19.11.13
14:08
Здравейте.Не ходя на фитнес,опитвам се да тренирам вкъщи сама с тежестта на тялото и един дъмбел с 2 тежести от по 2,5 кг и още 2 с по 1,5.Карам на нисковъглехидратна диета.Височина 165 см,килограми 55.Твърдичка съм,ама само отвътре..всичко отгоре е покрито със мазнинки.И това,което най-много ме притеснява е,че с топенето на килограмите гърдите ми също си заминават.Ще се опитам да обясня най-подробно какво точно правя,макар,че май обяснението ще е малоумно,надявам се да разберете,понеже незнам как се наричат всички упражнения,простете невежеството ми.Първо да подчертая,че нямам някакъв режим на тренировка,нито пък някакво разпределение,интервали,повторения и т.н. захващам се,когато ми е удобно,когато съм в настроение,което ще рече някъде през ден,навярно това е доста грешно,но да видим какво ще кажете.Упражненията,които правя са лицеви опори,crisscross,crossover crunch,crunch,flutter kicks,heel touch,клякания със и без дъмбел (като дъмбела придържам надолу,между краката с две ръце),заставане на колене на пода и повдигане на краката назад,настрани ( също и същото упражнение,но изправена).С дъмбела правя каквато комбинация ми хрумне,исках да се почувствам здрава,да заякна малко :D Мислех да включа и коремни преси,от тези които си в легнало положение и си издигаш целия торс с ръце на тила,какво ще кажете? За топенето на мазнини ми е ясно,че трябва да почвам и със стабилно кардио,но при мен работата е,че по ми се нравят силовите упражнения,отколкото кардиото,обратно на вкуса на повечето жени.И така...може да започвате с критиките.Ще се радвам да ми обясните къде бъркам,какво да включа,какво да премахна и така нататък,искам да чуя мнение на хора,които са наясно с тези неща.И да поясня все пак целта ми е да смъкна около 5 кг мазнина + релефно,стегнато и добре изглеждащо телце. :)
Темата беше редактирана от Marishka Zavoianu на 21.11.13 22:44.
19.11.13
14:34
казано от Marishka Zavoianu на 19.11.13, 14:08:
Здравейте.Не ходя на фитнес ....
Това може ли да се промени ?
Карам на нисковъглехидратна диета.
Да разбирам, че храненето не е проблем
За топенето на мазнини ми е ясно,че трябва да почвам и със стабилно кардио
Не, не ти е ясно.
по ми се нравят силовите упражнения,отколкото кардиото,
това
един дъмбел с 2 тежести от по 2,5 кг и още 2 с по 1,5.
и това не ми се връзват.
.Ще се радвам да ми обясните къде бъркам,какво да включа,какво да премахна и така нататък,искам да чуя мнение на хора,които са наясно с тези неща.
Тоест искаш някой да ти направи програма? Защо не разгледаш малко женските дневници, доста идеи можеш да си откраднеш.
може да започвате с критиките
Ти не си написала нищо , което да се критикува. Само че имаш някаква гира с която чат пат правиш разни упражнения, но когато ти е кеф и си в добро настроение ;)
Желая ти успех :)
19.11.13
14:39
Първо за фитнеса : Каква е разликата между упражненията вкъщи + бягането в парка и фитнеса?
Второ : Не,не искам програма.Да речем,че може да ме посъветвате колко често да тренирам тогава и дали това,което правя е грешно или правилно за целите ми?
Трето : Не се обоснова защо не ми е ясно,че за топенето на мазнини се изисква кардио?Може би съм пропуснала да спомена,че плана е кардио+силови+хранителен режим.Пак ли бъркам?
19.11.13
14:55
Надявам се не си приела горния ми пост като заяждане,а като лека препратка към това, че можеш малко да прочетеш някоя статия от сайта и Женските дневници и да си отговориш на много въпроси. Знам, че сега ти е объркано и трудно, но с времето доста неща ще ти се изяснят ако положиш необходимото старание.
Фитнес залата предлага доста тежести, уреди, машини и каквото се сетиш. Предполагам е ясно с какво е повече една зала от 1 дъмбел. Според мен и начинаещите е добре да ходят в зала, защото си е някакъв ангажимент и се стараеш да ходиш редовно, не че и там не можеш да пропускаш, не че и там не можеш да тренираш глупости. Като си вкъщи и нямаш добре изградена култура на тренировки става точно това - като си в настроение ;)
Разбира се можеш да тренираш доста успешно и вкъщи. Впрочем има и такива женски дневници.
