Перфекното тяло

15.11.13
07:30

Добро утро на всички ранобудни. Скоро пусках една тема за това как искам зимата да чистя вместо да качвам за да мога до лятото да съм това което желая... Бих искал да чуя по специални мнения по-темата. За диетата ясно, че въглехидратите до минимум.. но трябва ли да тренирам по-спецефичен начин.. за това тяло.

За сега тренирам така:

Понеделник: Гърди
Вторник: Гръб + Корем
Сряда: Почивка
Чевтъртък: Ръце
Петък: Рамене + трапец
Събота: Крака

Ясно се вижда, че модела на снимката не е с големи обеми (лично на мен така ми харесва повече и такова тяло предпочитам) но процента подкожни мазнини е сведен до минимум.. Колко % е ПМ е това ?

Темата беше редактирана от Бау Мяу на 15.11.13 07:32.

WA

15.11.13
09:10

Хубави цели имаш. Нямам калипер да ти кажа, но така като го гледам е поне едно минимално 5-6% мазнини, но има и мускулна маса, макар и не в огромни обеми. И на мен ми харесва този тип тяло! Много работа и постоянство изисква.. пожелавам ти успех в начинанието.

Не е невъзможно да го постигнеш, но ще трябват много труд,воля,ТЪРПЕНИЕ и постоянство, особено що се отнася до хранителния ти режим, тъй като 5-6% мазнини не са никак лесно постижими по натурален начин. Но наистина моделът от снимката има и мускулна маса, в този ред на мисли не знам при теб как е ситуацията, но ако нямаш мускулна маса, дори да изчистиш, ефектът няма да е този, а ще ти е още по-трудно да качваш и чистиш едновременно....няма да казвам баш,че е невъзможно,но.. Естествено, че мъжката част ще е много по-добър съветник в случая, но може би ще бъде полезно да споделиш не само как точно си разпределил мускулните групи в дадените дни, но и какво представлява една твоя тренировка за мускулна група - колко броя упражнения, колко серии и по колко повторения, това също е важно и трябва да съответства на целите ти - едно е да тренираш за сила, друго да тренираш за качване на маса, трето за релеф..
Ако все пак искаш да чистиш - калориен дефицит, НВД и кардио, но пък не знам така как ще качваш..а когато свалиш и не се харесаш, ще е глупаво да започнеш отново да качваш, да се омазниш пак и после да чистиш наново

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 15.11.13 13:37.

НИ

15.11.13
14:02

Ако искаш такова тяло, първо трябва да започнеш от храната и да си много прецизен и постоянен. Т.е. по-скоро опиши как точно смяташ да се храниш и дай някаква разбивка на макронутриенти. След това вече тренировката може да се “натъкми” според хранителния ти режим.

Според мен 5 тренировки в седмица ще са ти много (не знам колко стаж имаш в залата), освен ако нямаш страшно добро възстановяване. Пича има много заформени абдоминални сигурен ли си, че като изчистиш и твоите ще са така? Какви упражнения си предвидил да правиш? В колко серии и повторения? Лично при мен суперсериите работят страшно добре в комбинация с диета за изчистване.

Не на последно място имай предвид, че в снимката има и доста фотошоп, както и игра със светлината, сенките и т.н. да поддържаш точно такъв тип тяло е изключително изтощаващо психически и физически и трябва да си готов да се лишиш от доста неща. За % подкожни мазнини бих предположил че в рамките на 7-9% ще изглеждаш по подобен начин.

15.11.13
15:47

Тези “неголеми” обеми, за които говорите всички, са общо взето лимита на човек. Без химия. И за целта трябват доста години сериозни тренировки.

