27.10.05
14:29
Повдигам една може би нова, а може би стара тема и тя е присъствието на WPC и WPO в България. От сайта на организацията става ясно, че неин функционер в България е Ицо Пелов, за когото всички знаем, че е в Щатите, а и нямам спомен в България да е било провеждано състезание под патронажа на тази федерация. Ако трябва да бъдем реалисти, нейните състезания събират много публика зад океана, атрактивни са, а и имат професионална дивизия ( където е без допинг контрол). Дейността им и в Русия е много сериозна и на последната купа на титаните първото място се награждаваше с 20 хил рубли, доколкото си спомням. 1 долар се равнява на 33 рубли. Така че сериозно се замислям, дали това не е единият от пътищата за измъкване на нашия трибой от стагнацията и безидейността, в която е изпаднал в момента. Ще очаквам да разискаме сериозно темата тук.Без нападки и признаване или непризнаване на постижения и т.н.. Просто да споделим визиите си за мястото на тази федерация под нашето слънце и дали това би бил удачен ход.
Браво, наистина сериозна тема! Машината е сериозно момче, ама мене лично не ми е мн. ясно к’во ще рече туй ‘’функционер’‘. Трябва да се извади на светло тоя спорт- да се събуди задремалия култ към силата у българина, да знае федерацията, че като направи състезание ще има интерес. До тука не говоря за спонсори щото работата е ясна.
Въпроса е в това всеки от нас да има лична отговорност пред силовия трибой или малко клиширано да го ‘’пропагандира’’ сред обществото, като нещо хубаво и здравословно(което е самата истина).Стига вече хвалби аз толко бутнах ти колко дръпна.
Г-да състезатели, това е мн. важно за вас -имате публика, фенове- има спонсори, има WPC и WPO в България, няма фенове-студени зали!Освен силачи трябва да сте си и мениджъри, което е еднакво трудно.
Пропагандирайте, демонстрирайте, говорете!Сектите да не са много хубаво нещо па колко поддържници имат.Не се надувайте по залите- говорете с хората(с всички- силни,слаби,познати, непознати без значение), надъхвайте ги, правите им доброто, оттам нека да започнем, стига мутренски позиорства, трябва да бъдете месий.
странно. очаквах много повече мнения досега по темата. хайде момчета съживете се. мисля ,че има много какво да обсъдим.
Може и да сте прави,че на теория може и да има някакво бъдеще в развиването на алтернативна федерация в България,а може и да грешите:).Единственото,което знам със сигурност е,4е хората които ръководят силовия трибой в България изобщо не ги е еня за спорта и състезателите.Единственото,което ги интересува е да откраднат възможно най-много,като вложат възможно най-малко.По този начин се стига дотам,че състезатели,които се готвят за участие в международно състезание до последно да не знаят дали ще има кой да им покрие разноските по пътя и престоя им в чужбина.За осигуряване на минимално възстановяване на състезателите няма и смисъл да се говори.Дори и подаянията ,които получава просякът на централна гара изглеждат гордо ,сравнени с това,което получиха състезателите на националните ни отбори за подготовката си за европейските първенства.
Но няма смисъл да говоря повече,за да не стане много черна картинката.Сигурен съм,че бъдеще има,но то със сигурност не е свързано с тези хора,които управляват федерацията в момента.
П.с. Колкото до приканването на Dimec за състезателите по силов трибой да не се надуват по залите,ще кажа само,че не всичко,което лети се яде и не всичко е такова,каквото изглежда.Тренировката в силовия трибой,целяща по-високи резултати е толкова натоварваща и изцеждаща психиката,че най-малкото ,от което има нужда да прави един състезател ,докато тренира е да си разговаря с този и онзи.Просто в тренировката трябва да се вложиш максимално и да използваш всички сили от себе си,да се концентрираш невероятно много,ако си говориш с някого преди опит,малко трудно ще се вложиш.Може и да ви изглежда като надуване,но то е по-скоро вглъбяване.
[quote author=“Caca”]
П.с. Колкото до приканването на Dimec за състезателите по силов трибой да не се надуват по залите,ще кажа само,че не всичко,което лети се яде и не всичко е такова,каквото изглежда.Тренировката в силовия трибой,целяща по-високи резултати е толкова натоварваща и изцеждаща психиката,че най-малкото ,от което има нужда да прави един състезател ,докато тренира е да си разговаря с този и онзи.Просто в тренировката трябва да се вложиш максимално и да използваш всички сили от себе си,да се концентрираш невероятно много,ако си говориш с някого преди опит,малко трудно ще се вложиш.Може и да ви изглежда като надуване,но то е по-скоро вглъбяване.
