Хубаво ли е да се cheat-ва ?

19.11.13
08:49

Добро утро ! Наскоро попаднах на една статия в Интернет и на нея пишеше ,че е хубаво да се cheat-ва на 5 дена веднъж , въпроса ми е дали това е правилно и може целия ден да се cheat-ва или само на 1 хранене ?

Темата беше редактирана от Сами Адем на 19.11.13 09:03.

От към психологическа гледна точка да, не съм сигурен за другите гледни точки, но щом и професионални бодибилдъри си го позволяват, значи едва ли има някакъв отрицателен ефект.

Преди всичко - храненето не е точна наука. В този смисъл определянето на нещо като ‘правилно’ или ‘неправилно’ винаги е относително и неизменно свързано с конкретна ситуация/контекст.

Личното ми мнение е, че яденето на боклучава храна има общо взето само психологически ефект. Със сигурност не го намирам за задължително. Лошата храна си е лоша храна и няма моменти, в които тя да носи нещо полезно на тялото. Има моменти, в които приемането й не носи съществени негативи... толкова. Когато е приятно и с мярка - всичко е ОК. Веднъж на 5 дни за мен е прекалено често. Във всички случаи е по-добре да бъде cheat-meal, а не cheat-day. В някакви отделни моменти бих намерил някакъв относителен смисъл в cheat-meal. Сheat-day е глупост и не виждам нито един разумен аргумент за включването му в режим, независимо от целите. Когато някой започне да говори за ‘нужда’ от cheat-day, значи няма представа какво прави или просто не желае да го направи.

19.11.13
09:42

Cheat-ваш когато имаш нужда от това, а не по задължение. Както Кольо каза самото чийтване е по-скоро с психологическа цел, а не с цел да станеш по-нацепен, да забързаш метаболизма и т.н.

19.11.13
09:50

Най-хубаво е всеки ден наи-малко по 5 пъти да се чийтва според мен.

казано от Nevergiveup на 19.11.13, 09:50:

Защото?

19.11.13
10:42

казано от Кольо Пияндето на 19.11.13, 10:05:

казано от Nevergiveup на 19.11.13, 09:50:

Защото?

Защото е вкусно! :D Или както казваше Кембъла, лека му пръст, има само едно по-голямо удоволствие от секса и това е добрата храна. :D

20.11.13
14:50

казано от Кольо Пияндето на 19.11.13, 09:24:

Преди всичко - храненето не е точна наука. В този смисъл определянето на нещо като ‘правилно’ или ‘неправилно’ винаги е относително и неизменно свързано с конкретна ситуация/контекст.

Личното ми мнение е, че яденето на боклучава храна има общо взето само психологически ефект. Със сигурност не го намирам за задължително. Лошата храна си е лоша храна и няма моменти, в които тя да носи нещо полезно на тялото. Има моменти, в които приемането й не носи съществени негативи... толкова. Когато е приятно и с мярка - всичко е ОК. Веднъж на 5 дни за мен е прекалено често. Във всички случаи е по-добре да бъде cheat-meal, а не cheat-day. В някакви отделни моменти бих намерил някакъв относителен смисъл в cheat-meal. Сheat-day е глупост и не виждам нито един разумен аргумент за включването му в режим, независимо от целите. Когато някой започне да говори за ‘нужда’ от cheat-day, значи няма представа какво прави или просто не желае да го направи.

;( ;( ;( Всеки ден ми е чийт ден :( :D

казано от lordinov на 20.11.13, 14:50:

Всеки ден ми е чийт ден

Това е чудесно... но каква връзка има с темата?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.11.13 14:54.

20.11.13
14:59

Еми мненията ни си противоречат,твоето мнение казва от чийт мийл (по-честичко) или пък чийт дей няма никакъв смисъл и полза (освен психологическо,при това за чийт мийла),аз съм на друго мнение.Не мога да говоря в дългосрочен план за здравословно действие,но за сега не ми прави проблем да ям пица и да пия кола редовно. От към полза за физиката определено има,защото приемам високи въглехидрати и от чиста храна,ако ще трябва да си ги набавям,трябва да се тъпча и да ям с часове,а това ми спестява време.

Пък и не виждам смисъл да не си даваме това,което ни се яде,само защото се води в графата “нездравословно”.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.11.13 15:06.

Което не обяснява празнотата на предишното ти мнение.
Лошо няма - не сме на едно мнение. Случва се, нормално е. Хората ще четат и ще преценяват. Когато ми трябва много енергия, аз лично предпочитам да си я набавя от мазнини, защото става със значително по-малък обем храна (съответно - лесно и бързо).

20.11.13
15:17

Така е,но не всеки човек понася добре мазнини,както и някои са доста толерантни към въглехидрати като източник на енергия. Предишното ми мнение е празно,защото е спам.

Мнението беше редактирано от lordinario на 20.11.13 15:18.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1