Всички гледате мутантите, дето са на Олимпията и сигурно затова сте с изкривена представа какво реално е масивна физика и какво е постижимо. И затова като видите някой, който не е целогодишно на HGH, тестостерон и инсулин, и ви се струва, че физиката му не е кой знае какво.
Реално обаче за физика като на горната снимка трябват същите, че и по-големи усилия, както и повече време (заради по-малкото химия), както и за физиката на един профи културист. И 99% съм убеден, че този на снимката не е съвсем чист и е посегнал към някой и друг медикамент, за да постигне тази “не много масивна” и релефна физика. Ако е фитнес модел/рекламно лице или състезател, т.е., изкарва пари от това как изглежда, то с 99% сигурност зоби, просто защото няма голям избор и не може да си позволи да рискува да си загуби работата (договорите) или да се състезава натурално, при условие, че всички други са на химия.

Така че, вместо да си поставяш краткосрочни и неизпълними цели да изглеждаш като човека на снимката, дай си повече време, научи повече за тренировките и храненето и натрупай малко опит и нещата постепено ще станат.
В момента и да изчистиш и да станеш 5% мазнини (което трудно ще направиш, ако не знаеш как и не си го правил досега), пак няма да изглеждаш така, просто щото ти липсва неговата мускулна маса.

Мнението беше редактирано от Петко К на 15.11.13 15:49.

15.11.13
20:34

Петко К, добре е изложил фактите около постигането на подобен вид физика ,но не е споменал за страничните ефекти от приемането на тези препарати.
Да ,тези медикаменти наистина правят чудеса ,особено в комбинация с ТЗ(това е хормон секретиран от щитовидната жлеза),чистят мазнини в локални точки и покачват ММ,но повярвайте крият огромни рискове..
Първо ,че цената на HGH е ужасно висока и в следствие от това, ако се ползва за по-малко 10 месеца едва ли ще има особен ефект за приемащия.Второ приема на HGH ,без прием на инсулин ,при хора със слаба имунна система,може да доведе до диабет.Инсулина от своя страна също крие рискове(понижаване на кръвната захар,виене на свят,безсъние и т.н.)Тестостерона ,всеки знае за него.
HGH освен до нарастване на ММ,води и до нарастване на вътрешните органи и тези профита ,за които говори Петко ,затова изглеждат по този начин-големи шкембета с плочки.
Това са само една малка част от рисковете ,които крият тези медикаменти.Разбира се при някой се проявяват при други не(то зависи и от продължителността на приема).Проблема е ,че след прекратяването на тези химии ,резултата тръгва неизбежно надолу.
За щастие аз НЕ говоря от личен опит.Говоря от опита на мои близки и познати тръгнали по този път.Така,че всеки преди да започне с “химията” нека да помисли над това. :)

Иначе,по темата ,аз мисля,че подобен вид физика е напълно постижима чрез натурално трениране, и дори тази от снимката ми изглежда такава.

15.11.13
22:31

Айде само не забравяйте, че снимката е професионална.Така че могат да ви се струват като 5% мазнините ама могат много лесно и да са 10-12%
И това е напълно постижимо при това само с няколко добавки и правилни и постоянни тренировки

15.11.13
22:44

казано от Борето на 15.11.13, 22:31:

Айде само не забравяйте, че снимката е професионална.Така че могат да ви се струват като 5% мазнините ама могат много лесно и да са 10-12%
И това е напълно постижимо при това само с няколко добавки и правилни и постоянни тренировки

http://weknowgifs.com/wp-content/uploads/2013/09/black-kid-staring-gif.gif
борката отново изригва

15.11.13
22:47

казано от umad brah на 15.11.13, 22:44:

борката отново изригва

Извинявай познаваме ли се?Нещо да съм те обидил, че така да си се ядосал? И какво изобщо искаш да кажеш?
Ако искаш нещо да кажеш кажи си мнението или кажи кое не ти харесва в моето

Мнението беше редактирано от Борето на 15.11.13 22:47.

16.11.13
01:05

Просто казах, че до лятото искам да изчистя голям % подкожни мазнини, а не, че искам да бъда като този на снимката (1:1). Много добре знам това, че да изглеждаш така е доста по-трудно то това, да изглеждаш голям и не чак толкова релефен.. Трудно, защото се иска големи ограничения в храната (което е доста трудно за някой хора, а за други си е направо непосилно)

И все пак мисля, че този на снимката не е кой знае колко ... не говоря за Лазар Ангелов, Jeff Seid или Ulisses Jr…
За да не спорим за снимката нека покажа друга, която не изглежда толкова професионална.