Добре де Цаца,знам и аз кво се прави в една тренировка по силов трибой.Няма да споря-хората не ходят там да си говорят, вярно е, ама по същество искам да напипаме от някъде живеца на темата.Нека да погледнем малко отстрани- спорта ни няма много фенове,като иде някои в залата и види някой такъв вглъбен да вдига примерно 150 от лег, първата му мисъл е този зобе здраво за това вдига, а как да му обясниш на магарето, че и той може да ги вдигне ако тренира (и то без химия).Това че го написах по-остро беше и с цел малко да се посъбудите не може само joropower , аз в последствие и Цаца да вземем отношение по такъв важен въпрос.
И така мисля че можем да синтезираме за тия дето си поспиват няколко направления:
Как да доведем WPC и WPO в България?
Може ли в България да се проведат състезания по силов трибой със сериозен паричен фонд и каква цифра би могъл да бъде той?
Ако приемем,че интереса на медий и спонсори е продиктуван от пълните трибуни, възможно ли е те да се напълнят на едно такова състезание(ако има вход)?
Къде е мястото на ръководството на федерацията в подобно нещо?
Какво можем да направим ние?
а така. радвам се , че вече почнахме конкретен разговор. някои неща нататък ще казвам от позицията ми на запален по спорта, а други, от тази на човек с юридическо образование. относно това дали и как бихме могли да доведем други федерации в българия, то отговорът е много лесен - нова наша федерация, която членува именно в тези международни организации.толкова по правната страна на въпроса:) на второ място - сериозни състезания могат да се организират, но трябва много тичане, а лично моето мнение е , че може би верен подход би бил да се работи съвместно с културизма за организиране на “мега” събития от типа на “арнолд класик” ( казвам типа , а не мащаба), за да може да се постигне и по - голям медиен интерес. също така първенствата трябва да са на оупън принципа, тоест да участват и чужди състезатели. предстажете си колко по - интересно за масовия потребител да може в рамките на един уикенд да наблюдава комбинация от спортове, които са сравнително близки и му допадат. и по последния въпрос за това какво можем да направим ние - два са пътищата - или да сменим това ръководство и да изберем работещо такова, или да спретнем нова федерация , която да е от полза за състезателите и публиката.
ей , момчета и мъже. събудете се и заемете активна позиция. не може само сашо да е сериозен и дори да се свърже с мен за среща, а всички други да стоят пасивни. нищо няма да дойде наготово и е крайно време не да се мрънка, а да се предприемат конкретни действия. без значение е, кои са състезатели и кои само фенове. време е за действия.
Моля не пускай два поредни поста използвай промени
DJGorgio-Astor
04.11.05
19:57
Пьрво искам да ти кажа , че не можеш да налагаш на хората по кои
теми да вземат участие.За твое сведение трибоя у нас се крепи
единствено вьрху ентусиазма на някои сьстезатели, след като си
толкова критичен ми е интересно какво си мислиш ,че можеш да постигнеш с твоите призиви(лесно е да се говори).Като информация
да ти кагжа ,ние(нямаме личен живот,защото цялото ни време е
заето с трибой)Ако ти можеш да отидеш на диско,то ние не можем
защото на другия ден имаме тежки(подчертавм) двуразови тренировки
сьщо повечето от нас работят нощем и учат.Единственото нещо което
ни крепи е вярата,че след време ще можем да се издьржаме от спорта.
Така <че не мисля че ти си човека който може да ни критикува,защото
ние опитваме да помогнем на спорта с всички сили.
Имам идея да се проведе комерсиален турнир .Да участват 10-те най-силни Трибойци по Уилкс с много реклама.Като си такьв радетел помогни и намери спонсори.Хубаво е да имаш идеи нали?
приятелю, ако не си забелязал достатъчно добре, критичността ми е насочена единствено към всеобщата пасивност и приказки без конкретни действия. колкото до личните нападки към мен, ще ги подмина без да се засягам и ще ти кажа , че в момента работя на пълен работен ден като юрисконсулт в общинска администрация и на второ място нощно време, така че крада от малкото си време за сън и почивка , за да тренирам и да поддържам , ако не и да напредвам отново в спорта. призивът ми в момента е провокация да се престане с оплакването и летаргията. само гол ентусиазъм нищо не прави. подканата ти към мен да направя нещо и да намеря спонсор на хипотетичен турнир е пример за неправилно мислене и търсене на изход в единични актове на отделни хора. единствено групови и то много добре организирани действия, могат да доведат до дълготраен положителен ефект. ще ти дам пример с твоята идея за турнир - докато тази идея не придобие конкретни измерения, докато няма разработен детайлен план за организацията с финансов разчет по отделни пера и т.н. и т.н., никой сериозен играч няма да се замисли да подкрепи с цел собствена реклама подобно мероприятие. дотогава може да се очаква подкрепа единствено от хора донякъде поне емоционално свързани със спорта. това обаче дългосрочно не топли.
