за казеина

01.11.05
11:07

:?: може ли да намеря казеин на прах за да го ползвам за нощен протеин.продава ли се в диетичните магазини :?:

Продава се в магазините за хранителни добавки.

EA

01.11.05
12:29

какво е казеина и за какво служи ?

Казеинът е основният протеин, който се намира в прясното мляко, но се предлага и като хранителна добавка. Общото му количество в един литър мляко е от 15 до 32 грама. Счита се, че казеинът е висококачествен, пълноценен протеин, защото доставя на тялото достатъчни количества от всички незаменими аминокиселини. Някои спортисти консумират казеин като “нощен протеин”, под формата на хранителна добавка, защото той се усвоява много по-бавно в сравнение с някои други протеини, например суроватъчния протеин, но за сметка на това подтиска разграждането на мускулните протеини (катаболизма) по-силно, отколкото суроватъчният, тъй като осигурява на тялото по-слаб, но продължителен приток на аминокиселини в кръвта.

01.11.05
13:05

А на каква цена е горе-долу и каква му дозировката на прием ?

01.11.05
13:37

и аз искам да разбера за цената.......и дозировката

EA

01.11.05
17:52

значи казеина е бавно усвоим протеин - може да се пие преди лягане...ама нещу не ми са вързва незнам...../подтиска разграждането на  мускулните протеини / катаболизъм/ - това какво значи ?

01.11.05
18:54

[quote author=“zaprian”]и аз искам да разбера за цената.......и дозировката

към 10-15лв/кило

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1