07.11.13
19:03
На всякъде ги хвалят някой ползвал ли ги е ? Имат ли ефект или са поредните измислици :) моя близка иска да ги ползва тя не е спортист, но има проблеми с коленете, болки, схващания, умора :)
07.11.13
20:03
Тази методика е сравнително нова и навлиза бързо в спортната медицина. Имам сравнително богат опит като пациент и със сигурност мога да кажа, че ако се прилага от квалифициран човек, тя е много ефективна. Кинезиолентата не е играчка и може да навреди при неправилно поставяне. Не се опитвайте сами да си я поставяте в никакъв случай. За съжаление кадърните специалисти в България, които могат да използват тази методика, не са много... намери такъв кинезитерапевт и твоята близка може да отиде спокойно при него.
07.11.13
22:03
казано от Кольо Пияндето на 07.11.13, 20:03:
Не се опитвайте сами да си я поставяте в никакъв случай.
Подкрепям напълно. Ако търсиш човек за монтаж / реглаж, препоръчвам Цецо, който наскоро ме налепи и мен.
07.11.13
23:01
Магическа не е, но върши доста работа. Не мисля, че има ефективен начин сам да се залепиш.
08.11.13
10:37
Всъщност по едно време бях седнал да пиша за това, ама ето я кратката версия:
Кинезиотейпинга има 2 важни части - материала и начина на поставяне/мислене. Всъшност колкото и да е прост, толкова е и труден. Както всеки майсторлък - иска си време, добри инструменти, много грешки, внимание и накрая почва да се получава добре. Кинезио методиката далеч не се ограничава в контрол на симптомите(боли ме лакътя и ми лепиш лента на лакътя).
08.11.13
11:16
казано от Цветан Василев на 08.11.13, 10:37:
Кинезиотейпинга има 2 важни части - материала и начина на поставяне/мислене.
Ето това е есенцията - не просто поставянето на материала, а идеята на апликацията.
Точно зад тази идея стоят познанията и майсторлъкът на кинезитерапевта, затова той е толкова важен. Идеята на апликацията е следствие от сумарната преценка на твърде много фактори и по тази причина е важно кой прави тази преценка.
Още като се заприказва за тях преди няколко години,са ми слагали след манипулаций върху предмишниците ,бицепсите и рамената и са нещо като финална укрепителна процедура след ,кортикостероиди,лазери,замразяване и т.н.Сам е невъзможно да се обтегнат и да се сложат,необходими са и знания върху кои мускули точно трябва да се поставят.Хубавото им беше ,че можеше да плувам с тях.