мнението Ви,по една МГ на ден или в комбинация?

Здравейте,дилемата ми е,как е по добре според вас:по една МГ на ден или в комбинация,голяма група+синергист?И ако сте за която и да е методика,защо?
И нека се има предвид за хора с среден и голям стаж,за начинаещите ясно!

10.11.13
20:40

По-скоро бутащи/дърпащи/почивка или горна/долна/почивка е наистина добър вариант. Заеби класическите сплитове.

10.11.13
21:20

Ако това ти е професията и се готвиш за Мр. Олимпия сигурно ще е по-добре всичко да е отделно, предполагам.... Ако не е, може и само 3-5 пъти седмично по 2-3 групи на тренировка :)

Добре,как бихте препоръчали: дена за гърди,ден за ръце,ден за гръб и т.н. или ден за гърди и трицепс,ден за гръб и бицепс и т.н.
Каква според вас е “печелившата комбинация” и най-вече защо?

В момента задаваш въпрос от този тип: “Какъв автомобил да си купя?”.
Какви отговори можеш да получиш, обаче?
За off-road преходи не е лошо да бъде някакво SUV 4х4, но за в града ще ти е по-удобно с по-малък и повратлив модел. Ако често пътуваш на дълги разстояния ще ти дойде добре един голям комфортен седан, а ако си любител на адреналина ще ти е по-добре в някоя спортна модификация. Ако имаш семейство с две деца май е по-добре да избереш подходящ миниван, но ако имаш вила в планината един пикап ще ти свърши по-добра работа. Може би харесваш автомобили със заоблен и мек дизайн, но може да се радваш повече на острите агресивни линии тип ‘american muscle car’.

Усещаш ли какво искам да ти кажа?
Купи си синя кола. Това е любимият ми цвят.
Всичко останало няма как да преценя в твоя случай.

12.11.13
14:47

Според мен, за средностатистическия фитнес ентусиаст, който тренира, за да изглежда по-добре и да стане малко по-силен, сплитовете с по 1 мускулна група на ден не са подходящи. Причината е, че са много трудни за спазване - имаш фиксирани дни, които ако пропуснеш, прецакваш сплита. Казвам го от личен опит, защото като повече лаици почнах именно с подобна програма. Делиш тялото на 2 или на 3 и действаш. Много по-гъвкаво и лесно е за спазване за човек, който работи работи и/или учи и т.н.

казано от Кольо Пияндето на 12.11.13, 10:35:

В момента задаваш въпрос от този тип: “Какъв автомобил да си купя?”.
Какви отговори можеш да получиш, обаче?
За off-road преходи не е лошо да бъде някакво SUV 4х4, но за в града ще ти е по-удобно с по-малък и повратлив модел. Ако често пътуваш на дълги разстояния ще ти дойде добре един голям комфортен седан, а ако си любител на адреналина ще ти е по-добре в някоя спортна модификация. Ако имаш семейство с две деца май е по-добре да избереш подходящ миниван, но ако имаш вила в планината един пикап ще ти свърши по-добра работа. Може би харесваш автомобили със заоблен и мек дизайн, но може да се радваш повече на острите агресивни линии тип ‘american muscle car’.

Усещаш ли какво искам да ти кажа?
Купи си синя кола. Това е любимият ми цвят.
Всичко останало няма как да преценя в твоя случай.

Ха,хубава аналогия с колите...Принципно ако си сам,свободен с много време и възможности,каква кола би си купил?Би ли си купил кола за всеки момент,ситуация и терен или отново би търсил по-общ вариант,понеже погледнато по общ,или друг субективен фактор би било по-добре?

казано от pesho vasilev на 12.11.13, 14:47:

Според мен, за средностатистическия фитнес ентусиаст, който тренира, за да изглежда по-добре и да стане малко по-силен, сплитовете с по 1 мускулна група на ден не са подходящи. Причината е, че са много трудни за спазване - имаш фиксирани дни, които ако пропуснеш, прецакваш сплита. Казвам го от личен опит, защото като повече лаици почнах именно с подобна програма. Делиш тялото на 2 или на 3 и действаш. Много по-гъвкаво и лесно е за спазване за човек, който работи работи и/или учи и т.н.

Разбирам те,но изключвайки трудността за спазване,според теб е по-добре да се тренира по МГ на ден?Само режима ли според теб е проблема?

12.11.13
18:43

Не, смятам, че за средностатистическия фитнес ентусиаст, да тренира по 1 мускулна група на ден е излишен обем. По-добре по-често с по-малък обем, отколкото по-голям обем по-рядко. Поне на мен така ми се отразява. Избери нещо от сорта на Push/Pull/Legs или Upper/Lower.

казано от Михаил Георгиев на 12.11.13, 16:33:

Ха,хубава аналогия с колите...Принципно ако си сам,свободен с много време и възможности,каква кола би си купил?Би ли си купил кола за всеки момент,ситуация и терен или отново би търсил по-общ вариант,понеже погледнато по общ,или друг субективен фактор би било по-добре?

Когато питам за кола, обяснявам за какво ще я ползвам, как ще я ползвам и какво ще искам от нея.
Коли много и най-различни. Тренировъчни подходи - също... ;)

Добре,ето въпроса отново.Как според вас тренировката е по-ефективна,във всичките и аспекти:сила,маса,като цялостен ефект?
Дали “получаваме повече” от тренировка комбинираща няколко МГ,или е по-добре да тренираме в ден по една?Моля не разглеждайте нещата от към:време,възможности,трудности и т.н. а просто като ефект върху тялото и организма!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1