10.11.13
16:21
Здравейте, исках да попитам възможно ли е някакво голямо разширение да се получи с гърба при жените? Защото горната част ми изостава и мисля да включа гърба и рамената два пъти в седмицата, но ме е страх да не си разширя гърба прекалено, изобщо това възможно ли е при положение, че не използвам стероиди? Благодаря.
10.11.13
18:07
Съмнявам се, толкова много да се разшири.
10.11.13
18:25
Възможно е да получиш някакъв резултат в зависимост от това какво правиш в тази посока и колко си постоянна. това с прекаленото разширяване на гърба е само теория, на практика при теб няма как да се случи. Стероидите не са факторът, който е отговорен за прекалено широките дамски гърбове.
10.11.13
20:57
В този ред на мисли, но с обратния въпрос - кои упражнения биха помогнали за разширяването на гърба при жена?
казано от Златина Цонева на 10.11.13, 20:57:
В този ред на мисли, но с обратния въпрос - кои упражнения биха помогнали за разширяването на гърба при жена?
Според мен, същите, които биха помогнали за разширяване на гърба при мъж.
казано от Кольо Пияндето на 10.11.13, 18:25:
Стероидите не са факторът, който е отговорен за прекалено широките дамски гърбове.
Тогава кое? Ген?
Понеже за гръб правя базови упражнения като гребане с щанга и мъртва тяга, плюс дърпане на скрипец зад врат и пред гърди, като знам, че точно от скрипеца се разширява гърба и затова питам.
Мнението беше редактирано от Петя на 11.11.13 13:14.
11.11.13
13:20
За да ти се разширят толкова драстично гърба и гръдния кош (няма как само едното да се уголеми) ти трябват до-о-оста годинки спорт на ниво, което е много над любителското. В този смисъл за теб такава опасност няма.
11.11.13
15:29
казано от Петя Георгиева на 11.11.13, 15:24:
Любителско? Смятам да се занимавам професионално
С какво? :)
Като чуя за широк дамски гръб, се сещам за Мая. Не че нейният е толкова широк, но на останалата част на тялото й, е звидно широк. Гледай нейните тренировки ихапвай стабилно месце :)
Мая е така, защото дупето й изобщо не е голямо и гърдите й също и съответно гърбът изпъква :)
Иначе си хапвам всичко както трябва :)
11.11.13
23:35
Бе бая големичък си е за жена.
12.11.13
00:16
казано от Владислав Андонов на 10.11.13, 18:07:
Съмнявам се, толкова много да се разшири.
100% ще направи двоен на моя.
12.11.13
12:18
Това е някакъв парадокс. Искаш да се занимаваш с бодибилдинг професионално, следователно ти харесва да тренираш и да развиваш мускулите. Но в същото време не искаш гърбът ти да се развива?
Има разлика между фитнес модел и бодибилдърка. Искам да се развиват, но не прекалено.
12.11.13
19:06
казано от Петя Георгиева на 12.11.13, 14:32:
Има разлика между фитнес модел и бодибилдърка. Искам да се развиват, но не прекалено.
Бебче ще трябва да помислиш и за силикона,щото фитнес моделките 99 от 100 са със,а това допринася доста за класирането.
12.11.13
19:07
казано от lordinov на 12.11.13, 19:06:
казано от Петя Георгиева на 12.11.13, 14:32:
Бебче ще трябва да помислиш и за силикона,щото фитнес моделките 99 от 100 са със,а това допринася доста за класирането.
Е тва е истината :D
Силикона си ми е решен отдавна :D
Господ не ми е дал много, така че... рано или късно и това ще се наложи :)
12.11.13
20:37
Добре че не съм жена, заради едната суета да си правя цици на всеки 10 години. Иначе има и подплънки за преса. Един американец си беше сложил и много му ходиха!
