за мен седмицата приключи!
19.11.13
20:23
FUS RO DAH!
Еййй заради т’ва Fus Ro Dah, днес успях да клекна с 90 и да направя даже 2 повторения... след което довърших 4 серии с клек 85 по пет пъти. Бях приятно изненадан, че успях да си направя лега със 77,5 и гребане 80. Та да кажем, че четвърта седмица 5х5 започна обещаващо. Иначе за храненето през деня да кажем, че можеше и по-добре да е. За закуска хапнах около 300 грама руска салата с 2-3 филии хляб, след тренировка пих протеинче, а в университета хапнах принцеса. Преди малко ядох пилешко с хляб и млечна салата. Тия седмици ми е доста напрегнато и странното, е че пак успявам да не съм в критичните зони на храната. След малко мисля да изпия половин литър мляко и да изям някакъв десерт. Та такам...
Лека нощ ви желая!
19.11.13
21:48
то пък клека и лега му на 1 кила боже къв дисбаланс
19.11.13
22:57
К’во да правя?
Да пиша през 20 минути- 454 лицеви опори.
След малко 341 лицеви опори (с широк хват) за 4,43 минути.
Трета тренировка: 453 лицеви опори ( различни хватове). :D
19.11.13
23:00
ти толкова лицеви опори чисто гърди до земя до горе не мойш да направиш за цял ден дето аз мога за 30 минути ве мойто момче
19.11.13
23:01
Не ми е за цел. По-добре през 20 минути да ъпдейтвам: Прочетох 20 страници гръдни мускули. Прочетох 15 страници автохтонни гръдни мускули. Да може един ден, кат ти са ебе майката на всичкото да дойдеш и да ти обясня как да се оправиш ;)
19.11.13
23:05
ок,мухамет
22.11.13
21:13
Мощну! Днес е може би най-добрата ми тренировка от седмици насам. 5х5 четвърта седмица- втора тренировка. Разгрявка глупости а-у и така нататък. Започнах клековете със 80% работна тежест пет по пет със 70 кила. При раменната преса отдавна си бях казал, че с 50 ще правя... с 50 правих. Към мъртвата тяга, подходих по-плахо от обикновено, заради предишната ми тренировка и реших да оставя тежестта на 115, въпреки че установих, че дори със 120 нямаше да се затрудня. Набиранията малко ме натовариха успявах да направя едва по 4 повторения и петте серии с 30 тежест, но това ми е мотивация за другия път. Завърших с бицепсово сгъвана с 15 килограма и корем. Храненето.... имал съм и по-добри дни. Бургер, яйца, ябълки, банани мляко, катък и т.н. Грамажи не гледам, няма и да започна да гледам скоро.
Лека нощ ви желая!
End of blog!
26.11.13
19:30
Друго си е да започне седмицата.
Отваряш очи, гледаш сняг! И не свършва до тук. Сещаш се, че трябва да тренираш и това е първото, което ти трябва за да се насладиш максимално на гледката. Винаги съм обичал когато вали сняг. Както и да е, станах хапнах и заминах към залата след по-обширна загрявка и ментална подготовка реших да сложа 90 на клек. Приключих, гръмнах и се полигавих с моя авер, че от тука нататък всяко следващо упражнение може да влиза само като плюс. На лега и гребането оставих 80 и приключих с трицепсово разгъване на скрипец и коремче. Една доза протеин и се прибрах вкъщи. След някоя друга научена тема реших да хапна и заминах към даскало, където се уговорихме, че е ден за McDonald’s, там се полигавих малко-два пая, едно кафе, кола, два бургера и отидохме на анатомия. Та прибрах се и минах през Фантастико да си взема прясно мляко иии да, докато опиша деня си в дневника, половин литър замина.
Лека нощ от мен!
End of blog!
28.11.13
19:15
Фак на съня!
Т’ва е най-голямото губене на време, пък толкоз много обичам да спя... Целия ми ден отиде в дремене и лигавене, но поне бях отпочинал за тренировката. Клек със 70, раменна с 50, тяга със 120, с което прекрачих лична цел (2х Лично тегло) и набирания с 25 тежест. Скотово сгъване в няколко серии по 5-6, като между тях пусках по 20-30 секунди макс почивка и така приключих за днес. Храненето даже няма да го спомена защото ме е срам от него, днес.
Лека нощ ви желая!
End of blog!
30.11.13
20:46
Под родната стреха си е най-добре!
И яденето е по-вкусно и тренировките са по-различни. Край на шести цикъл 5х5, започнах с клекове от 50,60,70,80 и завърших с клек 90. Горният лег и гребането си ги оставих съответно а 70 и 80, въпреки че щях да мога и с повече и приключих с трицепса и корема. През деня съм ял хиляди глупости, като се почне от палачинки, сладко, катък и стигна до по-полезното яйца, прясно, кисело мляко, свинско и сега заминавам да хапна. Чувствам се много добре и мисля, че скоро ще бъде денят, в който ще се преборя със 100 на клек. Оптимизма ми не пада.