По втория въпрос - помисли, измислиси/открадни програма и вече може нещо да се коментира
Трето - Ами не ти е ясно, защото не е задължително да правиш кардио за да топиш мазнини. Не ме разбирай, че кардиото е нещо лошо, просот не е задължително -> пак много материали в сайта :)
” плана е кардио+силови+хранителен режим”
Супер си го измислила, сега остава и реализацията му :)
Започни да пишеш храненето си + тренировките си и тогава ще може да се пише по-конкретно.
19.11.13
15:03
Marishka Zavoianu, дай да видим храната... тя определя нещата общо взето. :)
Щом не се получава това, което искаш - първо там се гледа.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.13 15:04.
19.11.13
15:23
Ям основно пиле на фурна,пилешко на скара,телешко филе на скара,варени яйца или бъркани(със малко сирене),салати (най-вече домати,краставици,пипер,чушки,лук,праз,броколи,моркови,зеле,спанак),някой друг плод (не обичам много,много плодове ако ям ще е киви,портокал,мандарина или круша),риба на скара,риба тон,кафе с 1 с.л мляко(не всеки ден),ако ми се дояде хляб-ям интегрални сухари,разхлабителни чайове понякога(даже последния месец нито веднъж).За мазнина винаги използвам зехтин,в никакъв случай олио и много рядко пъти - масло.Преди няколко дни бях изкушена и кривнах от пътя като се натъпках със сладки и 2 дена карах само на сладки и в леглото и като,че ли ми се отрази(забелязах се в огледалото по-пълна)Забелязала съм,че бързо свалям,но и още по поразително бързо качвам и това е пример.Придържам се към тези храни,но както в случая имам такива сладки прегрешения веднъж на месеца горе-долу...Като се замисля,всъщност не пия достатъчно вода,но днес си напълних една двулитровка и съм си поставила за цел до края на деня да я погълна :))
Мнението беше редактирано от Marishka Zavoianu на 19.11.13 15:25.
19.11.13
15:25
Не, не, не... това нали е дневник?
Просто описвай храната, която хапваш - каква е и колко е.
Водата също е важна.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.13 15:26.
19.11.13
15:55
И аз да изпея моята песен. Вземи си мерки, снимай се и се виж добре в огледалото. Това го прави периодично, защото в процеса на горене на мазнини ще качиш и мускулна маса, което означава че килцата може да се вдигнат малко. Затова мериш и няма да се стряскаш от килограмите. Като изглеждаш добре и 60 да си няма значение. Послушай и колегите - “открадни си някоя програмка, оптимизирай си я и само напред! Пожелавам ти постоянство и само успехи занапред!
Ето и от мен едно предложение...
Правиш силови тренировки - 3-4 дни в седмицата;
Правиш кардио, най-добре в парка(на въздух е идеята), първо леко и малко, после като привикнеш можеш да правиш интервални тренировки, не се хвърляй директно на интервални тренировки бягане, на тренажор в фитнеса като за начало е по-добра идея - велотренажор и кростренажор(тях ги правиш заедно със силовата тренировка(дали в началото и края проучи сама, не съм компетентен), не в друг ден, можеш да правиш и по-малко кардио 2-3 пъти, виж как ти влияе);
Идеята е чрез силовите тренирвки да направиш мускули и някакъв релеф, а с кардиото да си повишиш като цяло тонуса и да стягаш малко, но едното без другото не се препоръчва, имат си предимства. :)
Успех!
21.11.13
22:31
Нормално ли е да качвам мускулна маса бързо?Тренирам кратко,но често.Примерно най-вече се случва около обяд и вечер,за по 30,40 минути,всеки ден или през ден.За 1 седмица вече забелязах в огледалото,че съм как да се изразя,по-обемна и твърда при допир,а при стягане на мускула - като камък.В такъв случай трябва ли да намаля силовите тренировки и да увелича кардиото?
22.11.13
16:23
Кажи ми как тренираш моля те. Искам и аз такива бързи резултати.
22.11.13
22:32
казано от antipodean aub на 22.11.13, 16:23:
Кажи ми как тренираш моля те. Искам и аз такива бързи резултати.
Момиче ли си? Ами правя упражненията,които съм написала най-горе (+- някои други подобни,като към всяка тренировка добавям ново упражнение) като използвам всичките тежести на дъмбела,които за моята физика ми идват тежки,но си давам зор,а и вече посвиквам,понеже както споменах вече,почнала съм да заяквам :D Незнам дали на по-големите тежести се дължат тези резултати,точно затова попитах. Вчера добавих към тренировката ми за корем jackknife,corkscrew,bicycle и v-sit.