и между другото, избий си от главата мисълта, че точно от този спорт някой ден ще можеш да се издържаш. гадно ми е да го кажа, но положението в глобален план е такова, че от трибой не се правят достатъчно за живот пари. май, май всички не обичаме футболистите , но положението е такова. да си гледаме собствената чиния и да работим да е малко по - пълна, защото спорта в момента само я изпразва. затова и бях повдигнал въпроса, че , с оглед на малкия пазар , е необходимо да се организират съвместно с останалите ” силови ” спортове турнири. дори в така мечтаната от мнозина америка хитрият арнолд отдавна проумя като опитен бизнесмен , че само културизъм пари не носи. същото важи и за трибой, бойни спортове и тн , дето ги е събрал под една шапка. на него му е през оная работа , с извинение , за всичките тия спортове , обаче , обединявайки ги , той прави добри пари , като накрая и състезателите са доволни от наградите си.
дълго мислих преди да почна да пиша следващите редове, защото не съм съвсем уверен в правотата си , но чувството продължава да ме гложди и затова ще го споделя.
не ви ли писна хора от богопомазаните щанги да използват трибоя като временен пристан в лоши за тях времена и впоследствие да “емигрират” при първа възможност да се върнат в родния си спорт. не мога да се отърся от това усещане за използване на трибоя.
ами това е засега. може и да не ставам симпатичен на мнозина с по - острата ми позиция , но така виждам нещата.
П.С. ако правилно си спомням , че под Джуджа се крие Тодор Василев, то поздравления за добрите резултати и успех и здраве занапред.
06.11.05
20:43
Никьде не виждам лични нападки, ще те моля обаче да не ми говориш
така назидателно, а високопарните думи си ги пази за юрист-консултската фирма(благодаря ти предварително).Не сьм искал докато
си спомням човек като теб врял и кипял в силовите спортове да ми казва каквито и да е истини(особено касаещи се до Трибоя).Единствено времето може да ни бьде сьдник адвокате.
След като не познаваш БОГОПОМАЗАНИЯ не говори защото той е направил най-много за Трибоя в Бьлгария от който и да е друг и продьлжава да помага.Вьпреки че сьм леко афектиран (ще прощаваш
че не мога да боравя така майсторски с думите като теб(всяка жаба
да си знае гьола) )аз уважавам всеки занимаващ се сьс спорт, а и
всеки който вьрши дейноста си сьс сьрце.
П.С Благодаря за пожеланията.
07.11.05
08:54
Не знам за юристконсулт, но Джуджа за мен е 100% прав.
Дам, трябва да се намери спонсор. И обикновено това не е работа на атлетите.
Иначе ми е много чудно, Жоро, как аджеба я виждаш тая нова федерация?
Според мен тя трябва да започне със състезания, създавайки по този начин гравитиращо ядро атлети към нея + екип, който екип да създаде правилата и да регистрира федерацията. Към министерството на младежта и спорта.
Трябва преди това да имаш ясна представа, дадена от глобална федерация Х дали може или не може да имаш ти федерация в България и на каква цена. Защото Момчил(Милев) се опита само едно състезание, скъпо платено и ефектно да направи професионално, към федерацията на професионалистите и не успя. Предложиха му такива условия, все едно че ще плаща две състезания, не едно.
Ама това без пари не става. Аз имам идеята да се построи ракета, с която българин да отиде на луната.
Идеята е чудесна, само че не мога да я реализирам.
Не от форумите трябва да тръгнеш с тази идея. Трябва да тръгнеш от финансовия интерес.
Как ще направиш състезанието? Ти ще го платиш. Ок.
Как ще привлечеш състезатели? От форумите. Ок.
Ама на състезателя от форума днес му е интересна твоята федерация, утре не е. Ако няма състезания и награди, международни прояви и признание - закъде си.
Членството във федерация Х също не е щот си готин или аз съм готин.
Създай си сам базата, не търси форумите да ти я създават. Ако питаш за инфо - ок, сигурно има кой да ти даде, но не е този начина.
