Моето скромно Дневниче

Темата е заключена.

Здравейте, днес се регистрирах и реших да си направя и дневник с цел подкрепа и желание за съвети от по напреднали ентусиасти.Висока съм 170 см и в момента тежа 64кг.Килограмите ми много варират през годините ,но последните 3 години съм м/у 60-64кг. Никога не съм спортувала, но все повече не харесвам тялото си и искам да го променя.От два месеца ходя на фитнес направила съм си програма от това което чета във форума. Имам основен проблем и това е храненето, нямам навик да се храня редовно и знам, че е грешка, но се опитвам да се коригирам, по -лошото е ,1е поне веднъж в седмицата зверски огладнявам и слевда зверско наяждане и за сега файда от фитнеса няма.Видимо започвам да се стягам , но имам много мазнини и искам да сваля поне 5 кг, но ми е много трудно.Моля за съвет как да се преборя с “гладните пристъпи” и как да постигна желаните резултати.

Добре дошла! :)

Описвай храненето си - със сигурност ще видим причината за пристъпите на нечовешки глад. :)

Преди всичко - при този ръст нямаш належаща нужда от промяна в показанията на кантара. Трябва ти промяна в огледалото, а това е нещо съвсем различно и независимо от кантара. :) С други думи - при това твое тегло можеш да изглеждаш МНОГО различно и несравнимо по-добре. Такава трябва да е целта ти, а не друго число, показвано от кантара. Между другото - кантарът не ти трябва - нищо смислено и значимо не ти казва той... :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.13 17:12.

Хапването днес:
8 ч- кафе с мляко и 2ч.л кафява захар
9ч-една ябълка
10ч-тренировка до 11ч
12ч -две кюфтета на скара от 70% телешко месо със салата от домати и сирене
15ч-един банан и нес кафе с мляко
18.30ч- мисля да хапна омлет без мазнина на тефлонов тиган със салата зеле и моркови или отново домати, ако огладнея по-късно
пия чаша прясно мляко с мед
Днес съм изключила въглехидратите тъй като се наказвам за поредното преяждане вчера :(
Относно тренировката тъй като съм много начинаеща правя по 1-2 упражнения за всяка мускулна група за вско 3x12 повторения и завършвам с половин час кардио като редувам пътека и колело
Ще се радвам на мнения и насоки:)

казано от Христина Иванова на 08.11.13, 17:39:

Днес съм изключила въглехидратите тъй като се наказвам за поредното преяждане вчера :(

Наказанието нито е нужно, нито е ефективно.
Твърде грешен подход.

Храната е твърде малко и е лошо балансирана.
Нормално е при хранене от този тип да имаш описаните резултати.

Елиминирането на мазнините от менюто е една от най-грубите възможни грешки.

Здравей и честит дневник :) Няколко съветчета и от мен - не изключвай напълно мазнините от храненето си - това ще бъде грешка, на организма са му необходими. Няма нищо лошо да ползваш зехтин за салата, да ядеш маслини, авокадо, сурови ядки, масло :) Кардиото е добре да бъде интервално, тъй като искаш да гориш мазнини, а като цяло нямаш килограми за сваляне.

ябълка, банан, кафява захар, мед, нес кафе - все въглехидрати :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 08.11.13 18:01.

:) погрешно се изразявам, защото аз си възприемам ориз и картоф като въглехидрат хихи, колкото до мазнините ползвам зехтин в салата
Благодаря за мнението ще имам какво да уча!:P

“Храната е твърде малко и е лошо балансирана.”

Утре ще включа закуска- 3 основни хранения мисля, че са ок, ще хапвам повече ядки и плодове, а в дните които тренирам порция ориз или картоф към останалите неща.Закуската ми е много любима правя си питка от овесени ядки,яйца и сирене много вкусно.
Има и нещо друго обаче тренирам само 3 пъти в седмицата, а през останалите дни например се разхождам по 1ч в парка, нямам друго физическо натоварване, не е ли недостатъчно за добър ефект или зависи от тренировките:)

Мнението беше редактирано от Христина Иванова на 08.11.13 19:09.

