Гладуване + приема на добавки?

11.11.13
03:23

Здравейте,
От два дни търся отговори на въпросите, които ще задам, но така и не намерих.
21г/м/185/88кг. Целите ми са 75кг, и след време 80 чисти.
Кратка предистория: преди 3 години свалих 40 кг - с НВД, броене и тичане. Моналата година претърпях операция заради скъсани връзки на десен глезен и последващи усложнения (вече всичко е 6), съответно всичко спря и качих 15 килограма-корем, та дори и гръб + малко целулит, появяващ се при стягане на задника и бедрата!!, видимо не ми личат кой знае колко, но ... Килограми, които не искам и всичко отиде на вятъра!

Решил съм да се вкарам в ударна крачка веднъж завинаги и да си извоювам, това което искам най-накрая.Обмислям от утре да започна гладуване - вода, плод, чай, което да продължи около 10 дни, ако протича добре - 14. С последващо захранван равно на колкото дни гладуване. Тук е мястото да помоля, съвети и прочие, че гладуването не е начин и т.н да се пропуснат!! Почвам го най-вече на първо място заради каляването и изчистването на психиката ми, което за мен е много важно, пречистването на тялото и каквото се свали(знам, че и мускул заминава) - ще съм доволен! Общо взето, да започна на чисто. Смятам след захранването, моментално, да започна тренировките и да мина на Аткинс, НВД, ротация, НВД, ротация, НВД - по месец и половина-два всяко ...

Въпросите ми са:
Има ли вариант по време на гладуването и захранването, да изпивам по един протеинов шейк(с вода) сутринта или на обяд, което ако се случва смятам и тренировки да почна още от сега. Съответно, ако включа шейк, предполагам няма да забавя кетозата при тези условия?
Има ли възможност и съответно смисъл да вкарам аминокиселини и фет бърнър (2 приема по 3 таблетки дневно)?

Всичко го правя с цел, минимализиране на изгубената мускулна маса.

Много ще съм благодарен за отговори, тъй като ме изтормозват здраво тия въпроси.

Темата беше редактирана от luches xx на 11.11.13 03:35.

Carbohydrate

11.11.13
06:11

Обикновено хората си мислят, че загубват мускулна маса при отслабване( не се отнася за културисти), а всъщност те просто нямат такава голяма, колкото им се струва( всичко е “пълнеж”). Иначе по въпроса: тренировка сутрин на гладно и протеин след нея със вода. А във не тренировъчен ден, само протеин със вода сутрин. Така правих аз. Сега като не взимам протеин, пия сутрин по 4 БЦА с вит.С или сок от един лимон.....

11.11.13
09:50

Все пак тренирай с тежести за да не си изгубиш мускулната маса, не е само до ядене

11.11.13
10:29

Както си ги свалил преди 3 години - така сваляй и сега. Стискаш зъби и продължаваш. Или май трябваше да пропусна..

Мнението беше редактирано от Jobko на 11.11.13 10:30.

11.11.13
10:30

Все пак тренирай с тежести за да не си изгубиш мускулната маса, не е само до ядене

Вдигането на тежести изисква добро хранене и възстановяване, не става само с вода, чай и плодове/зеленчуци!
За 10 дена гладуване няма да се “стопиш” откъм мускулна маса чак толкова. Още повече след гладуването, като почнеш да се храниш нормално и да вдигаш, лека полека ще си възвърнеш загубената мускулна маса, дори ще бъдеш очуден колко бързо става това. Това за тежестите, иначе други по-леки и щадящи натоварвания дори са препоръчителни.

11.11.13
13:36

Благодаря за коментарите !! Бая съмнения ми изчистиха и най-вече поуспокоиха хах

Няма да стане предполагам някакво разбъркване, предполагам, с прием само на амино и протеин?

Според мен това с приема на амино и протеин е много по-разумен вариант - хем ще се храниш така, както си решил, хем ще имаш сила и за тренировките + фактът, че ще запазиш повече мускула. В никакъв случаи не виждам как би навредило на плана ти

11.11.13
15:13

казано от Dimzata на 11.11.13, 10:30:

Вдигането на тежести изисква добро хранене и възстановяване, не става само с вода, чай и плодове/зеленчуци!
За 10 дена гладуване няма да се “стопиш” откъм мускулна маса чак толкова. Още повече след гладуването, като почнеш да се храниш нормално и да вдигаш, лека полека ще си възвърнеш загубената мускулна маса, дори ще бъдеш очуден колко бързо става това. Това за тежестите, иначе други по-леки и щадящи натоварвания дори са препоръчителни.

Как се губи мускулна маса при наднормено тегло бе тигре:)

При ЦХ има страхотни протоколи за тренировки. Глад + ББ води до много сериозно нацепване, да не говорим ако ти се експериментира, че съм пълен с интересни идеи.

11.11.13
15:15

казано от slavko на 11.11.13, 15:13:

казано от Dimzata на 11.11.13, 10:30:

При ЦХ има страхотни протоколи за тренировки. Глад + ББ води до много сериозно нацепване, да не говорим ако ти се експериментира, че съм пълен с интересни идеи.

сподели ги :$

11.11.13
15:34

А ЦХ и ББ са?

казано от luches xx на 11.11.13, 15:34:

А ЦХ и ББ са?

Циклично хранене и бодибилдинг.

Признавам,гладуването и пречистващите диети са ми извън полезрението и не съм запознат много,много с тях.Но върпоса ми е,няма ли известно противоречие в идеята да се пречистиш,и в същия момент да приемаш протеин на прах?!Не става въпрос за целите на автора на темата а като цяло.

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 11.11.13 15:53.

11.11.13
15:59

Ами виж сега, да - по принцип протеина ще ти вдигне кръвната захар, което е в противоречие с доста от приеманията в ЦХ.
Аз съм правил така - не ям 27-28 часа. Вдигам - правя възможно най-тежко клек според както се чувствам, набирания, лег и билдерски изпълнения. След това пия един протеин, за вечеря едно авокадо и лягам.

Та след тренировка няма толкова страшно да изпиеш един шейк, това няма чак толкова да попречи на фаста.

Ако си изрод в главата, можеш и само на вода, чай и авокадо да караш.

Нямаш много сила в залата, но се сваля яко и ще си удивен колко бързо се показва пресата...нали това искате 99% от “трениращите”, да имате преси:)

11.11.13
16:01

казано от Светослав Тодоров на 11.11.13, 15:45:

казано от luches xx на 11.11.13, 15:34:

А ЦХ и ББ са?

Циклично хранене и бодибилдинг.

Това ще е нещото, което ще правя когато краката ми откажат да ускоряват.

11.11.13
16:05

казано от slavko на 11.11.13, 15:13:

Славко, опасявам се, че тук не става дума за ЦХ. :)

Обмислям от утре да започна гладуване - вода, плод, чай, което да продължи около 10 дни, ако протича добре - 14. С последващо захранван равно на колкото дни гладуване.

Според думите на автора той иска баш да гладува, а не да е на ЦХ. Нека правим разлика от ЦХ до гладуване(прочистване с вода, чай и плодове/зеленчуци). Аз на ЦХ дори съм си увеличавал личното си тегло, миналата година точно 10 килца отгоре качих с такова. Ако някъде е написал, че ще е на ЦХ, а не съм го видял се извинявам за спама и моля мнението ми да бъде игнорирано.

П.П.: (офтопик) Да ЦХ+ББ е може би един от най-ефективните методи за сваляне, но може да се сваля и без ЦХ +ББ, всичко е според целите. А от ЦХ до ЦХ може да има доста голяма разлика. Поставянето под общ знаменател е най-добрия метод за унифициране и приравняване на индивидите, но не и най-добрия метод за развитието на индивида сам по себе си.

Мнението беше редактирано от Dimzata на 11.11.13 16:40.

11.11.13
16:18

В случая, при условие, че дневния прием е съставен изцяло от вода, плод/зеленчук в продължение на 10-14 дни, предполагам неминуемо се влиза в кетоза след 3-тия ден, след като се изчерпи гликогена в черния дроб, та при това добавяне на протеин в дни 2:1 - един ден кардио, втори кардио+силова : един ден почивен (съответно без протеин), възможно ли е протеина, макар и с вода по време на гладуването да прекъсне кетозата, съответно резултатите от гладуването да не са 100%-ви(макар и протеина (както и малкя евентуален прием на плод) да би трябвало да влие на ацидозата в мускула като я възпрепятства, заедно с падането на Аланина)? Прием на аминокиселини - всекидневно. 
В крайна сметка при гладуване с малък, евентуален прием на плод(чудя се дали да не е са само сурови зеленцуи) , последващо от захранване с или без протеин е по-добре?

Мнението беше редактирано от luches xx на 11.11.13 16:43.

казано от luches xx на 11.11.13, 16:18:

В случая, при условие, че дневния прием е съставен изцяло от вода, плод/зеленчук в продължение на 10-14 дни, предполагам неминуемо се влиза в кетоза след 3-тия ден, след като се изчерпи гликогена в черния дроб, та при това добавяне на протеин в дни 2:1 - един ден кардио, втори кардио+силова : един ден почивен (съответно без протеин), възможно ли е протеина, макар и с вода по време на гладуването да прекъсне кетозата, съответно резултатите от гладуването да не са 100%-ви(макар и протеина (както и малкя евентуален прием на плод) да би трябвало да влие на ацидозата в мускула като я възпрепятства, заедно с падането на Аланина)? Прием на аминокиселини - всекидневно. 
В крайна сметка при гладуване с малък, евентуален прием на плод(чудя се дали да не е са само сурови зеленцуи) , последващо от захранване с или без протеин е по-добре?

На твоя въпрос- аз съм в кетоза, а си приемам протеин + амино в тренировъчни дни и ям зеленчуци. Така че при мен поне се получава. Предполагам и при теб ще се получи. Просто протеина, който приемам аз.е максимално чист от въглени - има само 2 грама, от които 1.5 захари на доза.

11.11.13
17:08

Идеята е, че самия протеин като вид макронутриент, не като протеин на прах, в който има въглехидрати, вдига инсулина в някаква степен и затова му е питането на лучес

Ако вярно си постоянно с изчерпан гликоген едва ли ще си спреш фет лоса

Мнението беше редактирано от Желязото на 11.11.13 17:14.

11.11.13
17:32

Протеина, който смятам да приемам след тренировка, на 28гр - 108 ккал; мазнини 1.9, въгл. 1.2, протеин 20.7 /edit/
В такъв случай, не би трябвало да окаже кой знае какво въздействие, от към гликогени и прочие, още повече като и самия въглехидрат ще е компенсиран, веднага след кардиото (отделно към него, тъй като предпочитам да ходя, имам поне 6км ходене, всекидневно) и силовото, както и зануления външен прием.

Мнението беше редактирано от luches xx на 11.11.13 18:20.

Малко извън темата,но какъв е протеина? 2 гр. мазнини,1гр. въглехидрати ,16 гр. протеин в доза от 28 грама?Какво са останалите 9 грама?

11.11.13
18:19

Не мога да кажа марка, тъй като съм изхвърлил опаковката и пазя само данните, и е пресипан, но мисля че беше на  scientic, 2kg. при интерес ще питам тези, които ми ги носят.
28гр:
Sodium - 16.2mg
Protein - 20.7g ВСЪЩНОСТ Е БИЛ
Sugars - 0.5g
Total Carbohydrate -1.7g
Cholestorol - 9.5mg
Saturated Fat - <1g
Total Fat - 1.9g
Calories from fat - 3.8
Calories - 108

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1