Мнението беше редактирано от Бау Мяу на 16.11.13 01:06.

16.11.13
01:27

казано от Борето на 15.11.13, 22:47:

борката отново изригва

Извинявай познаваме ли се?Нещо да съм те обидил, че така да си се ядосал? И какво изобщо искаш да кажеш?

ми не просто та храним малко щото си красив ва дале : )

16.11.13
01:29

казано от Бау Мяу на 16.11.13, 01:05:

Просто казах, че до лятото искам да изчистя голям % подкожни мазнини, а не, че искам да бъда като този на снимката (1:1). Много добре знам това, че да изглеждаш така е доста по-трудно то това, да изглеждаш голям и не чак толкова релефен.. Трудно, защото се иска големи ограничения в храната (което е доста трудно за някой хора, а за други си е направо непосилно)

И все пак мисля, че този на снимката не е кой знае колко ... не говоря за Лазар Ангелов, Jeff Seid или Ulisses Jr…
За да не спорим за снимката нека покажа друга, която не изглежда толкова професионална.

Ми да ти кажа, тоя изгледа по-добре от педалченцето Сайд.

WA

16.11.13
02:09

казано от Бау Мяу на 16.11.13, 01:05:

Ти спри да се ровиш из нета за “красиви и елегантни момци” и подхващай диетата и тренировките. :D

16.11.13
02:18

Заебете диетата,просто яж и качи маса,после се изчисти и поддържай.

16.11.13
07:59

За диетата ясно.. ще приемам около 2 2500 калории дневно като наблягам повечко на протеини и мазнини.. въглехидратите няма да ги намалям чак до НВД но няма да бъде и ВВД..
Ще пробвам да ям месата варени, а не на телфон както до сега.. (Трай баба за хубост) 

Тренирал съм винаги най-вече за маса и сила .. (до 5-6-7-8) повторения с максимум тежести. (Може би затова всяка става в мен скърца и пука)

Мисля да правя кардио 2 пъти седмично.. Като в по-късен етап мина на 3-4 пъти в седимцата. Наясно съм, че ще изгубя и ММ, но не може всичко да е само в положителни черти.
Приема на добавки който правя е: Рибено масло, Анимал Флекс, Pure Nutrition Протеин, БЦАА + Азотен Бустер (Black Jack)
Приемам и витамини, най-вече Б и Ц + Хром

казано от Бау Мяу на 16.11.13, 07:59:

.
Ще пробвам да ям месата варени, а не на телфон както до сега.. (Трай баба за хубост) 

Какъв е проблема да си приготвяш месото на тефлон или на фурна?Щом не го харесваш варено няма смисъл да си налагаш ненужно ограничение.При повечето хора психиката не издържа.Да не се получи обратния ефект от ограниченията,някъде по пътя към съвършенство да хукнеш към Макдоналдс за бургер и чипс. ;)Едно е да се пазиш от пържено и друго да ограничиш  печено ,и задушено.Покажи някаква снимка за да видим колко си далеч(близко) от “перфектното тяло”.Тази,която имаш в профила е много малка,но изглеждаш  “фит” !

Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 16.11.13 09:13.

16.11.13
14:06

Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5

П.П: Снимките са от горе долу година време една от друга, както се вижда има качвне и падане... Знам, че съм далеч от перфектното тяло.. и може би никога няма да имам такова, но винаги може човек да изглежда още по-добре от сега. :)

16.11.13
14:10

качвай до март и тогава чисти

17.11.13
03:04

Не знам ,но ме кефи брадата ти пич.Защо подяволите всички нямаме плътна и гъста брада като на Трифон Иванов ,или.. поне като на бате Лазар Ангелов..! :D

17.11.13
17:04

казано от Борето на 15.11.13, 22:47:

борката отново изригва

То е пределно ясно какво иска да каже :Д (само спокойно Боре,миличък)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1