17.11.13
20:27
Здравейте, ммм реших и аз най-после да попиша тук. Ще започна с това, че съм на 22г., висока съм 155см (blush) в момента 44кг. Спортна натура съм. От малка се занимавам с различни неща, с народни танци до 6 клас, след това любителски с волейбол. От 9 клас до миналата година с киокушин карате.След това в къщи си правих разни тренировчици. Просто се налагаше, понеже съм студентка, а миналата година бях 1-ви курс. А сега няма как да ходя, защото университет+работа=ограничено време и малък избор за часове. Но пък обичам да тренирам и за това почнах с фитнес. Вече месец и половина ходя редовно. По 5 пъти седмично + режим на хранене, за който не съм много сигурна, но пък като почнах бях 42кг. съответно не особено стегната, сега съм 44кг, както споменах по-горе, но се усещам много по-добре. Поизчистих и стегнах пресата доста, така че предполагам режима става. Не съм имала никога плочки. Да, доста оформен, но не и с такъв релеф, както сега. Понякога се усещам, че към края на тренировка ми става отпаднало... Ето това е режима:
Сутрин:
1ви вариант: около 100гр овесени ядки с лъжица мед, 2-3 варени яйца, като изяждаш само 1-2 жълтъка.
фрешче от портокал или грейфурт.
2ри вариант: 2-3 хилийки с шунка или обезмаслено сирене/кашкавал - извара. без масло, маргарин и такива плюс 2-3 варени яйца като вариант 1
3ти вариант: макарони с доматен сос. 2-3 варени яйца
(Сутрин ако ям яйца са само яйца, а иначе без тях )
(И тук м/у храненията хапвам или някой плод или орехи, защото закусвам доста рано. Или солети.)
Обяд:
1 вар. около 150-200 гр. месо по твой избор + ориз
2 вар. 150-200 гр месо + картофи - варени, задушени, печени... стига да не са пържени
3. вар. 150-200 гр месо - спегети, макарони
Следобедна закуска:
плодове, кисело мляко, сандвичи с месо
(Любимата ми следобедна закуска е кисело мляко+плодове+мед)
Вечеря:
Салата няма значение каква + месо пак по твой избор
Много вода.
Важното е да НЕ смесваш въглехидрати с мазнина т.е. като вариш картофи или ориз да не слагаш олио, зехтин и т.н. При месото през деня също.
Вечерта в салатата може да ползваш зехтин или олио, но през деня не.
Ако месото ти е много, може да го заместиш със соя или протеинови шейкове.
Това е режима, който ми бяха казали...
Не пия протеини. Хапвам и по малко сладко и някои странични неща от време на време. Инструкторката каза да ме спирам напълно мазнините, за да не се получи обратния ефект, ако прекъсна режима или нещо се наложи. Не прекалявам обаче и много рядко слагам по малко.
Това ми е тренировъчната програма. Предварително се извинявам за начина, по който е написана, но тъй като не съм ходила преди на фитнес и не съм особено в час, коя машина как се казва... (blush)
Ден 1
Кардио – 15 – 30мин.(бягане на пътека)
Крака:
-машина за вътрешна част на бедрата – 3х20
-машина за външна част на бедрата – 3х20
-машина за задна част на бедрата – 3х20
-напади - 3х30
-машина за седалищни мускули – 3х15 (за всеки крак)
Коремни преси и талия (от висене - няколко серии като първите са по 40, втората 30 и по 20 още 1/2; половинки- 1х40 +20, цели- колкото мога )
Рамена:
-от стоеж, опънати ръце над главата на ширината на рамената с гирички – изнасяне на лактите в страни малко под рамената и връщане в изходно положение – 1х20 + 3х15
-от стоеж, прав, леко наведен гръб напред с леко сгънати лакти и прибрани ръце до тялото – изнасяне на ръцете в страни до нивото на рамената и връщане в изходно положение. Ъгъла в лактите да не се променя по време на упражнението – 3х15
-от стоеж с по-малко крив лост – ръцете пред тяло с хват на ширината на рамената. Избутване напред , малко над рамената. Ъгъла в лактите не се променя – 3х15
Коремни преси и талия
Ден 2
Кардио – 15 - 30мин.
