Каква е ползата, за нас жените, да тренираме гърди?

18.11.13
18:43

Въпросът е ясен. Тренирам всички мускулни групи и намирам смисъл, но точно за гърдите да не говорим, че не го и разбирам. Нито ми е толкова важно да ги оформям и т.н., а това, че растат, са пълни глупости, както всички знаем. Случва ми се да пропусна ‘‘chest day’’ понякога, но искам да чуя вашето мнение и за какво й е на жена да тренира гърди и ще се реша окончателно.

18.11.13
18:45

Ами от гледна точка на цялостното развитие,трябва да се тренира защото все пак е мускул.От друга гледна точка,може да ти стегне бюста и след време силикона да стой още по-добре на стегнатите гръдни мускули под него.

18.11.13
18:49

Точно това се запитах, между другото, за какво им е примерно на фитнес моделите да тренират гърди, при положение, че имат мноого силикон. Благодаря, че ми отговори :)

18.11.13
18:53

Моля. Ами котенце, ти като тренираш гърдите, не го правиш само с цел да ги натренираш, а като цяло да има баланс между бутащи и дърпащи упражнения и раменете да са пълноценно развити (и не говоря само за раменните мускули!),това предпазва от контузии и дава правилна стойка на тялото.

18.11.13
18:57

Още повече, че мускулите са под самите цицки и тренираш първите, причина да го правиш е каквато е да тренираш и която и да е друга мускулна група...

18.11.13
18:59

:)) Отивам да тренирам гърди ;d
Благодаря още веднъж за информацията.
Оказа се, че ще е само в мой плюс. :)

18.11.13
19:06

Няма проблем,пак заповядай моето момиче : )

19.11.13
11:14

ами баланса на силата между бутащи и дърпащи най-вече, доста си е важно за правилната стойка балансираното развитите. тренираш равномерно гърдите и гърба, изобщо равномерно предната и задната половина на тялото :)
с упорити тренировки за гърди се разширяват рамената и гръдния кош гледан отпред и отстрани. упражненията за гърди натоварват добре рамото и трицепса и междуребрените мускули ( лицевите опори, пулоувъра)-така че с 2 упражнения за гърди спокойно си спестявам тренировка на предното рамо, а  трицепсът има нужда само от 3-4 сериики разгъване , за да се поддържа.
При жените също доста се напомпват гръдните мускули и растат. Препоръчвам ти да наблегнеш на горната част - все пак тя се вижда над сутиена и над силикона :)

19.11.13
21:07

Аз ли се заблуждавам,или природнонадарените жени е хубаво да тренират гърди,за да не им увисват ?

RA

26.12.13
21:26

казано от Queen Cobra на 19.11.13, 11:14:

При жените също доста се напомпват гръдните мускули и растат. Препоръчвам ти да наблегнеш на горната част - все пак тя се вижда над сутиена и над силикона :)

А бе, като стана дума да питам: Кои са упражненията за горната и кои за долната част?

14.05.14
15:30

казано от Deian Petrov на 19.11.13, 21:07:

Аз ли се заблуждавам,или природнонадарените жени е хубаво да тренират гърди,за да не им увисват ?

Заблуждаваш се, гърдите увисват най-вече защото кожата се отпуска и разтяга с времето, губи се колаген и еластин. Женските гърди не са изградени от мускулна тъкан, та да им влияеш с упражнения. Мускула е под тях. Все пак, косвено...един добър тренировъчен и хранителен режим оказва благоприятно влияние върху целия организъм, в това число и гърдите. :)

Мнението беше редактирано от Hey Hey на 14.05.14 15:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1