It's time for change!

Темата е заключена.

Здравейте всички любители на спорта и здравословния начин на живот,

Аз съм Георги и съм на деветнадесет години. Със спорт съм се занимавал дълго време - тренирал съм плуване (7 години), бокс (1 година), конен спорт (4 години), карате (2 години). За съжаление обаче имам застоял период, в който не спортувам активно, вече четвърта година и естествено това повлия изключително негативно върху тялото ми и психиката ми. През тези четири години посещавах фитнес зала, но времето, което отделях беше изключително малко. Започвах, спирах, започвах, спирах. Какво да ви кажа - мързелът е глобален убиец. Пуснах коремче, тялото ми се отпусна - отвратителна работа!
И, вече е време за промяна. Правя си дневник, за да мога най-вече да следя себе си и това какви резултати постигам - градивни или напротив. Сигурен съм, че тук има хора с опит, които са наясно с нещата и ще съм изключително щастлив да разменяме съвети, информация и прочее.

Целите в момента са подобряване на координацията, силата, издръжливостта, искам да стопя корема, и като цяло да изчистя излишна мазнина и на нейно място да натрупам чиста мускулна маса. Естествено, след това ще боря релефа и другите неща.

Така, това са ми мерките - надявам се не е станала грешка при меренето.

Височина - 180; Тегло - 80 килограма; Ханш - 99 ; Талия - 82 ; Бедро - 50 ; Прасец - 36; Глезен - 23; Гръден кош - 95 ; Раменен пояс - 114; Бицепс - 34; Предмишница - 26 ; Китка - 17; Врат - 37

Мисля да отделя шест дни от седмицата за тренировки, като един от дните ще е посветен на кардиото. Диетата ми е протеинова.

P.S. - Преди време, фитнес инструкторът, с когото тренирах, ми беше казал, че съм имал страхотна структура и бил изумен как след 2 седмици тренировки, има видима промяна в телосложението ми. Много ме беше мотивирал! Хехе. Затова се надявам на бързи и ефективни резултати!

Темата беше редактирана от Георги Стойчев на 03.11.13 10:48.

Първи ден

Тренировка: 07:30 - 09:30

Бягаща пътека - 12 минути
Обратно гребане + повдигане крака на успоредка (стойка на ръце) - 3x10
Коремни преси (пръсти към пръсти) + лицеви опори - 3x15
Бутане на дъмбели от наклонена лежанка - 3x10
Пуловър - 3x10
Гребане с дъмбел (1 ръка, наведен) - 3x15
Дърпане на долен скрипец (тесен хват) - 3x15
Бърпи - 3x10

Хранителен режим

Хранене първо: Прясно мляко с овесени ядки, корнфлейкс, мед и сушени плодове - 07:00
Хранене второ: Ананас - 10:00
Хранене трето: Пилешко печено със задушени зеленчуци - 12:00
Хранене четвърто: Салата с риба тон, червен лук, копър, царевица, червени чушки, чери домати, зеле, лоло росо - 15:00
Хранене пето: Черен шоколад - 17:00
Хранене шесто: Телешко печено със задушени броколи - 19:00
Хранене седмо: Пюре от броколи и карфиол - 21:00

Втори ден

Тренировка: 07:30-09:30

Раменни преси с дъмбели (прав) + гребане с дъмбели (прав) - 3x10
Повдигане на дъмбели пред тялото - 3x10
Разтваряне на дъмбели встрани - 3x10
Сгъване с дъмбели за бицепс + лицеви опори (тесен хват) - 3x10
Скотово сгъване с дъмбел (1ръка) + разгъване с дъмбел зад врат - 3x10
Повдигане на краката и таза на пейка - 3x10
Тръстър - 3x10

Хранителен режим

Хранене първо: Сандвич с риба тон, маслини, краве сирене, обезмаслена извара, кисели краставици и майонезен дресинг + чаша прясно мляко със супена лъжица мед - 07:00
Хранене второ: Помело - 10:00
Хранене трето: Пилешко филе с гарнитура бял и червен боб с червен лук - 12:00
Хранене четвърто: Салата Цезар с пилешки филенца, каперси, пармеджано и сос с аншоа - 15:00
Хранене пето: Сушени сливи - 17:00
Хранене шесто: Печено пилешко с картофи соте и задушени зеленчуци - 19:00
Хранене седмо: Извара (200гр) - 22:00

Мнението беше редактирано от Георги Стойчев на 04.11.13 11:38.

Ден трети

Тренировка: 07:30 - 09:00

Скачане на въже - 15 минути
Хиперекстензии + коремни преси - 4x10
Повдигане краката от успоредка (ножица) + клекове - 3x10
Приклякане с дъмбели в ръце - 3x10
Напади + подскоци - 3x15
Повдигане на пръсти (1 крак) - 3x10
Люлеене на дъмбел с две ръце - 3x10
Зерчер клек - 3x10

Хранителен режим

Хранене първо: 5 бъркани яйца със спанак, домати и сирене + чаша прясно мляко с мед - 07:00
Хранене второ: 500 мл сок от лимони и мед - 10:00
Хранене трето: Телешко печено с гъби, маслини и червен лук - 12:00
Хранене четвърто:Салата риба тон с моркови, червен лук, копър, царевица, черв.чушки,чери домати, зел. салата, лоло росо - 15:00
Хранене пето: Ананас - 17:00
Хранене шесто: Телешко печено със задушени броколи и карфиол + черен хляб с тиквени семки - 19:00
Хранене седмо: Кисело мляко с мед и орехи - 21:00