Гърди:
-лицеви опори
-на машина – събиране на лакти пред гърди – 1х20 + 3х10
-на машина под наклон – 3х15
-на хоризонтална лежанка от лег с гирички – опънати ръце нагоре и изнасяне на ръцете в страни. Сгъване в лактите до 90 градуса и връщане в изходно положение – 3х15
Коремни преси и талия
Трицепс:
-на скрипец с въже – прибрани лакти до тялото. Избутване надолу до опъване на лактите. Лактите да не се изнасят назад по време на движението – 1х20 + 3х10
-от стоеж с леко наведен, прав гръб надолу с прибрани, сгънати лакти до тялото(лактите се намират над височината на гърба) – избутване на ръцете назад до опъване на лактите(по време на движението да няма изместване от рамената) и връщане в изходно положение – 3х15/20
Коремни преси и талия
Ден 3
Кардио – 15 - 30мин.
Гръб:
-на скрипец – изтегляне зад тила – 1х20 + 3х15
-на скрипец от седеж – изтегляне към корема с прибрани лакти до тялото. Лактите се движат назад, а не в страни – 3х15
-на машина гръб от лег с опора на гърди – 3х15
Коремни преси и талия
Бицепс:
-от стоеж с прав лост – хват на ширината на рамената. Сгъване напред пред тяло без изместване на лактите и връщане в изходно положение – 1х20 + 3х15
-от седеж с гири – ръцете в страни до тялото (висят надолу) – сгъване напред от лактите с въртене от предмишниците, навътре към тялото. Лактите да не се изместват напред или назад по време на движението – 3х15
-на скотова пейка с леко крив лост – сгъване и разгъване в лактите – 3х15
Коремни преси и талия
Цел: Стягане на цялото тяло и релефна преса.
Ако имате някакви препоръки, ще се радвам да ги споделите. :) Ииии благодаря за отделеното време! (sun)
Темата беше редактирана от Katrin R на 18.11.13 01:16.
Първо,искам да отбележа,че изглеждаш страхотно :)
Относно тренировките-не видях каква точно ти е целта,но видях че не правиш клек и тяга,което си е направо недопустимо :Д
17.11.13
21:48
Добре дошла!! Чудесно изглеждаш! Очакваме храната да видим :)(F)
Благодаря ви! Целта ми е стягане на цялото тяло и ми се иска и релеф на пресата. Виждам, че все пак имам шанс и искам да видя какво мога да постигна. Ммм това е фитнес програмата, която ми изготви инструкторката от фитнес залата, в която ходя и не, не правя. :( Храната съм я написала в общи линии, какво ми казаха, а ще се постарая да я вписвам и редовно тук. Това е, че не знам дали мога да изчистя с този режим.
На мен лично тази програма не ми харесва.Много машини,много нещо...Цялата тази изолация за начинаещ,не смятам,че е оптималният вариант.Започни да изучаваш техниката на клека и мъртвата тяга,това са основни,задължителни упражнения.Не знам по каква логика инструкторката ти,те е карала да правиш 3 упражнения за ръце при положение,че имаш толкова и за гърба,а е къде къде по-голям мускул.С подредбата на упражненията на някои места също не съм съгласен,но все пак тя е специалистка,а аз просто любител.Плочките ги оформяш с упражнения за корем с ТЕЖЕСТИ,а ги изкарваш наяве с кардио ;)
казано от ddd на 18.11.13, 09:54:
На мен лично тази програма не ми харесва.Много машини,много нещо...Цялата тази изолация за начинаещ,не смятам,че е оптималният вариант.Започни да изучаваш техниката на клека и мъртвата тяга,това са основни,задължителни упражнения.Не знам по каква логика инструкторката ти,те е карала да правиш 3 упражнения за ръце при положение,че имаш толкова и за гърба,а е къде къде по-голям мускул.С подредбата на упражненията на някои места също не съм съгласен,но все пак тя е специалистка,а аз просто любител.Плочките ги оформяш с упражнения за корем с ТЕЖЕСТИ,а ги изкарваш наяве с кардио ;)
Мда, ето за това ми се искаше да видя различни мнения и подозирах, че нещо може да липсва... Трябва тогава и да намеря такива упражнения, клековете и мъртвата тяга. Но не знам къде би трябвало да ги включа. А за подредбата и аз самата не съм сигурна как е правилно... :) Няма значение дали си просто любител, след като се занимаваш с това и имаш представа за какво става въпрос си е полезно мнение.
