08.11.13
10:17
Може би малкото хора, които четат дневника ми знаят, че от понеделник започвам тренировки по кикбокс. Не с цел да ставам “шампион”, а за удоволствие. Тренировките са 3 пъти седмично - понеделник, сряда и петък. Почти по 2 часа са. Та.. какъв ми е проблема ? ! Няма да спра с фитнеса, защото той ми е в кръвта, така че минавам на 3 дневен сплит - вторник, четвъртък и събота, както следва - гърди и трицепс, гръб и бицепс, рамо и крака. Знам, че повечето, които са тренирали бойно изкуство като са ходили на фитнес са правили кръгови тренировки. Да добре е, но има ли шанс ако се увеличи храната ми и като качество да не спадам лично тегло, защото много хора ми казват, че се спада дори и да се тренира фитнес. Възможно е, при всеки е индивидуално. И др. въпрос ми е, тъй като аз обичам да тренирам повечко като за сила, с ниски брой повторения, трябва ли да спра с това и да правя малко повече помпещи, за да съм по бърз пък в кикбокса ? Който има опит в някое бойно изкуство бих се радвал да ми даде съвет и яснота. Благодаря ! :)
казано от Ачо на 08.11.13, 10:17:
И др. въпрос ми е, тъй като аз обичам да тренирам повечко като за сила, с ниски брой повторения, трябва ли да спра с това и да правя малко повече помпещи, за да съм по бърз пък в кикбокса ? Който има опит в някое бойно изкуство бих се радвал да ми даде съвет и яснота. Благодаря ! :)
казано от Ачо на 08.11.13, 10:17:
обичам да тренирам повечко като за сила
кажи честно :D
Аз не съм спаднал в теглото. Даже реално съм качил мускул.
Как точно реши, че от “помпещи” ще станеш по-бърз?
08.11.13
11:51
В един сайт MMM Bulgaria един ми каза, че тежки серии по 2-3 повторения не са препоръчителни, а при повторения 8+ е било добре за бързината в кикбокса.
08.11.13
12:04
Е точно тоя сайт е възможно най-недостоверния източник на информация за тренировки :)
Каквото ти кажат там - прави обратното ;)
Няма да спаднеш кила, яж повече, тренирай тежко, намали обема и изолиращи движения. Щом не искаш развитие в кикбокса, а само трениране за кеф - това е начина.
Може да погледнеш на Велико в дневника, последната му програма - идеална е, въпреки, че няма да се хванеш да я правиш ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.11.13 12:08.
08.11.13
12:30
Аз съм 91 кг. като имам 6кг. качени последните 2-3 месеца, разгледай ми дневника /време за реклама/ :D
Докато тренирах карате, точно най-напомпаните бяха най-бавни. Не знам това ли беше причината, но така се получаваше. Свалят малко и бързината се подобряваше.
09.11.13
13:45
Мускулите и теглото пречат в бойните спортове, особено за бързината и гъвкавостта, които са нужни за кикбокса. Ако не смяташ да се занимаваш сериозно няма проблем, но вероятността да спаднеш килограми е голяма. Помпанията могат да са ти полезни за издръжливостта, която ти трябва в спарингите. Ако си над 81кг. не се притеснявай за бързината, малко хора, с тези килограми и с които би могъл да играеш са бързи.
09.11.13
13:56
Мускулите и теглото всъщност помагат в боя. Даже затова има измислени категории и противно на общата логика, те не са създадени, за да предпазват големите и бавни съперници от бързите рахити :D. Бърз удар не значи силен, даже в повечето случаи е само козметичен, а ако си с каска и козметиката липсва.
Ама какво разбирам аз от спортно майсторство, вече и на профи ринга се бият като на олипмияда. Тарикатлъците закопаха тоя спорт. Само забрана на точките и бой до нокаут може да го спаси (nbad2)
09.11.13
15:26
Мускулите помагат в боя, не в спорта. В повечето аматьорски бойни спортове се играе за точки, не за нокаут, а ако не можеш да се движиш бързо, някой с половината на твоето тегло може да те направи разноглед докато успееш да го улучиш.
09.11.13
15:47
казано от Миглена Миткова на 09.11.13, 13:45:
Мускулите и теглото пречат в бойните спортове, особено за бързината и гъвкавостта, които са нужни за кикбокса.
Кажи го на Тайрън Спонг ;)
Сигурно не го знае и за това мина 2-3 категории нагоре в последните години...:D
09.11.13
15:58
казано от James Hinks на 09.11.13, 15:47:
Мускулите и теглото пречат в бойните спортове, особено за бързината и гъвкавостта, които са нужни за кикбокса.
Сигурно не го знае и за това мина 2-3 категории нагоре в последните години...:D
Както вече споменах, основно говоря за аматьорските бойни спортове. Момчето сега започва да тренира, няма да се хвърля на ММА, където си мелят главите и си късат ушите :)
09.11.13
20:56
казано от Миглена Миткова на 09.11.13, 15:26:
Мускулите помагат в боя, не в спорта. В повечето аматьорски бойни спортове се играе за точки, не за нокаут, а ако не можеш да се движиш бързо, някой с половината на твоето тегло може да те направи разноглед докато успееш да го улучиш.
И в кой точно боен спорт се пускат двама опоненти един срещу друг и единият да е 2 пъти по-лек от другия? Аз лично по залите съм виждал подобни неща и повярвай ми, трябва да имаш невероятна техника, за да покриеш едни 20 кг в личното тегло, да не говорим опонента ти да е 2 пъти по-тежък. Още помня как едно момче (няма да му казвам името, че е добър състезател сега) ми наби 2 мавашита в ребрата, бих казал с 70-80% сила, при лично тегло 114 кг... мускули. Мога и снимка да постна на пораженията, ама не е приятно. Така че, тези теории за подскачащите петли, които ни правят разногледи, не ни ги пробутвай, моля те. Колко съм ги гледал такива да лежат по татамито.
Иначе, за да не ми е пълен “спам” мнението, на момчето мога да му препоръчам да прави обръщане, клек с щанга, високо изтегляне, тяга, набирания, всякакви многоставни упражнения, както и такива с ластици, спринтове; може да погледне дневника на The Reem, той тренираше по перфектен начин за боен спорт до преди време.
09.11.13
21:19
казано от Миглена Миткова на 09.11.13, 15:58:
казано от James Hinks на 09.11.13, 15:47:
Сигурно не го знае и за това мина 2-3 категории нагоре в последните години...:DКакто вече споменах, основно говоря за аматьорските бойни спортове. Момчето сега започва да тренира, няма да се хвърля на ММА, където си мелят главите и си късат ушите :)
Извинявай, ти колко спаринга имаш зад гърба си ? ;)
p.s.
Тайрън все още си е кикбоксьор...изключително добър кикбоксьор :)
10.11.13
08:42
Извинете ако не съм разбрала правилно, че форумът е за споделяне на мнения. Аз личен опит имам само от 3 години бокс и кикбокс, като не съм кой знае какъв състезател, но за сметка на това като съдия по бокс от 7 години съм видяла доста неща и според мен теглото пречи на бързината. А и не увеличава много тежестта на удара, защото тя се се дължи повече на костната структура, отколкото на мускулите. Тренировките за сила също развиват мускулите, но при тях се работи на друг принцип, като примерно се изтласкват тежестите с максимална бързина и това прваи мускулите жилави, а не само обемни. Надявам се да не съм засегнала някой, който има други впечатления, все-пак колкото хора -толкова мнения.
10.11.13
10:40
Не се заяждам, ама имам друго виждане над нещата. Силата на удара си зависи пряко от теглото. Едно е да си пуснеш ръката, друго е да се завъртиш целия, и трето е да се завъртиш и да си изместиш теглото от задния на предния крак и да му забиеш широко кроше. Човек каквото и дърво да е, все ще се раздвижи с тренировки, а атлетичното тяло си е добра основа за всякакъв спорт.
10.11.13
18:30
казано от Миглена Миткова на 10.11.13, 08:42:
А и не увеличава много тежестта на удара, защото тя се се дължи повече на костната структура, отколкото на мускулите. Тренировките за сила също развиват мускулите, но при тях се работи на друг принцип, като примерно се изтласкват тежестите с максимална бързина и това прваи мускулите жилави, а не само обемни. Надявам се да не съм засегнала някой, който има други впечатления, все-пак колкото хора -толкова мнения.
Дрън дрън, елемнтарни познания по биомехника и кинематика на удара нямаш. Нищо лично - не си се интересувал, не знаеш, нормално е...
