Дневник с амбиции

Темата е заключена.

Здравейте, казвам се Силвия...на 21 навършени години, студентка 3-ти курс, имаща голямото желание и амбиции да промени начина си на живот към по-здравословен- чрез хранене и спорт. Колкото и нескромно да звучи, не мога да се оплача, имам хубави гени и физически данни, но ми се иска да са по-добре изразени, а това зависи само и изцяло от мен и ето затова реших да се присъединя към всички Вас-ентусиасти :)
И сега малко данни:
Височина: 180 см
Настоящо тегло: 62.3 кг
Талия: 67 см
Ханш: 88 см
Бедро: около 54 см
Прасец: около 35 см
От известно време тренирам вкъщи, като спазвам някаква поредност от упражнения за корем и крака предимно.
Това са областите, в които искам известни оформления, а и да не забравяме и седалищните мускули :))
За храната, която приемам, мога да споделя, че като цяло избягвам сладки и полуфабрикати храни, не пия газирани напитки от 2 години и половина, наблягам на водата и чайове.
Ще приемам с радост всякакви коментари, критики и напътствия ! :)

Темата беше редактирана от Силвия Николова на 14.11.13 21:05.

14.11.13
20:58

Бедро - 21,5 см ?! Я го измери пак ;)

Хаха, здравей, нещо съм сгрешила при записването :D благодаря за поправката ;)

14.11.13
21:10

54 e друго вече :) Със собствено тегло ли тренираш вкъщи ? Хвърли едно око на този дневник - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55475

Благодаря ти, ще го погледна по-обстойно. ;) Аз си тренирам вкъщи, като си изпълнявам упражнения предимно с ориентир към коремните мускули, седалищните и на бедрата, това са частите, които искам да стегна и оформя предимно :)) За корема- изпълнявам няколко различни вида коремни преси за различните части на корема, като цяло в горната част имам напредък, но долната-малко зор за момента. Краката(бедрата) -клекове, изкачване на стълби, от време на време-тичане на стадиона и така.

14.11.13
21:56

Имаш ли възможност да посещаваш фитнес зала. Понеже седалищните мускули са ти приоритет ( което е много похвално ), най-доброто ти решение за оформяне на дупето са клековете.

Ако нямаш възможност - прави пълни клекове до долу, но намери една раница и сложи вътре две пластмасови шишета. Като можеш да направиш 20 да речем, започни да ги пълниш с вода. Общо взето идеята е да увеличаваш съпротивлението на мускулите чрез по-тежко, за да се оформя глутеуса.

Относно корема - няма горна и долна част. Просто долната се вижда по-трудно, поради по-голямото натрупване на мазнини в тази област, отделно, че при жените падането под определен процент мазнини, освен ако не е за професионално съзтезание, не е много удачно. При тренировките за корема, опитай да пазиш кръста в неподвижно състояние. Ето ти видео какво имам предвид:

http://www.youtube.com/watch?v=Xyd_fa5zoEU

Хубав ефект ще получиш, ако наблегнеш над мускулите, които са разположени в страни от корема. Те придават завършен вид на коремната преса. Тук в страницата има множество упражнения за тези стабилизатори. Ако ще тренираш в домашни условия, можеш да помислиш да си набавиш швейцарска топка - чрез нея има доста упражнения, които ще ти разнообразят тренировъчната програма.

Благодаря за препоръките ! Аз от известно време изпълнявам точно този вид коремна преса, която е показана в самото клипче, доста по-голямо напрежение усещам в мускулите на корема, отколкото при другите видове, определено ми допада като упражнение. Моята цел не е т.нар. изваяни плочки, аз искам плосък, прибран корем и добре оформен , разбира се. Това ми са целите в тази насока. Явно трябва да предприема и хранителен режим с известни ограничения на някои групи храни, за да може наред с тренировката, да се изгарят повече мазнини. Въпросът ми е , с всяка изминала тренировка да увеличавам ли повторенията в серия, самите серии или да разнообразявам самите упражнения често, за да не привиква организма и да се забавя ефекта от тях ?

14.11.13
23:12

Ако изпълняваш правилно упражненията, ще ти е доста трудно да увеличаваш повторенията с всяка изминала тренировка. Трябва да се въоръжиш с доза търпение, но в същото време дори за миг не трябва да се съмняваш, че ще постигнеш целите си. Волята е твоя най-добър приятел, особено при тренировките за коремни мускули.

Хубаво е, че си поставила реални цели и знаеш, точно какво искаш да постигнеш с тялото. Това трябва да бъде и водещият фактор при всяка тренировка.  Аз лично не съм голям привърженик на хранителните режими, поради държавата в която живеем. Просто в България, ако трябва да се храниш перфектно излиза ужасно солено. Ти вече си написала, че избягваш безалкохолните напитки ( враг номер 1 на плоския корем ). Когато тръгнеш да се храниш можеш да следваш принципа - колкото по-елементарно, толкова по-добро. Има ли го в природата, значи става за ядене. Dunkin Donuts дървета няма, все още.

Проблема на тренировките вкъщи е ограничеността която имаш от към съпротивлението, което ще можеш да създаваш на мускулите си. А съпротивлението е твоят най-добър приятел при оформянето и стягането на тялото. Има един блог на една доста здрава мацка - Зузана. Много хора са изключително доволни от постигнатото, когато изпълняват повечето от тренировките й. Ако имаш време разгледай www.bodyrock.tv - има доста женски тренировки.

Относно изгарянето на мазнини - когато влезнеш в редовен тренировъчен цикъл, самият ти организъм започва да се настройва към новият начин на живот и повишава скоростта на метаболизма ти, защото има нужда да изгаря/усвоява по-бързо енергията, която му доставяш. Тренирай здраво, раздавай се на всяка тренировка, прави упражнения, които са ти трудни, за да преодоляваш себе си и мазнините ще се топят от само себе си. Тренирането е начин на живот, приеми го и ще ти се отблагодари по най-хубавият начин, който можеш да си представиш. Пък и при 1.80 и 62кг, надали имаш много по теб за топене в момента.

Мнението беше редактирано от Timon на 14.11.13 23:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1