Правилно ли се храня?

Здравейте, старая се, да се храня здравословно и да покача чиста мускулна маса. Доста статии съм чел из сайта и мисля, че се направих, най-после правилен хранителен режим. Просто искам да ви попитам за мнението ви, дали правилно подхождам към храненето си. Ето как протече днес денят ми и храненето ми.
Събуждане към 11:30. Днес ми е почивен ден от работата и гледам, да се наспя хубаво.
Закуската ми започна в 12:25, а тя бе, 2 гр нес кафе на зърна разтворено в 150 мл 2% масленост прясно мляко и подсладено с 15 гр пчелен мед. 115 гр типов хляб намазан с 12 гр краве масло, тоест върху четирите филийки от 26 гр по един тънак слой от 2 гр и нещо масло. 50 гр, пушени пуешки гърди, 50 гр кашкавал, 6 маслинки и един банан около 80-10 гр без кората. Храненето ми прключи в 13:15. После в 14:40 ми започна тренировката. Днес бе ден за ръце. Трайноста на тренировката ми беше 65 мин с 6 упражнения 3 за бицепс и три за трицепс.20 мин след тренировка 10 гр креатин разтворен в 150 мл топла вода. След което в 16:35 демек, 3 часа и 10 мин. от предишното хранене и 50 мин след тренировка. А то беше, 100 гр пилешки гърди на скара, 40 гр кашкавал, 150 гр салата от домати подправена с 15 гр зехтин без сол, 110 гр типов хляб и един банан, без кората около 100-120 гр. Храненето ми приключи в 17:35. Сега още не ми е гладно, но към 22:00 някъде ще хапна 2 пилешки кълки с около 150-200 гр картофи. Кълките и картофките са приготвени на фурна, без никакви запръжки. Може да хапна и максимум 2 малки филийки типов хляб и за десерт, едно голямо киви. Та моля ви дайте си мнението. Благодаря ви предварително. :)

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 12.11.13 22:16.

12.11.13
21:16

Бате, кажи ми чесно, ти майтап ли си правиш? Първо уточни колко точно грама е хляба и пилешките кълки, защото между 100-120 и 150-200 съответно има значителна разлика! Също така ‘голямо киви’ е много субективно, за да получиш прецизен отговор.

Ами, 150 кр картофи и 60 гр хляб и кивито около 100-120 гр а кълките, като махнем кокалите и хрущялите общо двете около 110-120 гр месо.

12.11.13
21:22

Пошегувах се. Едва ли има смисъл да цепиш грама. Храната ти не е лоша, пък дали е достатъчна ще си личи от това качваш ли сваляш ли.

А да те попитам, някой казват, че ми прекалено малко, но аз просто не мога повече от това. Пък и мисля че протеин ми е достатъчно 60 кг съм а днешния протеин от растителен и животински произход ми  е около 2 гр за телесно тегло. Аз лично мсиля, че е достатъчен. И много ти благодаря за мнението. :)

12.11.13
21:28

Протеина си е наред, храната ми изглежда малко като калории.

Ами, ще се постарая да увелича калориите. Ще помисля как. Мисля си че от бавното хранене не мога да ям повече от това. В смисъл аз много дъвча и едно ядене най-бързо ми протича за около половин час. И някак си се чувствам заситен за по дълго.

12.11.13
21:41

Може да се състезаваме за най-бавно ядене. Сутрин ставам 40-50 минути по-рано за да си изям кашата, пълен ужас е. Ям в прилично темпо /като за мен/ само когато нещо ми е вкусно и когато съм много уморен след тренировка, но ако не ям тогава, после ми минава апетита. Затова ям по 2 стабилни ядения на ден /сутрин и следобед/ и едно леко за вечеря.

Отново ти благодаря за отговора. Но пък в крайна сметка, по добре сдъвканата храна, води до по добро усвояване на хранителните вещества. :) Мен рекорда ми е 90 мин хранене. Веднъж след тренировка реших да изям 200 гр пилешка пържола уж за повече протеин обаче, чак ме заболя ченето и от тогава по по малко на 3-4 часа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1