01.10.05
23:10
Привет на всички!Преди две седмици разкъсах латерална (вътрешна) глава на бицепс.Имах възможност да се позова на авторитетни ортпеди,които ми изготвиха ортеза,рехабилитация и ми заявиха,че бих бил способен да тренирам не по-късно от 2 месеца.Въпросът ми е дали някой от присъстващите тук се е сблъсквал с подобна контузия,остават ли морфологични белези след нея и,най-вече,лесно ли е възстановяването на сила и размери непосредствено след изчезване на патологията?
можеш ли да ми дадеш някаква снимка на ръката си и да ми кажеш как точно го скъса.
Бицепсът беше разкъсан при удар по време на игра на бокс. При скъсването беше в начална флексия т.е. съвсем малко сгъната ръка. Интересното е, че се слъчва чак сега, с оглед на това, че се занимавам с бокс от ранна възраст. Снимка, за съжаление, не мога да предоставя, но казано най-точно,скъсана е вътрешната глава и то не цялата, а може би само по-голямо влакно, вече няма болка, а целият бицепс се е изместил приблизително 1 пръст нагоре към делтовидния мускул. Главите са се изравнили и е спазена нормалната морфология с изкючение на опоменатото по-горе изместване. Искам да разбера след колко време ще може да тренирам спокойно, без да се притеснявам и, най-вече, каква би била подходящата рехабилитация при подобна травма? Благодаря Ви предварително.
01.11.05
15:20