извинявай, ако съм ти прозвучал назидателно, тъй като не съм човек, който назидава другите, но просто позицията - дайте ни пари, не ни давайте акъл - е крайно погрешна. за последните 3 петилетки достатъчно много звезди съм видял да изгряват и да угасват, като вече не искат да чуят ни за спорт , ни за чудо, така че подминавам иронията за това , колко съм врял и кипял. не ти говоря високопарно, а напълно нормално и бъди сигурен , че ако превключа на правна предавка , трудно мнозина ще разберат за какво става дума. богопомазан нарекох целия спорт на щангите, а не конкретен човек, въпреки , че милея много и за този спорт, тъй като доста години съм тренирал непосредствено до щангистите в хасково и знам добре за какво става дума. крайно време е да се спре с това правене и помагане на спорта на парче. единчните усилия на този и онзи доникъде няма да доведат. ето ти казваш - еди-кой си ( ясно ми е за кого става дума, но говорим без имена ) направи много за спорта. ок, но какво от това - те питам аз - щом сегашното дередже е толкова плачевно. явно човекът си е хвърлил сърцето и усилията почти напразно, щом няма траен резултат. запомнят го с добро само тези , които на момента са се ползвали от дейността му. ами за днес и утре какво??? затова не се афектирай нито леко , нито много , защото не съм седнал да пиша тук с намерението да критикувам, да обиждам или просто да си чеша езика. върни се назад в постовете ми и ще видиш истинските ми мотиви да повдигна тази тема. и е крайно време да се приеме, че не е необходимо някой да се е състезавал на организиран от федерацията турнир, за да можете да сте съмишленици. иначе спорта се капсулира до малко и сплотено , но ъндърграунд общество, което има своята романтика, но уви е крайно неефективно. неслучайно бях писал, че по - удачно в един момент е управление от добър мениджър, макар и слабо свързан със спорта, отколкото от човек имащ само сърце, но не и умения.
дзвер, със съжаление виждам , че и ти се понасяш на вълната - като толкова знаеш, вземи направи нещо ти. цялата идея на постовете ми тук е да кажа именно на най - заинтересованите от тоя спорт, че ако сами не почнат да работят за себе си, то скоро няма да дочакат някой сериозно да ги подкрепи. ситуацията е такава, че уви, освен състезател, трябва да си си и мениджър. световния културизъм изобщо няма какво да го даваш за пример, защото там лайната са още по - големи. десет души печелят и преживяват от това, а останалите гледат и въртят палци. имал съм и имам близки контакти с големи звезди на културизма и мога да ти кажа - само тези , които са си добри мениджъри успяват донякъде да се справят.
нарочно сменям заглавието , защото виждам , че нещата се изместиха като тематика.
Моля не пускай 3 поредни поста използвай бутона промени
DJGorgio-Astor
07.11.05
10:27
Не съм чел темата понеже е доста голяма и нямам време но бих се зачудил изобщо за бъдещето на спорта в БГ или като цяло бъдещето на бг.
07.11.05
12:49
Точно така Димек Напълно си прав Трябва да се говори с хората Трябва да се обърне внимание на всеки който има желание да се занимава с този спорт а не всеки да се надува и изхвърля колко много вдига Така пропаганда не се пряви А и навярно си забелязъл че у нас само за футбол се говори Всички спонсорства се вливат във футбола защото във всички медии у нас само за него се говори И ако има някое състезание по трибой то или пуснат репортаж по най тъпата телевизия дет никой не я гледа или въобще не не разбираш че такова нещо се е провело Докато всички пари у нас отиват в тъпия футбол все така ще бъде 8)
07.11.05
19:38
Аз не се изхвърлям че ще направя чудеса, приятелю. Големите приказки за федерации и чудеса ги говориш ти. С приказки не става.
Айде да опитам така:
Ок, браво, браво!
Възхитително.
Да направим нова федерация?
Айде!
И сега кво ще правим?
Мисля, че темата става дребни заяждания и си мисля дали да не я заключа? Мога и да не го правя, но се чудя, ще предложиш ли нещо конкретно? Иначе учебници по мениджмънт аз имам бол.
