Silver Nutrition 100% Pure "Whey" - Анализ на протеиново съдържание

Прескочи до:

07.11.13
18:02

Един приятел си поръча гореспоменатия “протеин” и след няколко приема не остана доволен. На вкус е досущ като мляко с какао, а и на вид. Затова решихме да го пуснем на анализ в ХЕИ, само за протеина, иначе е 80лв. И така.. На опаковката пише, че в доза(30гр.) има 98,7% протеин или 28гр.! Но от анализа се оказа, че дозата съдържа цели 15,7%!!! Това прави около 4,7гр. Продукта е нов така че не се подлъгвайте да го купувате. Надявам се да не съм нарушил някои правила с тази меко казано анти-реклама, но исках да предупредя, да няма набутани.

Привет,

Хубаво е да се споделят подобни данни, но ще е още по-добре ако можеш да прикрепиш и документа от анализа като снимка.

Поздрави,
Тишо

07.11.13
18:15

Ако приятеля ми не го е изхвърлил - още утре! Но гледам продукта вече го има и в силаБГ и са намалили малко дозата на протеина - 24гр. Дали е възможно да са пуснали читава партида (wait)

24 грама протеин в доза от 30 грама пудра е напълно нормално количество за обикновен протеин (не изолат).

Аз лично обаче не бих се доверил повече. Ако резултатите бяха показали разлика от 1-2 г - окей, нормално е. Но да покаже общо 4-5 г протеин в доза...не, мерси! :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.11.13 18:20.

Колко струва подобен анализ?Бърз преглед в интернет-наличие на 2 етикета.На единия в доза от 30 грама пудра има 28 грама протеин,2 въглехидрат и 1,5 грама мазнини :)Математика за първокласник!Да речем,че е печатна грешка.При втория етикет в 30 грама пудра-24 протеин,3 въглехидрати,1,5 мазнини.Съдържание-98,7% whey protein(много подробно описание).Останалото е малко цвят и аромати(натурални естествено) и стевия(да не повярваш).Пил съм протеини с леко съмнително качество,но толкова ниско не мисля да падам;)

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 07.11.13 18:43.

07.11.13
18:52

казано от Светослав Тодоров на 07.11.13, 18:40:

Колко струва подобен анализ?

22лв. каза, че е платил. Предполагам 20лв. анализа и 2лв. някаква такса.

07.11.13
22:27

Наистина е важно да видим някаква снимка на анализа ,защото така може да се подаде много некоректна информация за даден продукт. Да не говорим ,че на тези лаборатории не може да се разчита много(поне според мен)

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.13 16:18.

Първо, браво че сте действали.

Второ, протеиново съдържание от 98,7% дори теоритично не е възможно. Дори не знам как са го сложили на етикета.

08.11.13
16:56

казано от Ради Хаджирадев на 08.11.13, 16:50:

Дори не знам как са го сложили на етикета.

Само не казвай, че не си срещал и по абсурдни неща по етикетите. :D И в повечето случаи, не се касае за грешка, а за съзнателно и умишлено действие.

казано от Valdis на 08.11.13, 16:56:

казано от Ради Хаджирадев на 08.11.13, 16:50:

Дори не знам как са го сложили на етикета.

Само не казвай, че не си срещал и по абсурдни неща по етикетите. :D

Е, то ако така ми го поставяш въпроса.. :D:D

Мога ли да се обърна към модератора и да го попитам на базата на коя точка от „Условия за ползване”  беше изтрит моя коментар? Не съм експерт и не мога да кажа доколко изнесените данни са вярни или не, но това, което е очевидно е, че това е целенасочена антиреклама от конкуренцията на тези „Силвър Нутришън”, а още по-лошото е, че модераторът в случая е субективен. И само междудругото, аз ползвам този протеин в момента и мога да кажа, че ми харесва и бих се радвала, ако знам, че има нещо нередно в него, но само ако е основателно! В противен случай, това  е чиста форма на целенасочена антиреклама.

казано от Цветомира Цветанова на 08.11.13, 17:10:

Мога ли да се обърна към модератора и да го попитам на базата на коя точка от „Условия за ползване”  беше изтрит моя коментар? Не съм експерт и не мога да кажа доколко изнесените данни са вярни или не, но това, което е очевидно е, че това е целенасочена антиреклама от конкуренцията на тези „Силвър Нутришън”, а още по-лошото е, че модераторът в случая е субективен.

Аз модерирах мнението ти. Точка 4.1 (спам).

Помниш ли ТОЧНО какво беше написала във въпросното мнение? (аз знам чудесно)
Има ли то връзка с протеина, марката и дискусията изобщо?

Чакам отговор, за да си поговорим за субективното ми и лично отношение.

