Кардио упражнения, от които да НЕ свалям мускул

19.11.13
15:49

:))

19.11.13
15:51

Избягвай кардио със средно темпо (тичане,колело,кростренажори т.н.),аз препоръчвам продължително ходене с по-забързано темпо или спринтове. Едното е добро за чисто изгаряне на мазнините, най-вече заради ниското темпо и заради ниският пулс (както аз правих лятото, час/два ходене - 10тина километра :) ),другото е добро за редица неща :)

Мнението беше редактирано от lordinario на 19.11.13 15:53.

19.11.13
15:55

Този въпрос се обсъжда за н-ти път, и аз все още не съм прочела научна обосновка на това какъв точно е механизма за сваляне на мускулна маса от кардио при положение, че мускулатурата се употребява и захранва качествено.

Няма да свалиш мускул, ако осигуриш на тялото си нужда от него (стимул, енергия и градивен материал), независимо от вида на кардио-натоварването.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.11.13 16:01.

19.11.13
22:19

Кольо е доста прав според мен. Въпреки, че аз лично не смея да тичам точно поради тази причина. Колело или ходене са сигурни начини да запазиш ММ.

19.11.13
23:08

Може да изцепя нещо глупаво, но интервалните тренировки се отразяват доста добре на мускулатурата. От друга страна зимно време не се навивам да ги правя навън и ги замествам с колелото в залата като просто вдигам няколко степени нагоре натоварването...
+1 за коментара на Кольо

05.04.14
00:30

За да се предотврати “изгарянето” на ММ, хапвай протеин преди тренировката, да кажем 30 минути по-рано. Примерно два белтъка от твърдосварени яйца, комбинирани с няколко резенчета рибно филе на скара или риба тон от консерва, но чиста. Това като го хапна и след това с много по-голяма лекота си бягам обиколките. :)

Мнението беше редактирано от foxy на 05.04.14 00:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1