дзвер, обърни внимание, че в нито един момент не съм тръгвал да обещавам нещо - никакви реки от мед и масло. къде видя в думите ми големи приказки. не ги пиша тия постове, за да се харесам на някого и да получавам одобрение и подкрепа за позицията си. аз досега никого и нищо не съм нападнал, никакви дребни заяждания, по - скоро хора, които не ме познават, ми обясняват как бъкел понятие си нямам от конкретния спорт. но едва ли можеш да отречеш , че в момента ситуацията е такава, че съдбата на давещите се е в ръцете на самите давещи се. защо така и никой не обърна внимание и не изкоментира принципната ми идея, поради мизерно малкия български пазар, да се реализира едно сливане на мероприятията на отделните силови федерации или отново всеки иска да води бащина дружина и се пъне да е по- , по-, най-. подминава се практичното в думите ми и се набляга на дребнавото. неслучайно казах, че само сашо прояви някакъв реален интерес, без да дава предварителни оценки. момчето просто каза да се срещнем - кратко и ясно. съгласен съм и съм му дал телефона ми. ако прецени , че си заслужава, ще се обади. ако не - здраве да е. животът ми и без това е достатъчно сложен и тежък , че да си го усложнявам още.
иначе ти си модератор и колиш и бесиш във форума. ако искаш затваряй темата , но лично според мен , дори с леките й заяждания, тя е много по важна от нечии пубертетски вълнения дали 6 или 8 седмици да се назоби.
09.11.05
23:50
Никои от истинските састезатели не се прави на мутра и никои не се надува.Останали сте с грешни впечатленя. Ето заради такива изказваниа не намирам смисъл да влизам във форума.И не е работа на састезателите да правят реклама на спорта,те участвата в нея.
10.11.05
08:28
[quote author=“ianchev85_1”]Никои от истинските састезатели не се прави на мутра и никои не се надува.Останали сте с грешни впечатленя. Ето заради такива изказваниа не намирам смисъл да влизам във форума.И не е работа на састезателите да правят реклама на спорта,те участвата в нея.
Прав си Васко, надуват се само разните му въздухари във фитнес залите дет помпат мускули за да се показват после пред пи4ките От ли4ен опит знам 4е професионалните състезатели не се надуват (тъи като се познаваме и се надявам 4е си сетил кои съм) Ако не си питай Никога когато съм те питал не6то относно тренировки не си ме излъгал 8)
10.11.05
08:30
8) и Ян4ев ае бате да те помоля не6то Влизай по 4есто във форума Мойе да пуска6 само по 1 мнение ама на място
абе момчета, обърнете внимание, че темата на целия пост не е дали някой се надува, или не. нека не сменяме насоката на разговора. янчев е прав за това, че не е работа на състезателите да са и мениджъри, но това могат да си го позволят само в силно поддържаните от държавата олимпийски спортове или в тези , които имат голяма популярност в обществото. защо например не повдигам въпроса за популярността на състезанията по културизъм? защото там винаги има публика и проблемите са съвсем от друго естество. ако трябва да се направи паралел, то за трибой винаги ще се съберат състезатели, пък ако ще и на супер ниско и аматъорско ниво. вдигат с хъс и в края на краищата, поне за тях самите, а и за публиката, се получава състезанието. проблемът е , че малко хора посещават в повечето случаи трибойските прояви. при културизма е точно обратното - много хора се събират като публика, но поради това , че спорта е чисто визуален и малцина успяват да удовлетворят изискванията на публиката, все по - малко състезатели се появяват на сцената ( за пример е тазгодишното републиканско, на което малцина си заслужаваха вниманието на публиката ).
разбирам , че всички ( и особено състезателите ) искаме добре уреден трибой , в който всеки си гледа работата и задълженията, но такъв филм просто няма, няма и скоро да прожектират.
и още нещо по отношение на посещаемостта на състезанията. как може някой разумен човек да мисли, че ще е високопосетено състезание, на което се зачитат резултати, постигани на съвсем различно място. каква е тази пародия? ми то така и занапред да вземат само да изправят “отличниците” пред строя, да им прочетат имената и постиженията и да преминат направо към награждаването. за кой дявол тогава да се напъва втория или сто и втория, като някой, който дори може и да не е в залата, му вземе първото място. тук идва моментът тези, които евентуално се ползват от тази практика, да откажат съмнителната чест от подобна победа.
joropower,евала за ентусиазма с който подхождаш.Не бях в течение доста време, но сега отворих и прочетох всичко.От малко гневния отговор на Djuja:
Пьрво искам да ти кажа , че не можеш да налагаш на хората по кои
теми да вземат участие.За твое сведение трибоя у нас се крепи
единствено вьрху ентусиазма на някои сьстезатели, след като си
толкова критичен ми е интересно какво си мислиш ,че можеш да постигнеш с твоите призиви(лесно е да се говори).Като информация
да ти кагжа ,ние(нямаме личен живот,защото цялото ни време е
заето с трибой)Ако ти можеш да отидеш на диско,то ние не можем
защото на другия ден имаме тежки(подчертавм) двуразови тренировки
сьщо повечето от нас работят нощем и учат.Единственото нещо което
ни крепи е вярата,че след време ще можем да се издьржаме от спорта.