3 пъти седмично са напълно достатъчни, ако тренировките ти са добри :) А и ти сама каза, че в останалите дни пак имаш физическа активност - разходки в парка :)

Здравей,
Честит дневник, най-добрият вариант да се стимулираме в тренировките и храненето е като следим резултатите и ги споделяме с хора със сходни интереси :) За да са по-ефективни тренировките за мускулните групи, е добре да правиш по-дълги серии за определена група и да ги редуваш, за да не свикват мускулите с упражненията. Променяй и самите упражнения за да включват максимален брой мускули и натоварването да се измества - ти сама ще усетиш ефекта след тренировката. Относно храненето - не изключвай напълно любимите храни, понеже това много натоварва психиката, особено при жените (известни със своето чревоугодничество). Остави си 1-2 дни в седмицата, в които да похапваш нещо любимо, без да прекаляваш, разбира се. Резултатите няма да намалеят, а ще избегнеш зверското изгладняване. ;)

9.11.2013
8.00ч- кафе с мляко и кафява захар
9.00ч-питка от 2 яйца с овесени ядки и сирене
13.30ч-салата от зеле,моркови,домати и краставици със 150 гр пилешко месо и чаша червено вино
18.00ч-плодова салата от ябълка,банан,мандарина,кисело мляко и канела
21.00ч-зеле,моркови,домати и краставици ,парче лионска наденица и 50гр черен шоколад

Отново гладът надделя! :(  :(

Мнението беше редактирано от Христина Иванова на 10.11.13 07:19.

Вчера пропуснах,карах на junk food и то без ограничения и днес съм подута и не се чувствам ок

11.11.2013

8.00ч-кафе с мляко и 2ч.л кафява захар
9.30ч-питка с овесени ядки,яйца и сирене
11.30-12.30ч -тренировка
14.00ч-салата домати и краставици,половин шепа кафяв ориз и 150гр пилешко месо
18.00ч-салата домати и краставици със сирене и пилешко месо
по-късно ще хапна орехи и ако съм гладна една ябълка

Тренировка:

5мин загряване на велоергометър
изтласкване на щанга от лег 3 по 12бр
кик бек 3по 15бр с гирички по 3кг
флайс с дъмбели по 3 кг 3 по 15бр
повдигане на дъмбели встрани от стоеж, пак с по 3кг 3 по 15 бр
клякания със собствено тегло 3 по 15бр
бедрено сгъване 3 по 20бр
бедрено разгъване 3 по 20 бр
глутеус ритник 3 по 20 бр
велоергометър 15мин
интервално кардио на пътека 15мин
Това е.Не мога да си харесам готова програма от форума и си комбинирам нещата както ми хареса което въобще не знам дали е правилно,редувам упражненията защото ми омръзват и за да не свикват мускулите.Мисля да увеличавам постепенно кг и повторенията и най-вече да се храня балансирано и ДА НЕ ПРЕЯЖДАМ!!! Благодарна съм за всякакви мнения,съвети и критики :) :P

Мнението беше редактирано от Христина Иванова на 11.11.13 18:33.

12.11.2013

8.00ч-кафе с мляко и кафява захар
9.00ч-плодова салата от ябълка и банан с кисело мляко и канела
12.30ч-омлет от 2 яйца и сирене, салата домати и краставици със сирене и зехтин
18.00ч-вечерята ще бъде пилешко месо 150гр и салата като обедната

Днес нямам физическо натоварване и се чувствам гузно, но имам и да уча и нямах време за разходка.
Сега ще поразгледам някои упражнения,тъй като напоследък оставям гърба на заден план.

Мнението беше редактирано от Христина Иванова на 13.11.13 07:42.

12.11.13
18:24

Ябълката с банан не се комбинира много добре, също и с кисело мляко, но това е нещо, което вероятно си забелязала малко след като си изяла салатата си. ;)

KA

12.11.13
19:34

казано от Маргарита Манева на 12.11.13, 18:24:

Ябълката с банан не се комбинира много добре, също и с кисело мляко, но това е нещо, което вероятно си забелязала малко след като си изяла салатата си. ;)

Аз ям редовно ябълка и банан и кофичка кисело мляко, няма никакви грижи. Зависи от организма на човек-а.

казано от Маргарита Манева на 12.11.13, 18:24:

аз не съм имала проблем със стомаха, много е вкусно даже и засища :P

14.11.13
08:27

Аз след ябълка + кисело мляко, точно до 1-2 часа съм озверяла от глад. Ако е самостоятелно, не ми пречи.
А защо всъщност да не може да се комбинира с банан? Знам, че плодовете се консумират самостоятелно, но не знаех, че не е добре комбинация плод + друг плод.

14.11.2013
8.00ч- кафе с мляко и кафява захар
10.00ч-питка с овесени ядки ,яйца и сирене
17.00ч-150 гр телешко месо под формата на кайма с малко съдържание на свинско от това нещо кюфтета на скара +салата от червено зеле,моркови,домати краставици и зехтин
20.00ч- ябълка с банан и кисело мляко
22.00ч- 40 гр черен шоколад
Все още не мога да си оправя храната, тази питка ме засити и не бях гладна цял ден огладнях вечерта,а с тия въглехидрати толкова късно ужас, как се храните 5-6 пъти ако не сте гладни!!!А трябва да го правя, за да избегна глада :x

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1