Болки в гърба след фитнес

19.11.13
15:05

Здравейте!Вчера ходих на фитнес, след 7 месечен застой, правих кръгова с леки килограми, но при скрипеца ме заболя малко гъбра в долната част (може би бъбреците).Днес сутринта като се изправя и доста ме боли от двете страни, не знам дали са бъбреците или нещо друго.Какво мислите?

19.11.13
17:12

Съмнявам се да са бъбреци. Пиеш ли добавки? Имал ли си проблеми с отделителната система до сега? Гърба в долната част или кръста те боли, защото има разлика?

19.11.13
18:32

казано от Notorious на 19.11.13, 17:12:

Съмнявам се да са бъбреци. Пиеш ли добавки? Имал ли си проблеми с отделителната система до сега? Гърба в долната част или кръста те боли, защото има разлика?

Добавки, съм пил, точно една седмица, преди 7 месеца.В долната част на гърба:
Някъде тук http://assets.bb-team.org/content/originals/4131.jpg
но в дясната част повече ме боли отколкото в лявата.Болката е вътрешна, като натисна и има нещо като прескачащо топче (shake), точно то ме боли.

Мнението беше редактирано от Даниел Бонев на 19.11.13 18:34.

24.11.13
14:21

По скоро е кръст отколкото бъбреци. Ако те болят бъбреци ще виеш от болка и няма да можеш да се движеш и без болкоуспокояваща инжекция няма да минеш.
Внимавай с натоварването. Преустанови натоварването докато отшуми болката, след това загрявай стабилно.

26.11.13
16:16

Зависи какво е състоянието на бъбреците. Не мисля, че при всички положения се бият току така инжекции. Най-честите болки там са породени от цистит или песъчинки/камъни. Но те са съпътствани и с други симптоми. Както казах и в предния си пост - съмнявам се, че са бъбреци. Както Тодор е отбелязал, най-вероятно е кръста. Възможно е да си прищипал нерв при някое упражнение. Най-често в залата може да се получи от връщане на дъмбел обратно на стойката, ако е по-тежък и се вземе грешно от земята и после с една ръка се поставя. Може да отидеш на масаж или да накараш някои приятел или роднина, който се справя по-добре да ти направи с издърпване на кожата, по този начин може да се освободи засегнатият нерв из между прешлените.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1