Честит дневник! Изглеждаш великолепно:) Аз също мисля,че има много други добри упражнения за крака:клек,бг клек,добро утро,суинг и т.н.Може да ги разгледаш в сайт-а,обяснени са и имат видеоклипове към тях.
казано от Irenka на 18.11.13, 13:13:
Честит дневник! Изглеждаш великолепно:) Аз също мисля,че има много други добри упражнения за крака:клек,бг клек,добро утро,суинг и т.н.Може да ги разгледаш в сайт-а,обяснени са и имат видеоклипове към тях.
Благодаря! :) Ще ги разгледам. Бих разнообразявала, понеже и така ми идва малко еднотипно, а съм свикнала с по-раздвижени тренировки. Но пък страшно ме разтоварва това да тренирам нещо... (sun)
18.11.13
13:59
Здравей :) Поздравления и от мен за добрата форма - напълно реални са целите, които искаш да постигнеш ! Смятам, че режимът, по който се храниш, е добър и ако си в калориен дефицит, би трябвало да изчистиш. Единственият ми съвет към теб е да правиш кардиото след силовата, а не преди това, прави го интервално, за да поддържаш висок пулс, също така наистина би било много полезно да включиш упражнения като клек и тяга в тренировките си :)
казано от Adriana Dacheva на 18.11.13, 13:59:
Здравей :) Поздравления и от мен за добрата форма - напълно реални са целите, които искаш да постигнеш ! Смятам, че режимът, по който се храниш, е добър и ако си в калориен дефицит, би трябвало да изчистиш. Единственият ми съвет към теб е да правиш кардиото след силовата, а не преди това, прави го интервално, за да поддържаш висок пулс, също така наистина би било много полезно да включиш упражнения като клек и тяга в тренировките си :)
Мерси :) А къде би трябвало да ги включа?
18.11.13
16:26
клек,бг клек, суинг - можеш да правиш в дните за крака; добро утро, мъртва тяга правя в дните, когато правя гръб. Но това разпределение не е задължително, давам ти само пример:) Те са многоставни упражнения, така че могат да се съчетават
казано от Adriana Dacheva на 18.11.13, 16:26:
клек,бг клек, суинг - можеш да правиш в дните за крака; добро утро, мъртва тяга правя в дните, когато правя гръб. Но това разпределение не е задължително, давам ти само пример:) Те са многоставни упражнения, така че могат да се съчетават
Добре, благодаря :)
18.11.13
22:10
Изглеждаш много добре, браво! :)) На нашият скромен ръст всеки кг. или грам ни личи, това е недостатъка :D И дори без дълги крака и стройна фигура, пак може да изглеждаме страхотно! Не знам за теб, но на мен винаги височината ми е била комплекс до момента, в който не отслабнах и си показах мускулите, изглеждах супер. Тогава осъзнах ,че ръста не е от същинско значение.
Имаме сходни неща за това ще те следя с интерес и ти пожелавам успех! :)
казано от TeddyBear на 18.11.13, 22:10:
Изглеждаш много добре, браво! :)) На нашият скромен ръст всеки кг. или грам ни личи, това е недостатъка :D И дори без дълги крака и стройна фигура, пак може да изглеждаме страхотно! Не знам за теб, но на мен винаги височината ми е била комплекс до момента, в който не отслабнах и си показах мускулите, изглеждах супер. Тогава осъзнах ,че ръста не е от същинско значение.
Имаме сходни неща за това ще те следя с интерес и ти пожелавам успех! :)
Мерси, ти също изглеждаш супер! :) Ооо, определено можем и без дългите крака. :P Е, понякога да кофти е, но пък наистина не е от толкова голямо значение. Има си и добрата страна... можем да сложим високи обувки без голямо притеснение, че може да е прекалено. ;) А сега след като видях и аз какво мога да постигна за толкова малко време все пак, наистина се надъхвам да видя колко мога и да се видя в максимално добра форма. След като и толкова обичам да спортувам нещата се съчетават много добре... кеф+добра форма... (sun)
Благодаря и аз ти пожелавам успех и следя с интерес! (F)