Така <че не мисля че ти си човека който може да ни критикува,защото
ние опитваме да помогнем на спорта с всички сили.
Имам идея да се проведе комерсиален турнир .Да участват 10-те най-силни Трибойци по Уилкс с много реклама.Като си такьв радетел помогни и намери спонсори.Хубаво е да имаш идеи нали?
разбирам, доволно добре бремето на състезателите.Самия факт че се налага да работиш друго и т.н., ........В началото дадох едни примерни насоки просто, за да ги обсъдим изобщо не мислех да бъркам в раната, а знам че и никой не е искал да го прави.Това са въпроси,които наистина ме вълнуват лично, а и всичко което е засегнато в темата е с много труден отговор.Наистина този отговор не би трябвало да го чакаме от Djuja или друг трибоец.Идеята ми беше само ако има някой конкретна(изпълнима) идея да е каже и толкоз, Давам си сметка за заначението на думата ‘’изпълнима’‘, затова вече аз лично не апелирам за активност по темата.
11.11.05
23:59
Пичове не искам да обиждам никой, но някои индивиди вьв форума
пишат колкото да се намират в работа ,нищо сьществено.Жоро ти явно
всичко си видял и всичко знаеш .Едно обаче разбрах нищо не си схванал за трибоя а даваш супер компетентни мнения.Пожелавам ти място в парламента всезнайко.Повече няма да ти вдигам рейтинга
Тодор.
тодоре, наистина не знам кой от двама ни е по - голям всезнайко и дървен философ при положение, че упорито отказваш да засегнеш в отговорите си дори и малкото градивни и реални неща, които би могло да съм споменал досега в тази вече станала дълга тема. зрънце прагматичност да беше намерил, трябваше за нея да се заловиш, а не да разчепкваш “глупостите”, които съм писал. тук не съм тръгнал да си правя рейтинг и ти благодаря , че няма повече да се занимаваш да ми го вдигаш.
димец, радвам се, че отново си тук.
Djuja,с това изречение - ‘’.....някои индивиди вьв форума
пишат колкото да се намират в работа ,нищо сьществено.... ‘’ много точно си описал постовете в темата ‘’Заслужава ли си да се тренира Сил.Тр. в БГ.’‘:http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=10069, ако ще си чатиме, почвам да описвам и аз колко съм ‘’як на копиле и т.н.’‘.Това не е нападка с/у тебе, просто се мъча да намеря смисъл да пребивавам във форума.
15.11.05
23:38
Аз заравям брадвата обаче не можеш да говориш за хората така защото не ги познаваш.Тук се опитвам да защитя нашата федерация
ИПФ.Колкото до Бьлгарската не е тук мястото да се вадят кирливите и
ризи и аз мога да кажа много неща но това си е вьтрешна работа и
ще ги споделя с който трябва.Нека гледаме по позитивно.Искате да помогнете хубаво ,но това не става само чрез апели и призиви.
Колкото до филисофията не знам дали сьм дьрвен,но в НСА имам
6-тица брато.
Димец питай смислени вьпрси и ще получиш такива отговори.Почукай
и ще ти отворят.Успех пичове но стьпете на земята
не да се оправдавам нещо, но не помня да съм нападал персонално някого с нещо през цялото време. веднъж споделих нещо за вътрешното ми усещане за бившите щангисти в трибоя, като предварително се извиних в случай , че не съм прав. иначе специално на Андон Николов винаги съм се възхищавал за волята му и най-вече за това , че е преодолял 7 или 8 бяха операции заради скъсания квадрицепс. така че в оценките и мнението си се водя само от това, което виждам като положение в момента, а именно - състезавате се в някакви мизерни зали пред още по - мизерно малко публика, което си е просто ОБИДНО. така че кой каквото ще да е направил в миналото и сега, но явно е недостатъчно. също като теб съм на мнение, че не бива да се вадят кирливи ризи, а да се действа с поглед напред. пък и да ти кажа на човек трябва много малко да му щрака акъла, за да може от откъслечната информация да си състави що годе вярна картина на положението. международната федерация няма от какво да я защитаваш. за всички има място под слънцето. аз лично например съм фен на вдигането без екипировка. така наистина има смисъл и състезание. тренирал съм с републикански шампион в трибоя и момчето просто не можеше да стане нормално в залата с 200, а само след 2-3 седмици го гледам на републиканското с 270. работата става малко смешна и подценява в очите на околните здравия труд, който всъщност се полага в залата. айде за днеска токова, че трябва и да се работи:)
п.с. сега, като заровихме томахавките настъпват мир, любов и свинска сговор:):):):):)
20.11.05
15:24
Дано не разгрухтя кочината, обаче:
Според мен проблемът на федерацията с малката публика не се решава със създаването на нова, още по - измислена федерация, с уж по - зрелищни вдигания.
