11.11.13
21:19
Привет :)
Решил съм да си купя добавка , която ще ми помогне със ставното възстановяване. За момента съм се насочил към Amix Ultra Gel Drink (600g) , Weider - Gelatin Forte (400g. ; това е колаген хидролизат) и Elasti-Joint.
Най-проблемни зони са ми лактите , раменните стави и гърба (някои прешлени ...) . Искам да подхраня ставите си .. въобще да си почина от тежките тренировки и да поработя с леки и коригиращи упражнения. Какво ще ме посъветвате в избора на добавка ? Спрял съм се на Амикс ултра гел-дринк-а , понеже има колаген + glucosamine,msm,chondroitine,boswellia,white willow bark ... Решил съм да направя поне 2-3 месеца цикъл с такива добавки , понеже е кофти още на младини да патя от болежки по ставите , пък не искам да спирам с тренировките (които с времето съм опростил максимално и вече тренирам за кондиция , без да бързам).
Благодаря Ви предварително !
(надявам се , че не съм сгрешил със създаването на тази тема , въпреки , че потърсих за подобни и по-точно за гореспоменатите продукти)
Поздрави !
12.11.13
09:51
Пил съм почти всичко на пазара,повярвай.Няма да изпадам в подробности,но най-доволен останах от animal flex и elastamine :)
12.11.13
09:53
Продукта на който си се спрял трябва да се пие поне 2 пъти дневно, за да набавиш необходимите количества съставки за изграждане на ставите и хрущялите, а именно глюкозамин, хондроитин и МСМ.
Мисля да комбинирам колаген хидролизат + elastamine на Primaforce. Кое ще ми препоръчате за колагена ? Насочил съм се към този на Weider , понеже има 40 дози , всяка от която по 7.2г. колаген (до колкото пише на етикета). В прахообразна форма излиза много по-евтино и в по-големи количества , от колкото на капсули/таблетки. Добра ли е комбинацията Gelatin Forte (Weider) + Primaforce Elastamine ?
Благодаря на отзовалите се ! :)
Живи и здрави :}
Е, вече поръчах : Elastamine и Gelatin Forte (hydrolised collagen) by Weider.
Когато ги приключа ще си взема animal flex и Collagen Renover , освен ако не остана доволен от сегашната комбинация. А elasti-joint също изглежда добро решение , понеже съдържа в добри количества колаген , глюкозамин , мсм и хондроитин.
След време ще дам лично мнение от изпробваните продукти :)
Глюкозамин комплекс с хондроитин, мсм, бромелаин, босвелия е добър избор. Котешки нокът е хубава добавка за стави, но има диуретичен ефект, който трябва да се вземе под внимание, например, ако приемаш креатин монохидрат. Еластамина е хубав, пробвал съм го. Марката предлага също така и едно много хубаво допълнение - цисус, който е с много силен анти-възпалителен ефект. Много добре работеше, поне при мен. Омега 3 можеш да добавиш също. Оправи си техниката на упражненията, защото от там идват най-вече проблемите. Успех!