Това лирично отклонение (аргументацията на действията ми) също ще бъде отстранено от темата, тъй като то също няма връзка с нея.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 08.11.13 17:24.

08.11.13
17:18

казано от Цветомира Цветанова на 08.11.13, 17:10:

Че е целенасочено е ясно от километри - все пак се говори за определена марка протеин и в това няма нищо лошо. Това че на теб не ти изнася какво се говори за него е отделен въпрос. Доволна, недоволна са много субективни критерии. Ако искаш да ти повярваме, че протеинът е качествен, ще трябва да постнеш нещо повече от нивото на твоята задоволеност. Това, че момчето не е постнало резултатите от теста е пропуск наистина, но пък и не може да се очаква от нов потребител да се сети, докато, виж, която и да е марка протеин със сигурност има поне няколко независими изследвания на продукта си, които ти би могла да постнеш, вместо да подхвърляш анонимни ощипани коментари.

Мнението беше редактирано от Петър на 08.11.13 17:19.

08.11.13
17:22

Снимка няма да мога да пусна, за което съжелявам - не ми разрешиха да го снимам :( Той ако реши ще я постне. Протеинът на вкус е хубав - да, вярно е! Но това, което видях с очите си показваше, че съдържанието е коренно различно от етикета. Не съм нито лице на друга компания нито нещо подбно. До сега съм пил 2 различни протеина и не дори не мога да дам някакво обективно мнение, а просто споделям житейски опит. По-горе беше споменато, че тези анализи не винаги са верни, така че не е 100% сигурно. Ако тези от ХЕИ не са направили нищо, а просто са драснали рандъм цифрички...

Отново съжелявам, че не мога да докажа това което съм написал със снимка.

До Кольо Пияндето:  Спам и мнение без връзка с темата са 2 различни неща – тоест, неоснователно изтрит коментар. А връзката с дискусията е, че звучи смешно 15-годишно момче да пише неща, които очевидно не може да защити, както и вие самите.
Към Петър: Никъде не твърдя, че протеинът е качествен или некачествен, но търсейки информация относно протеиновото съдържание, попадам на някаква неоснователна антиреклама и форум и въобще медия, която явно няма да чета повече.
Към Иван Стоянов - : ))

казано от Цветомира Цветанова на 08.11.13, 17:37:

До Кольо Пияндето:  Спам и мнение без връзка с темата са 2 различни неща – тоест, неоснователно изтрит коментар. А връзката с дискусията е, че звучи смешно 15-годишно момче да пише неща, които очевидно не може да защити, както и вие самите.

Ако ще търсим разлика между понятията ‘спам’ и ‘мнение без връзка с темата’ - моля, има раздел за форума.

Да припомня ли какво беше мнението ти? Категоричен съм - това, че Иван Стоянов е на 15 години и знае какво е ХЕИ, а ти си на 16 и не знаеш - НЯМА отношение към този разговор. Преценката ми е такава и не подлежи на ревизия. Това, че бъркате форума с чат и сте свикнали да пишете преди да мислите, не е мой проблем. Тук говорим за конкретен продукт, а не за това кой на каква възраст е научил какво е ХЕИ.

Кое е смешно също е добре да не дискутираме... защото на 16 години човек няма обективна представа за тази материя. Можем да поговорим за това колко е забавно да оценяваме един протеин по органо-лептичните му свойства и ефективността му като суплемент. Форумът не защитава нищо и никой - просто искаме доказателства за твърдението на Иван Стоянов, т.е. повече фактология и обективност.

А защо ли така ревностно твърдиш, че всъщност етикетът на продукта отговаря точно на съдържанието му? :)

Мисля,че стана ясно, че твърдението не е доказано, а оттам-нататък, каквото и да кажем е само чешене на езиците.
На Кольо Пияндето – Наздраве! :))))

08.11.13
18:07

Към Петър: Никъде не твърдя, че протеинът е качествен или некачествен, но търсейки информация относно протеиновото съдържание, попадам на някаква неоснователна антиреклама и форум и въобще медия, която явно няма да чета повече.

Айде бе...

казано от Цветомира Цветанова на 07.11.13, 16:27:

Аз пък в момента съм се спряла на един нов на Silver Nutrition - Whey, като вкус е много добър и като биологична стойност също, има 28gr протеин в 30gr доза и 0gr захар. Освен това, излиза изгодно, 2кг и 300гр за по-малко от 90лв...

Прочети повече: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/27919#ixzz2k4RKZtqC

И да ти кажа честно - мисля, че много ще загубим от твоето напускане...Направо ще спя с чорапите от мъка...

Мнението беше редактирано от Петър на 08.11.13 18:08.

08.11.13
18:15

Обаче това с наздравето ме убива :D :D :D

казано от Цветомира Цветанова на 08.11.13, 18:05:

Мисля,че стана ясно, че твърдението не е доказано, а оттам-нататък, каквото и да кажем е само чешене на езиците.
На Кольо Пияндето – Наздраве! :))))

Твърдението не е доказано и никой не твърди обратното до колкото виждам.

Мнения, които не са свързани с темата, ще бъдат отстранявани и за напред.
Зададох въпросчета, но май не са удобни, та... ;)
Наздраве!

20 лева не са ли малко за подобно изследване?

13.11.13
16:11

Ето го анализа

Нещо интересно, което забелязах.

Освен че 98% протеиново съдържание е меко казано чудно, както спомена Ради по-горе, ако се направи сметка на основните макронутриенти (протеин, мазнини и въглехидрати), излиза 31,5 грама сухо вещество.

Могат да се видят и някои правописни грешки:
Serving (не ServingS) per container
Esential amino acids - липсва едно S.
Daily Value not established inN the USA.

Заедно с пуснатата снимка на анализа, става кофти тръпка. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.11.13 18:03.

казано от Тихомир Велев на 13.11.13, 18:02:

Освен че 98% протеиново съдържание е меко казано чудно, както спомена Ради по-горе, ако се направи сметка на основните макронутриенти (протеин, мазнини и въглехидрати), излиза 31,5 грама сухо вещество.

То ако ще търсим грешки.. още първата аминокиселина са сбъркали - триптофан.

Отделно, че една унция не е 30 грама. Този етикет го е правил абсолютно неграмотен човек.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 13.11.13 18:12.

13.11.13
20:19

казано от Ради Хаджирадев на 13.11.13, 18:11:

Отделно, че една унция не е 30 грама. Този етикет го е правил абсолютно неграмотен човек.

Имали са предвид, че една доза съдържа една унция протеин. :D

Между другото в СилаБГ много удобно са сменили етикета. В момента не е този, които Тишо постна. :)

14.11.13
21:32

Значи нещата са сериозни и мисля че някой трябва да понесе съдебна отговорност.Това  внушава груба заблуда в потребителя и съответно неправомерно облагодетелстване.Направо съм шокиран ! Да си купиш нишесте за 80 лева понеже си бил подведен от невярна информация !!!
Продавачът би трябвало да поднесе извиненията си и ви компенсира подходящо,или да му бъде повдигнато обвинение за измама !

15.11.13
09:53

казано от Кольо Пияндето на 08.11.13, 17:53:

А защо ли така ревностно твърдиш, че всъщност етикетът на продукта отговаря точно на съдържанието му? :)

И на малко дете му е ясно, че “тайно” рекламира този измислен “протеин”. Ето затова харесвам този форум, защото много бързо се хващат лъжливите продукти.

Мнението беше редактирано от Pavel Petrov на 15.11.13 09:54.

20.11.13
20:23

WOW нещата са много зле с тоя неизвестен продукт, етиката е направо потресаващ със съдържанието и всички правописни и не правописни грешки. Той Ради хубаво е споменал за неграмотност, ама то и хората които са си купували този или други подобни продукти са не по малко зле. Просто не е нормално при всичките възможности които ни предоставят технологиите и най вече интернет да има хора, които ей така без да потърсят инфо, без да се замислят малко дори, са готови да плащат за нещо не проверено и особено що се отнася за храна и добавки.

Колко щеше да е лесно ако морала беше над всичко и си сигурен, че никога няма да бъдеш измамен, но реалността е много по различна. Няма гаранция, че и да търсиш инфо и да избираш все уж проверени продукти няма как да бъдеш прецакан, но поне намаляваш шансовете драстично.

Имам усещането, че ако се направят анализи на всички продукти и на известни марки на по малко известни ще има много притеснителни резултати в това съм убеден. Жалко, че качествените и подробни анализи с течна хроматография не са толкова евтини и тъй като лично съм питал на някой места, не навсякъде където имат такъв уред правят анализ на протеинови пудри.

Този случай си е доста сериозен, това дори не е най-големият проблем дали протеина отговаря на съдържанието, най притеснително е ако има нещо, което не упоменато на етика, което го виждам в случая. Пише натурален и изкуствен овкусител, натурален цвят :D , някви натурални подсладители stevioze, които за пръв път ги чувам и гуглето и то. Сами си правете сметката какви натурални чудесии има вътре, които не са написани на етикета, мен това доста ме притеснява ! Но при толкова много риба и никакъв контрол от държавата, не ме учудват такива случаи и ако се направи анализ и на други продукти ще има много такива резултати.

20.11.13
20:26

казано от Христо на 20.11.13, 20:23:

Имам усещането, че ако се направят анализи на всички продукти и на известни марки на по малко известни ще има много притеснителни резултати в това съм убеден.

А бе то май имаше... http://www.bb-team.org/forums/viewthread/62180

16.12.13
17:29

Етикета ми напомня на този на продукта от тази тема - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/71376 . Почерка е като, че ли на един и същ виртуоз.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 16.12.13 17:30.

23.01.14
18:32

казано от Тихомир Велев на 13.11.13, 18:02:

здравей- един приятел ми каза че тука има качване на снимки за протеина на Silver Nutrition и тай като имам аз един в нас ( вече втора кутия реших да uploadna моята ето я : - не знам но при мен пише съвсем различно отзад а до колко знам в България се внасят и се правият някъде и ментаци, но не само и във България ги има ;)

Мнението беше редактирано от zag на 23.01.14 18:40.

23.01.14
22:04

Vassilev , а къде ги видя другаде ? Щото, това което си снимал е именно продукта със неграмотни правописни грешки на етикета. Трябва да си голям ентусиаст да седиш зад тезата, че подобен смешен етикет може да се сложи на продукт минал контрол на качество и съдържание.

23.01.14
23:11

Strelok91, добра вечер. така си е неграмотно е има грешки- жалко е ,че хора се излагат по този начин на високо ниво( уж)- за качество не съм дадения човек който би казал дали продукта е така като пише по етика. Просто реших да кача снимката на моя протеин тай като е различна от тази на другия господин.
За другото което ме питаш един мой приятел който живее в Канада(quebec) - каза че го е видя продукт в фитнесa, в който ходи да тренира.
Иначе и аз не вярвам на етикетите но на компании водещи като MP,ON,BSN- бих им се доверил повече( иначе от едно нещо което бих могъл да кажа е че продукт на BSN(usa)  и BSN(eu) - си има голяма разлика пробвах го миналата година. ) -

Желая ти приятна вечер и спокойна ;), исках само да споделя аз какво имам без заяждане или нещо подобно
P.S:  Надявам се да не си ме разбрал погрешно.

Мнението беше редактирано от zag на 23.01.14 23:23.

24.01.14
00:06

Ко? Не!
1. Каква е разликата между посочения етикет и етикета на твоята кутия...така и не разбрах. И двете са писани на зор!
2. EU и USA на BSN към момента са та*ак. Куп пари за половин кило малтодекстрин със боя + шепа активни съставки.
3. Поздрави на Канада!

26.02.14
14:58

Относно повдигнатия въпрос, колеги,  Най-лошото в БГ е това, че много хора се занимават с това, от което не разбират. :) !.
1.Като се започне от етикета на въпросния продукт, е видно, че,,протеин” с такова съдържание на белтък е близко до невъзможното. 2.Когато видите високата му насипна плътност, веднага ви става ясно, че преобладаващата част от сухото вещество няма как да е на база суроватъчен белтък , защото тя седи много по-пръхкава,по-големи са частиците. :) Следователно вътре има прибавено в доста голямо количество вещество със значително по-малък размер на частиците- в случая глюкоза или малтодекстрин. :)
3. Кутиите, бе , милички, кутиите ........Я се поогледайте кои други продукти се опаковат в същите кутии. Отворете някои от сайтовете на фирмите за производство на пластмасови опаковки / предимно в Габрово / и ще видите доста интересна аналогия.

В заключение: Не всички, които работят в БГ и поставят на етикета името си, са измамници :)Но за жалост поради многото ,,несъответствия”, подобни на тук споменатото, клиентите са възприели максимата- ,, Щом е правено в БГ, значи нещо ме лъжат”

08.09.14
03:13

Maрката Силвър Нутришън (Silver Nutrition) е българска, подобно на Пюър, която всячески се опитват да изкарат хамериканска, с цена като на хамериканска!
Не се доближавайте до тази долнопробна марка, чийто етикети са писани от неграмотни мошеници. Налага се много агресивно по Интернет, и по фитнес залите в България, но никой да не си купува! За съжаление няма кой да санкционира тези бандити и куче-марката им /хамериканска/..

Мнението беше редактирано от ЂÒÞЄто на 08.09.14 03:14.

10.10.14
10:48

Здравей,

3та кутия изпивам от този протеин и съм доволен не съм го давал на изледвания,защото нямам излизашни 20лева.

казано от kalinvasilev на 10.10.14, 10:48:

3та кутия изпивам от този протеин и съм доволен не съм го давал на изледвания,защото нямам излизашни 20лева.

Ако трябва да сме честни, имаш излишни много повече от 20 лева...
...щом купуваш трета кутия точно от този продукт. ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.10.14 11:02.

10.10.14
16:25

Виж  аз не съм предобеден към дадена марка или продукт. Нямам идея вътре дали това което пише е реално,но при мен си действа.

Ще се разделя с 20 лв и ще го дам в регионалното ХЕИ,за да го изледват и съм сигурен,че резултата няма да е като на този,който вие сте качили.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1