12.11.13
23:02
Ръст: 183см.
Тегло: 77кг.
Години: 17
Ръка: 33см :(
Здравейте.. От 1 година ходя на фитнес. Тялото ми се промени , но сякаш това не е достатъчно за мен. Ще изредя проблемите , които имам и ако се намери някой може да ми помогне.
*Не мога да правя нито 1 набиране за ГРЪБ без асистент машина ( нагласяш килограми и те бутат леко нагоре )
*От 2 месеца ръката не ми е порастнала с нито 1мм и като цяло спряха да растат.
Това са основните ми два проблема. Не знам .. мисля , че не се храня достатъчно. Сега съм в период на качване на маса до януари.
Бихте ли ми казали по какъв начин да тренирам ( тежки килограми 4-6 повторения , много почивка ИЛИ интензивно 10-12 повт. с малко почивка ). И съответно по колко трябва да се храни човек на моята възраст за да постигне желаните резултати ( качване на мм и после релеф ).
Проблемът в тренировките ми ли е или в храненето? Наистина бих оценил всеки един коментар дори да е критика.
ПРОГРАМА:
Ден за Ръце.
Лег за трицепс с тесен хват.
Френско.
V образен Скрипец.
Долен прав скрипец.
Сгъване с дъмбели.
Крив лост.
Скотово с лост.
Скотово с дъмбели.
Ден за гърди.
Лег
Полулег.
Лежанка за горни гърди ( обърнатата наопаки ).
Пек дек под лек наклон (машина).
Флайс ( на машина )
Ден за гръб.
Широк хват , дърпане на лост.
Набирания на асистента с широк/тесен хват.
Гребане на скрипец
Придърпване на Machine Compound Row
Мъртва тяга.
Ден за крака.
Тук мисля ,че е ясно кои са упражненията.
Тренирам 5 или 6 дни в седмицата.
————————————————————————
Сутрин ям малка купа с овесени ядки преди да тръгна на училище. В училище ям каквото набарам ( грешка N1 ). После ям чак като се прибера у нас - към 14:00. Ям или пица ( грешка N2) или месо/яйца. Следващото ядене е преди тренировка ( наблягам на въглехидратите - тук нямам много идеи какво да ям , ако имате вие - дайте ми ). После след тренировка ям ядене богато на протеини/въглехидрати. Яйца с картофи или месо.
Нямам апетит през целият ден и ям със зорове. Струва ми се , че заради това не раста .
Темата беше редактирана от heizen на 12.11.13 23:27.
казано от Петко К на 12.11.13, 23:12:
Е айде поне кажи как тренираш и се храниш.
Обнових мнението.
12.11.13
23:44
казано от `~1! на 12.11.13, 23:41:
Защо пренебрегваш рамото?
Защото генетично рамото му е голямо и мега здраво !
Мнението беше редактирано от Христо Личев на 12.11.13 23:45.
Е ти сам си си отговорил. И в храненето и в програмата е проблема.
Докато не почнеш да си набавяш достатъчно протеин и калории, няма да има ефект. Отделно програмата не е за човек с твоя стаж.
13.11.13
00:03
И аз съм на 17 г. 1.85 - 76/77 кила и ръката ми е 35 см,явно % подкожни мазнини ти е по-голям от моя.Иначе почни да ядеш след тренировка и преди тренировка въглехидрати от качествена храна - картофи,ориз(това забелязах,че ми помага МНОГО за качването) Прави клекове,мъртва тяга и лег,като се старай последните серии да ги правиш почти до отказ (за максимално натоварване).Успех!
13.11.13
00:17
Желаното тяло ,което искаш не се постига с просто 1 година трениране.
Може да покачиш калориите за сметка на големия обем трениране,но дори и тогава пак ще трябва много труд още.Хубавите работи бавно стават.
13.11.13
11:45
Не е важно да мериш само ръцете, например мерил ли си бедрото? То ако там няма качване не очаквай да има и в ръцете. А и ти за 2 месеца какво искаш, те ако растяха така мускулите..
казано от Петко К на 13.11.13, 00:00:
Е ти сам си си отговорил. И в храненето и в програмата е проблема.
Докато не почнеш да си набавяш достатъчно протеин и калории, няма да има ефект. Отделно програмата не е за човек с твоя стаж.
Какво и има на програмата , за да мога евентуално да преценя кое да махна и т.н.