Поздрави приятели!
Лека нощ :)
03.12.13
12:35
Heyo captain Jack!
Бе, ставам сутринта, с липса на всякаква мотивация, купих си един смотан дюнер, който дори не изядох, изпих едно кафе и газ към залата. Без да очаквам каквото и да е, слагам си 90 на клека и се кефя като разбирам, че това не ми тежи толкова, колкото очаквах. Лега и гребането с 80 също без да ми тежи толкова много, а накрая трицепса и корема завършиха една от най-странните ми тренировки. Сега ще се къпя и ще хапна малко пилешко, с млечна салата, ‘лебец и една ябълка. За по-късно менюто май ще бъде същото, като включим и един литър прясно мляко. Та започвам осми цикъл на 5х5 доста обещаващо. В края на декември приключвам и по празниците мисля да пусна седмица-две почивка или някакви много леки тренировки.
Поздрави!
End of blog :)
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 03.12.13 12:39.
05.12.13
19:43
Ми да кажем, че се уморих достатъчно от 5х5. В рамките на осем седмици и общо само три пропуснати тренировки съм доста доволен резултатите си. Покачване в абсолютно всички аспекти. Лично тегло от 58 стана 62, при базовите упражнения работните тежести се вдигнаха:
Клек от 70 на 90
Лег от 70 на 80
Гребане от 60 на 80
Раменна преса от 40 на 55
Тяга от 100 на 120
Набиране с тежест от +10 на +25
Горен лег от 60 на 70
Та тренировката, за днес беше ръце. Бицепсови сгъвания с прав лост, след което бицепсови сгъвания с дъмбели. Трицепсови разгъвания на лост (лежанка с тесен хват) и кофички с тежест. За предмишница правих сгъвания с лост от китката. Та завърших ръцете, време е да хапна и да сядам да уча физиология на сърцето о_О.
Лека вечер приятели!
06.12.13
19:08
Лелее, малко съм убит!
Сутринта станах раничко, след едва 5 часа сън и отидох на физиолигя, преди това хапнах един банан и малко прясно мляко, след упражнението ми се прибрах и изядох няколко сандвича с руска салата и кола с кафе... да ми дойде малко пауъра и отидох да правя рамене и трапец. Напавих по 7 серии раменна преса с дъмбели, издърпване на лост пред тяло и гребане за задно рамо. Четири серии повдигане на дъмбел в страни с права ръка и 7 серии трапецово повдигане с дъмбел. Та изпих един протеин, напазарувах и се прибрах вкъщи, за да хапна пиле, млечна салата, останалата руска и малко хляб. След малко лутане из интернет съм заспал и сега се събуждам, за да опиша тренировката си. Мисля, да пийна малко мляко и да ям поне още един път по-обилно, а през останалото време ще си направя айран.
Лека вечер приятели :)
End of blog!
10.12.13
18:39
След добър студентски празник е време за добри тренировки.
Ставам хапвам бургерче и заминавам към залата да правя гърди и бицепс. Екстра 7 серии лег със 70 по 5 повторения, 7 серии горен лег с дъмбели по 22,5 пак по 5 повторения и долен флайс още няколко серии. Приключих с трица- лег с тесен хват 7 серии с 60 кила по пет повторения. Пийнах протеинче на MP… Арнолд нещо си, зелена красива кутия :D
Както и да е, в даскало хапнах една плодова пита с мляко с нес и сега се прибирам прегладнял. Ще ям пилешко с хляб и млечна салата. После ще си пийна прясното мляко и смятам да си лягам, че ми дойде в повече днес.
Лека вечер, приятели!
End of blog!
11.12.13
19:25
Мдааа, не е като да не съм уморен, но нека си опиша деня.
Сутринта стартира с две бананчета и малко прясно мляко. Отидох на тренировки-гръб и бицепс. След загрявка направих 9 серии тяга със 100 по 5 повторения. Набирания по 5 повторения в 7 серии с 20 кг тежест и приключих с трапецовидно сгъване с дъмбели с по 30 на ръка. Бицепса беше 8 серии бицепсово сгъване с 12,5 килограма по 5 повторения. Изпих един протеин, и една кофичка кисело мляко и тръгнах към университета. Там хапнах принцеса и доизкарах упражненията си. Прибирам се и си взех 2 бургера, мазнички със сосчета ^_^. Та ще ги хапвам и ще прекарам останалото прясно и кисело мляко и мисля да лягам.
Приятна вечер!
Еnd of blog!
13.12.13
18:39
Бум!