Решава се с маркетинг и повишени резултати. Което пък се решава, както вече казах - с привличане на пари. И може би и хора, които имат желание да се занимават в тази насока това е. Който желае да се занимава, трябва да опита и първо да добие опит в създадената система, после да тръгне да я променя.
Нова федерация какво означава? Същите пари, даже и повече от тези, дето са дадени досега за старата федерация, само че с по - малък резултат, щото две федерации ще си делят публиката, а нова публика няма да се юрне от първия път и да изпомачка състезателите. Парите ще идват по - трудно, щото същите хора на две федерации ще трябва да дават. И сегашните състезатели ще трябва да плюят на целия си труд и да почнат да тренират по новия начин, за да станат добри в новата федерация и по новия начин. Или да тренират и по двата начина и да останат посредствени състезатели и във двете федерации, като при това хвърлят и яко средства.
А в новата федерация - така излязла от нищото(ако въобще излезе), силно привлечени ще се почувстват само перманентно изпадащите от старата федерация.
Затова, моето мнение е, Жоропауър, ако верно ти се занимава, а не просто ти се говори във форума, заеми се с развитието на това, което има. Хем ще се запознаеш с хората с които така или иначе ще работиш, хем ще придобиеш опит в системата, хем ще разбереш реално какво може и какво не може да се направи. Пък когато това, в което има и традиции и състезатели, но няма пари, се раздвижи и напредне, ще изгрее слънцето и за колкото искаш нови федерации.
22.11.05
21:30
Жоро поведи ххорото,пльтно зад теб сме куче :wink:
има едно иасно бадеще и то е в рацете на ТОДОР ВАСИЛЕВ,САШО АЛЕКСАНДРОВ, И МОЯ МИЛОСТ ИВО ХРИСТООВ
23.11.05
20:09
[quote author=“ivo79”]има едно иасно бадеще и то е в рацете на ТОДОР ВАСИЛЕВ,САШО АЛЕКСАНДРОВ, И МОЯ МИЛОСТ ИВО ХРИСТООВ
И аз съм на това мнение!!!
24.11.05
11:57
8) Нямам търпение да видя Иво Христов да се състезава И ако някои знае кога ще има републиканско Европеиско или Световно да каже за да отида или в най лошия случаи да гледам репортаж по телевизията 8)
[quote author=“ivo79”]има едно иасно бадеще и то е в рацете на ТОДОР ВАСИЛЕВ,САШО АЛЕКСАНДРОВ, И МОЯ МИЛОСТ ИВО ХРИСТООВ
хе хе ами само да сте живи и здрави момчета. а то бъдещето в силовите спортове никога не е ясно, а винаги е мъгливо, заради допинг наказанията. така че само времето ще покаже.
26.11.05
22:34
СПАМ
DJGorgio-Astor
26.11.05
22:39
Момчета, искам да ви помоля най - учтиво да не пускате повече такива мнения във форума. Форумът си има правила и те са за всички, били те гости, модератори или шампиони. По форумите има много хора, които си пишат разни неща дори и без да разбират съвсем добре, и какво от това? С обиди не само че няма да популяризираме трибоя; само може да стане тъй, че да изчезне раздела за да не предизвиква повече дразги или пък поради оплаквания на потребители да вземат да изпъдят някой. От което никой няма да спечели.
И друго - което не касае тази тема, а другите в този раздел. Споменатият отбор трибойци го познаваме много добре и вероятно като направим новия сайт, който е вече в стартов процес, ще се опитаме пак да работим с тях по стария начин, ако не и нещо повече... Но много от темите взеха да се превръщат в чат и плачат за модерация; много от мненията са просто безмислени бъзици и закачки. Искаше ми се самите вие, които имате какво да кажете, да подхождате по - сериозно към форума. Вярно, че е аматьорски. Вярно, че може би много посетители са хлапета. От нашия подход обаче зависи дали тъй ще остане. Според мен по - лесно ще бъде ако гледате и на Интернет като на медия и място за рекламиране на спорта....