Добре, че ни обясни за силата на удара и тренировките...аз пък 24 години тренирам все БИ/БС и силови паралелно с тях. Качил съм 45 килограма от както съм започнал досега и съм в пъти по-бърз и удрям в пъти по-слно :)
Отделно съм тренирал на ОФП и СФП състезатели по граплиг, борба, кикбокс, бокс, киокушин, джудо - всеки качен килограм мускули им е бил от полза и в плюс на качествата ;)
10.11.13
18:46
Извинете ако не съм разбрала правилно, че форумът е за споделяне на мнения. Аз личен опит имам само от 3 години бокс и кикбокс, като не съм кой знае какъв състезател, но за сметка на това като съдия по бокс от 7 години съм видяла доста неща и според мен теглото пречи на бързината. А и не увеличава много тежестта на удара, защото тя се се дължи повече на костната структура, отколкото на мускулите. Тренировките за сила също развиват мускулите, но при тях се работи на друг принцип, като примерно се изтласкват тежестите с максимална бързина и това прваи мускулите жилави, а не само обемни. Надявам се да не съм засегнала някой, който има други впечатления, все-пак колкото хора -толкова мнения.
господ опазил от такива разбирачи като теб, дето дърдорят глупости и чупят/губят потенциала на децата.
10.11.13
19:46
Не знам от какво да пази Господ, щом някой като си изкаже мнението получава отговори от типа на “ти луд ли си” и “стига си дрънкал глупости” , а аз нищо друго ни видях в този форум освен хора, които обясняват на други хора, че нищо не разбират и по-добре да се образоват малко. Нали всички сме тук за това, а не като питаме или кажем нещо да ни обяснят колко сме тъпи. Човек като има по-компетентно мнение от някой го излага и му обяснява защо е прав, а не му казва “по-добре не си отваряй устата”. Радвам се, че имаме толкова много специалисти по бойни спортове, та за това и спортът ни е на това дередже.
Мнението беше редактирано от Миглена Миткова на 10.11.13 20:02.
10.11.13
20:02
Не си го слагай на сърце, във форумите е като в живота. Ако си толкова докачлива, не знам как си оцеляла до ся. Аз си го местя в другия крачол, ти може например да се почешеш по гъза и продължаваш напред. От тука човек може да дръпне инфо от чуждия опит, да разгледа упражненията, базови мъдрости и така нататък, или пък да покаже тяло и да попита как да си направи фугите на пресата по дълбоки, или да оформи някоя друга черешка на тортата. Ама хората са си хора. Пиши и се забавлявай.
Мнението беше редактирано от Gledam Tupo на 10.11.13 20:03.
10.11.13
20:16
Че дереджето ни си е супер, специално при бойните спортове. Имаме боксьор от световна величина, няколко много добри ММА състезатели, борбата ни традиционно е силна, в таекуондото не знам, но в каратетата сме абсолютни фаворити навсякъде, в шотокана и киокушина само понякога руснаците ни объркват класирането (руснаци силно казано, разни брадясали военнопрестъпници от техните планински републики). Сенсей Валери Димитров е 12 пъти европейски и 3 пъти световен шампион в едната федерация, Меси и Роналдо на шинкиокушина, в другата имаме 2ма световни шампиони от само преди месец на световното в Арена Армеец. Сайтът е популярен и влизат много хора, много от тях се занимават активно с БИ, други са се занимавали през годините и не мисля, че някой който е тренирал поне 2 месеца каквото и да е, да се съгласи с това твое твърдение:
Аз личен опит имам само от 3 години бокс и кикбокс, като не съм кой знае какъв състезател, но за сметка на това като съдия по бокс от 7 години съм видяла доста неща и според мен теглото пречи на бързината. А и не увеличава много тежестта на удара, защото тя се се дължи повече на костната структура, отколкото на мускулите.
Затова имаше и по-пиперливи реакции.
Мнението беше редактирано от Севастократор Стрез на 10.11.13 20:18.
10.11.13
20:39
Не знам, но на последните 2 Странджи и на европейското по бокс за младежи в зала Универсиада руснаците ни направиха на сол. Олимпиадата изобщо няма да я коментирам, но няма да правя повече спам в темата на момчето, по-добре да получи някакви съвети отколкото да чете спорове за бг бойните изкуства.
11.11.13
11:14
Явно, че руснаците са били с по-тежка костна система...друго обяснение защо са ни направили на сол няма :D ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.11.13 11:14.
Миглена Миткова, имам два въпроса към теб:
1. При един боксов мач Детелин Далаклиев - Тервел Пулев, според твоята теория Далаклиев ще спука Тервел от бой, понеже е с 40 кг по-лек и по-бърз. така ли? Говорим за аматьорски бокс. Двата са на горе-долу едно ниво технически. Предполагам като съдия по бокс имаш мнение? Какво би казал треньорът на Далакиев за един подобен мач?
2. Колко точно тежи “костната структура” на човек? Редица изследвания показват, че плътността на костите се увеличава при тренировки с тежест. Тоест би следвало, че с увеличаване на мускулната маса се увеличава и костанта такава и по твоите думи се увеличава тежестта на удара. Така ли е?