:D Анелия, мерси, че си се сетила за мен (F)
Темата веднага ми се наби на очи, но реших, че нямам какво да споделя по въпроса. Може и до ген да е, но в юношеството( авторката е на 16г.), ако се наблегне на гръб...не знам.
На 14-15 започнах да тренирам основно горната част на тялото и си вярвам, че донякъде това е причината, да имам уж голЕм гръб. Липсата на гърди не влияе особено на силуета в гръб, инак :D И задникът ми не е мн малък, де :(
Към авторката - щом си се насочила към бодибилдинг, тренирай балансирано и няма как да развиеш прекалено гърба, предвид структурата ти.
И друго да вметна, имаш много добър прогрес в долната част на тялото :) Тренирай си спокойно всички мускулни групи и ако усетиш някакво нежелано нарастване ще го мислиш - няма да избухнеш изведнъж с неописуема масивност.
За силикона - ти си знаеш...
Поздрави (beer)
12.11.13
22:36
казано от Петя Георгиева на 12.11.13, 20:17:
Харесва ми начина ти на мислене,харесваш ми. xD
казано от Мая на 12.11.13, 20:40:
:D Анелия, мерси, че си се сетила за мен (F)
Темата веднага ми се наби на очи, но реших, че нямам какво да споделя по въпроса. Може и до ген да е, но в юношеството( авторката е на 16г.), ако се наблегне на гръб...не знам.
На 14-15 започнах да тренирам основно горната част на тялото и си вярвам, че донякъде това е причината, да имам уж голЕм гръб. Липсата на гърди не влияе особено на силуета в гръб, инак :D И задникът ми не е мн малък, де :(
Към авторката - щом си се насочила към бодибилдинг, тренирай балансирано и няма как да развиеш прекалено гърба, предвид структурата ти.
И друго да вметна, имаш много добър прогрес в долната част на тялото :) Тренирай си спокойно всички мускулни групи и ако усетиш някакво нежелано нарастване ще го мислиш - няма да избухнеш изведнъж с неописуема масивност.
За силикона - ти си знаеш...Поздрави (beer)
Според мен това за гърба ти са пълни глупости. Ако сега е по-широк, се дължи и на ген.
Благодаря на всички :)
13.11.13
17:51
Ген...добре...аз тръгнах с гръб като твоя (да,наистина,като бях 50кг.такъв ми беше),а сега съм с такъв гръб,какъвто не си виждала на живо при натурален атлет,дали е само ген?Или е и до тежки тренировки /най-вече/.
13.11.13
19:07
Е ти искаш да кажеш, че като си момиче няма да направиш голям гръб, или питаш как да го разшириш? Той ти каза, че си изисква тренировки и време, а не само ген. До колкото си спомням тренираш от юни-юли, на този етап имаш доста добро развитие, но дай време няма да стане всичко за един ден.
И до ген си е, разбира се.На prima vista писах, защото преди да започна да тренирам, мерките ми бяха 80/90см. обикоки на гръдна/ханш....в полза на дупето. Сега съм 88/88….на по-висок ръст - гърди нямам, които да добавят сантим’и, хах. Ако се меря под мишниците и стегната - обиколката е 96-7см.. Но съм тренирала единствено горната част на тялото с тежести, краката - само аеробно..от скоро (2-3 години) правя и малко крака. До структура е, явно - имала съм в повечко мазнини, които се трупат по ханш и бедра. Възрастта няма значение, вероятно. Тренираш си балансирано всички мускулни групи и си пееш - гърбът няма да се разшири прекалено.
По едно време бях решила, че силиконът ми е решението на психозите, но не ми го изисква lifestyle-ът , а лудостите ги оправих. Не съм против ...щом се налага :)
Хубавото е, че има млади хора, които водят активен начин на живот и се интересуват от материята! Браво!
Успех с целите и хубава вечер :)
Мнението беше редактирано от Мая на 13.11.13 23:42.
Ти може би си права, мила.