По-здрави!
26.11.05
23:24
Опитах да засегна сериозна тема.Световнооото,а хората ме питат за
набирания с една рька.Това не е алпинизьм ,кажи ми как тогава да о
стана сериозен.Трибоя е сериозен спорт за хора с големи сьрца.
Готов сьм да покажа това което знам на всеки който иска да се занимава сериозно с него всеки ден от 16 часа в залата на НСА.
27.11.05
01:08
Абсолютно съм съгласен с теб; има го и този момент, има го и момента, че с повечето хора с които трябва да дискутираш, можеш да го направиш и лично, не по интернет, може би дори заедно с тях ходите на клубове. Има ги и тъпите заяждания по форумите, така е, ясен е намека за изваждането на Иво от състезанията например...
Въпреки това начинът не е такъв; бъдете и тук толкова сериозни, колкото сте и във залата. Не може всяка несериозна приказка да става повод да се държат всички несериозно. Когато някакакъв си те обижда, игнорирай го, не го прави голям. Щото сега какво става? Не трием темата и не налагаме наказания във форума само от уважение към вас и Иво. Ама тя и вас излага.
не мога да разбера тези постоянни първосигнални реакции и търсене на теле под вола при всяка моя по - истинска дума. най - малко аз съм човек, който ще почне да оспорва нечии постижения, заради употреба на забранени препарати и това е просто защото съм на мнение , че елитен спорт и атракция за публиката само с фасул не се прави ( пък бил той и смилянски ). хич не ме е еня , че някой взема и са го хванали, че да почна да го дразня за това. ако той обаче се чувства засегнат и наранен, то не съм съгласен да излива собственото си огорчение и болка в публични обиди и епитети към мен ( нека го направи на лични съобщения поне ). когато се чете нечие мнение, трябва първо малко от малко да се анализира и осмисли написаното, преди да се отговаря. първо съм ви пожелал здраве и живот на всички, а едва след това малко отрезвявам автора на категоричното мнение, в кого е бъдещето на спорт, федерация и тн. авторите по списанията може да издигат някой на пиедестал и възхваляват чутовната му сила, но те се грижат само за продажбите си и им е през оная работа за вас и постиженията ви. така , че малко по - скромно при изказванията и по - полека с обидите, защото всички сме хора и не се знае кой ден ще си потрябваме в истинския живот.
цялата ситуация ми напомня донякъде на станалата анекдот случка с българина, който отишъл при известния преди 9-ти септември банкер Буров за кредит и , когато последният започнал да му дава и някои насоки за това, как да оползотвори най - точно получените пари, нашият човек го прекъснал, че той акъл си има, а пари му трябват. естествено получил отговор, че като има толкова акъл, може да си намери пари и сам.
за невникналите в горните няколко реда, ще кажа, че ако наистина бяха толкова заитересовани, то щяха да намерят поне едно две рационални зрънца във всичко изписано от мен и да помислят сериозно върху тях. понякога страничният поглед върху нящата е много по - реалистичен, защото е лишен от емоцията на пряко въвлечения. в предходен пост бях написал, че спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. така че вместо да си помпате еготата с медали и титли, помислете как те да заработят истински за вас. иначе още десет поколения трибойци ще бъдат подритвани в най - забутаното къоше на спортовете и федерацията им ще проси по някое кирливо евро от държавата. проблемите на този спорт са световни, а не български, но това не означава, че трябва да скръствате ръце и да чакате някой друг да ви оправи, защото в най-добрия случай той просто ще ви “оправи”.
за днеска толкова и разберете, че не влагам лоши чувства, дори и когато казвам нещата по - остро. а който иска да продължава с обидите, може да си спести усилието, защото хората, чието мнение за мен ме интересува, са много малко и засега никой от тях не е в този форум:)
[quote author=“Djuja”]Опитах да засегна сериозна тема.Световнооото,а хората ме питат за
набирания с една рька.Това не е алпинизьм ,кажи ми как тогава да о
стана сериозен.Трибоя е сериозен спорт за хора с големи сьрца.
Готов сьм да покажа това което знам на всеки който иска да се занимава сериозно с него всеки ден от 16 часа в залата на НСА.
Ако смяташ някое мнение за несериозно ,Спам ,Обида прати ми ЛС и до час ще го оправя :wink: