Покачване на мускулна маса

14.11.13
19:33

Здравейте! Започнах да ходя на фитнес преди около година и 2-3 месеца. Тогава бях около 50кг. На 18 год. съм, 178см. и тежа 61кг. Това е много малък прогрес за толкова много време, затова трябва да променя нещо и се надявам да ми помогнете. Храня се по 4-5 пъти на ден и тренирам 5-6 пъти в седмицата. Тренирам по една мускулна група на тренировка (ден 1 - гърди, ден 2 - крака, ден 3 - гръб, ден 4 - рамо, ден 5 - ръце), като естествено има по някои ден почивка между тренировъчните дни. Винаги гледам да променям по нещо в тренировката си, но вече мисля, че това не е достатъчно. Не съм взимал никакви хранителни добавки и не мисля да взимам. Разчитам единствено на храна и тренировки. Не мога да спазвам определен хранителен режим, тъй като това не излиза много евтино. Ще ви бъда много благодарен, ако ми дадете някакви съвети какво да правя!

14.11.13
20:53

11 кг за 1-на година не са малко,въпреки ,че си начинаещ.
Ако методиката по която тренираш все още ти дава резултат не виждам смисъл да се променя нещо или бъркам?
Конкретни съвети не могат да ти се дадат,тъй като нито хранене нито тренировка си описал.И все пак си мисля,че трябва да се движиш около това.

*Стани по-силен в базовите движения.Тренирай тежко ,но НЕ с голям обем(постигай хипертрофия с възможно най-малък разход на енергия)

*Приемай достатъчно калории и не само за енергия,а и за маса т.е. (протеин) и той трябва да е повече от изгорения от теб.

*Правилната техника за сметка на егото ти,ще ти гарантира по-добри резултати.

14.11.13
22:16

Спазването на хранителен режим излиза мнооооооооого по-евтино от яденето на джънк.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1