Ако тренирам цялото тяло както трябва, а и както съм тръгнала, по-скоро краката и дупето ще ги развивам повече и дори да се разшири, поне ще е съразмерно всичко :) Много ви благодаря!
Днес четох това. Не че искам да те разубеждавам или пък твърдя, че при всички се получава, но имай едно на ум.
15.11.13
10:24
И ти и приятелят ти сте леко сбъркани. Не в лошия смисъл на думата,но определено не и в добрия.Защо си създавате идоли и искате да станете копия на тях вместо да станете най-доброто себе си?Ставате крайно безинтересни така.Като някоя 5 годишно дете,където иска да се превърне в рейнджър.
Мнението беше редактирано от Teen Power на 15.11.13 10:24.
Господ не ми е дал много, така че...
Радвай се, че не ти е дал много. Големите гърди са супер между 18 и 27 някъде, после гравитацията започва да ги съсипва, а 1-2 бременности ги довършват. Сега си много млада и тия тематики не те вълнуват, ама ще дойде време, когато ще разбереш.
Познавам жени с малки гърди, дето на 35-40 години, с по две откърмени деца, имат бюст на момичета.
Не си разтягай кожата с гадни силикони, дето ще трябва да ги подменяш през няколко години, като ти напредне възрастта. Мисли дългосрочно.
казано от Teen Power на 15.11.13, 10:24:
И ти и приятелят ти сте леко сбъркани. Не в лошия смисъл на думата,но определено не и в добрия.Защо си създавате идоли и искате да станете копия на тях вместо да станете най-доброто себе си?Ставате крайно безинтересни така.Като някоя 5 годишно дете,където иска да се превърне в рейнджър.
Здравей,
не можеш да говориш за някого, когото не познаваш, че е сбъркан, объркан или какъвто и да било.
Аз и приятелят ми имаме хора, които харесваме, не са наши идоли. Дори и да искаме да приличаме на някого, това няма как да се случи, защото сме различни хора. Нито теб, нито който и да било не го вълнуват предпочитанията на моя приятел или моите собствени.
Успех и благодаря на тези, които изказаха мнение по темата.
Петя
15.11.13
13:19
Достатъчно сме дъвкали темата с Ники-то,няма нужда да коментирам и тук.
Всички велики хора - било то спортисти или интелектуалци са взели пример от свой идол или човек, който харесват :D
Мнението беше редактирано от Петя на 15.11.13 16:50.
15.11.13
18:02
Тая има приятел ли е? Или визираш мен ?:Д
15.11.13
18:08
казано от lordinov на 13.11.13, 17:51:
Ген...добре...аз тръгнах с гръб като твоя (да,наистина,като бях 50кг.такъв ми беше),а сега съм с такъв гръб,какъвто не си виждала на живо при натурален атлет,дали е само ген?Или е и до тежки тренировки /най-вече/.
ИЗВИНЯВАМ СААААААААААААААААААААААААААААААААААААА МНОГО СА ИЗВИНЯВАМ, ЧЕ ДОРИ ЗАПОЧНАХ ДА ЧЕТА ТЕМАТА....
казано от lordinov на 15.11.13, 18:02:
Тая има приятел ли е? Или визираш мен ?:Д
Жалко и ‘’мъжко’’ от твоя страна да ме наричаш ‘’тая’’ :)
16.11.13
02:44
к
16.11.13
02:46
казано от Кристиянчо на 15.11.13, 18:08:
казано от lordinov на 13.11.13, 17:51:
ИЗВИНЯВАМ СААААААААААААААААААААААААААААААААААААА МНОГО СА ИЗВИНЯВАМ, ЧЕ ДОРИ ЗАПОЧНАХ ДА ЧЕТА ТЕМАТА....
Не ми разбра мисълта, визирах това, че след като не ти е даден генетично мускул (тоест “имам тесен гръб генетично”), винаги може да го развиваш, дори и да си жена, вече до какви граници , зависи от доста неща.