Супер ден, ставам към 7 и изпих половин литър прясно мляко. Заминах към даскало да си изкарам шестицата по физиология и хапнах една принцеса и чаша мляко с нес. Прибрах се към 2 и изядох 2 банана и изпих около литър и 200-300 мл. айрян (със сол, от две кофички кисело мляко). Та заминах към залата и правих рамо, бицепс и трицепс. Тренировката ми мина интересно и бързо. Раменната преса беше със 20 кг, пет повторения в 7 серии, раменно гребане същата работа само килограмите бяха 27 на лост, приключих рамото със 7 серии по 5 повторения задно рамо (сгъване от наклон). За бицепс правих 5 серии по 5 повторения сгъване с 12,5 дъмбел, 5 серии по 5 сгъване с лост-27, трицепса беше 5х6 кофички с 10 килограма и 5х5 френско. Та изпих едно протеинче и се прибирам, мисля да ям. Имам пилешки филета, салата-тиквички със мазен сос :О хляб, и кока кола ^_^.
И така...
Пожелавам ви лека вечер!
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Влади Андонов на 13.12.13 18:56.
14.12.13
19:18
Качих си снимки за сравнение с други мои от миналата година по това време, виждам развитие. Приемам градивна критика, ако някой желае да сподели мнение.
Поздрави :)
казано от Владислав Андонов на 14.12.13, 19:18:
Качих си снимки за сравнение с други мои от миналата година по това време, виждам развитие. Приемам градивна критика, ако някой желае да сподели мнение.
Поздрави :)
Сигурно си качил снимки, обаче....
“Грешка има.
Потребителят е ограничил достъпа до тази страница. “
:)
14.12.13
20:44
Хаха, приемам забележката, може да ги видите сега.
15.12.13
16:31
Ебаси...
Сутринта стартира с 3 чаши айрян, банан и ябълка, преди тренировка изядох около 50 грама пилешко с 2 филии и 100 грама тиквички с млечен сос, 3 чаши кока кола и доза креатин. Заминах за тренировки. След 10 серии клекове със 70 килограма по 5 повторения, 7 серии напади по 3 на крак, 5 серии бедрени екстензии и прасец на лег преса имах чувството, че краката ми треперят като на момиче след оргазъм. Изпих си протеинчето и се прибирам да вида какво има за ядене. Останах приятно изненадан когато видях, че имам 2 пилешки филенца по около 130-40 грама, литър прясно мляко и халва... ^_^
Време е за замезване, сън и пак замезване.
Приятна вечер приятели!
Поздрави! :)
17.12.13
12:38
Денят за цици е друга работа.
Ден за цици пичове, любимия на позьорчетата-перерастчета. Не мога да си намеря цяла тренировка свободна пейка, но някакси успях да си вметна тренировката измежду тази на другите. След 7 серии лег със 70 и 7 серии горен лег със 22,5 (дъмбели) реших да направя и долен лег с дъмбели (22,5) но издържах едва до четвърта серия. Ta приключих с трицепсово разгъване на скрипец и си тръгнах. Изпих едно протеинче, след тренировката и сега си описвам изминалия ден. Предполагам и довечера ще опиша нещо, но не обещавам. :)
казано от Владислав Андонов на 17.12.13, 12:38:
Ден за цици пичове, любимия на позьорчетата-перерастчета.
Хаха, в тая зала дето тренирам сега всички правят гърди в дни, различни от понеделник... :D
Явно всички си имат вземане-даване с понеделниците. ;)
17.12.13
23:36
То понеделника като ден за цица бързо отмина, ся е я вторник, я сряда... и най-често е когато аз реша да пра’я гърди -_-
18.12.13
11:05
Набързо: Тренировката ми днес
Ръце
Бицепсово сгъване с крив лост 7х5 (27 кг)
Бицепсово сгъване с дъмбели 7х5 (12,5 кг)
Трицепсово разгъване на скрипец 7х5 (60 кг)
Френско 7х5 (22,5кг)
22.12.13
01:21
В родния фитнес, днес се счупих.
Перфектен ден, правя осем месеца с приятелката си и се радвам на днешния ден. Сутринта стартира с палачинки и кафе, на обяд изядох няколко картофени кюфтенца с няколко яйца и няколко кисели краставички. Следобед изпих една доза креатин, двойно кафе и плодове, четерите чаши кока-кола не ги броя. Та отидох в залата и се разбих. След 3 загряващи серии направих 10 работни със 100 мъртва тяга по пет повторения. Направих 7 серии набирания по пет повторения с тежест 10 кг (лекичко) и довърших с гребане с дъмбел 27,5-6 серии по 5 на ръка. Приключих с 6 серии трапецово сгъване с дъмбели и се прибрах да хапна свинско с грах и зелен фасул. Излязох с приятелката си и си прекарахме подобаващо, след което се прибрах и изядох една поничка, изпих една чаша розе с една чинийка кашкавал и мисля да лягам.
Спокойна вечер :)
End of blog!