Ден четвърти

Тренировка: 07:30-09:00

Суинг с една ръка - 4x10
Набиране + повдигане крака на успоредка - 4x до отказ
Пуловър + скок върху платформа - 4x10
Клек с щанга - 4x10
Мъртва тяга - 4x10
Kоремни преси + бърпи - 4x10

Хранителен режим

Хранене първо: Четири препечени филии със тънко нарязана сланина, пуешко филе и кашкавал + чаша прясно мляко с мед - 07:00
Хранене второ: 500 мл фреш от портокал - 10:00
Хранене трето: Запечено пилешко с картофи на фурна, с броколи, нискомаслена сметана и сирене - 12:00
Хранене четвърто: Овчарска салата (домати,краставици,червен лук,печени гъби,печена чушка,кашкавал,пуешко филе,маслина,яйце,краве сирене) - 15:00
Хранене пето: Фурми - 17:00
Хранене шесто: Пълнени червени чушки със соева кайма, ориз, лук,моркови и млечен сос - 19:00
Хранене седмо: 200 грама кашкавалена извара - 22:00

Ден пети

Тренировка: 07:00 - 09:00

Скачане на въже - 15 минути
Обратно гребане + лицеви опори + клекове - 4x15
Избутване на дъмбел от наклонен лег + приклякане с дъмбел - 4x15
Гребане с дъмбел с една ръка + раменни преси с една ръка - 4x15
Тръстър - 4x10
Напади с подскоци - 4x10
Колелце - 4x до отказ
Сгъване щанга бицепс + разгръщане с дъмбел - 4x15

Хранителен режим

Хранене първо: Омлет с пуешко филе, сирене, пресни чушки и гъби + чаша прясно мляко с мед - 06:00
Хранене второ: Шоколадово bio киноа със соево мляко (без захар) - 10:00
Хранене трето: Пилешка пържола с гарнитура  паста орзо с пресни  зеленчуци (чушки, тиквички, моркови и лук) - 12:00
Хранене четвърто: Салата с bio киноа, царевица, червена и зелена  чушка, червен  боб, печен лук, люта чушка и лимонов дресинг - 15:00
Хранене пето: Фурми - 17:00
Хранене шесто: Печено пилешко с гарнитура печени зеленчуци (тиквички, гъби, моркови, чушки и  лук) с био киноа - 19:00
Хранене седмо: 200 гр кашкавалена извара - 22:00

Ден шести

Тренировка: 07:00 - 08:10

Днес кардио тренировката беше разбиваща. Като парцал съм. Много съм доволен. А утре е ден за почивка. :)

Хранителен режим:

Хранене първо: Омлет със сирене, гъби, маслини, тиквички и чушки + чаша прясно мляко с мед - 06:00
Хранене второ: 2 банана - 10:00
Хранене трето: Яхния от пиле по Копривщенски  (лук, червени чушки, нискомаслено масло и домати) - 12:00
Хранене четвърто: Салата с домати, картофи, зелен фасул, кисели краставички, чушки, айсберг, яйце, магданоз и сос тартар - 15:00
Хранене пето: Сандвич с телешка луканка, кашкавал и  лютеница - 17:00
Хранене шесто: Пилешко печено със зеленчуци на фурна - 19:00
Хранене седмо: 200 гр. кашкавалена извара - 22:00

Ден седми

Почивка.

Менюто днес е следното :)

Хранене първо: Цедено кисело мляко със сушени ябълки и фурми (без костилки) - 08:00
Хранене второ: Сандвич с пуешко филе, масло и кашкавал + чаша прясно мляко с мед - 10:00
Хранене трето: Филе от бяла риба с гарнитура спаначено пюре със сирене - 12:00
Хранене четвърто: Шопска салата (домати, краставици, червен  лук, печени чушки, магданоз, маслина и сирене) - 15:00
Хранене пето: Сандвич с яйце, пушено пуешко филе, сирене и лютеница - 17:00
Хранене шесто: Печено пиле с маслини, лук, гъби, домат и бяло вино - 19:00

Ден осми

Днес като се събудих, едвам станах от кревата - цялото тяло ме боли. Затова и днес е ден за хубава почивка.

Менюто днес е следното:

Хранене първо: Fitness с bio киноа, кисело мляко, мюсли, пресни плодове, орехи и мед + чаша прясно мляко - 08:00
Хранене второ: Омлет с мляко, царевица, тиквички, грах, пресни чушки и гъби - 10:00
Хранене трето: Печена ципура с гарнитура задушен карфиол, броколи, брюкселско зеле, с червен и пресен лук - 12:00
Хранене четвърто: Печена тиква с мед и орехи - 15:00
Хранене пето: Помело - 17:00
Хранене шесто: Салата с кисели краставици, риба тон, рукола, маслини, сирене, кашкавалена извара, яйце  и сос тартар - 19:00
Хранене седмо: Фурми с чаша червено вино - 22:00

От както се старая да спазвам целия този хранителен режим, развих особен афинитет към готвенето :D Мисля, че ще стана по-добър готвач и от майка, и от баба ми :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1