Таурин - противоречиви мнения и факти?

24.08.13
17:58

Здравейте. Имам няколко въпроса за таурина, за които не намерих отговор в изчетените теми. Освен това виждам, че темите относно предлагания таурин на пазара са от преди доста години.
Та първо - защо всички твърдят, че няма смисъл от таурин, ако не го взимаш с други добавки? Нали функцията му е да дава енергия? Аз лично имах дълго прекъсване от фитнеса. Сега започнах наново да ходя и смятам да изчакам 2 месеца преди да почна с протеин и креатин. Но енергия ми е нужна и сега в началото, затова обмислям да си взема таурин.
Също - защо се препоръчва да се взима и в нетренировъчните дни - мислех, че смисъл има само точно преди тренировка, за да даде убодряване и енергия?
И какъв таурин ще ми препоръчате? Най-евтиния на пазара е BULK POWDERS Taurine 500gr - 16лв., което си е доста евтино (имайки предвид, че това са 100 дневни дози), а и няма примеси.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.08.13 09:39.

25.08.13
12:15

Аз смятам, че таурин с креатин е класическо и изпитано комбо за добро хидратиране на мускулната клетка. Друг плюс който съм изпитвал върху себе си от суплементацията с таурин през годините е,че е много на място, когато мускулите започнат да крампират. Все пак вчера тук ми се отговори, че приема на таурин бил равносилен на изхвърляне на доза в тоалетната без аргументиране...

ЛВ

25.08.13
16:06

Тауринът е последното нещо което бих хвърлил в тоалетната.Пия 2ра кутиика на Аllmax,по 3 грама преди тренировка и съм супер доволен.Разбирасе,че е аминокиселина и не можем да очакваме чудеса от нея но за ободряване,кондиция и тонус е чудесен продукт на добра цена.

27.08.13
09:49

Никой не казва, че тауринът е безсмислен. Най-често е такъв поради дозите, които го пият една голяма част от трениращите (1-2 гр. най-често) и съответно си е хабене на материала.
Аз не виждам какъв ти е проблемът да добавиш и един креатин (който също е много евтина суровина) и по този начин двете съставки да усилят действието по между си. Варианти за креатин колкото искаш - монохидрат, кре-алкалин, хидрохлорид, глюконат, три-креатин малат, етил естер и т.н.

Мнението беше редактирано от Hvanatema на 27.08.13 09:50.

CH

10.11.13
16:41

Аз пия таурина на Бълк в комбинация с Ацетил Л-карнитин и съм доволна защото не ми пречи на съня когато тренирам вечер.

Здравейте,
До колко грама е безопасно да се приема таурин?
В момента го пия 2,8 грама преди тренировка и 2,8 грама след тренировка.
Ползвам таурина на Primaforce.
Поздрави

19.11.13
22:43

Повече от 5 грама на прием водят най-често до проблеми със стомаха. Проблеми от типа на неразположение...достатъчни да ти провалят тренировката. Според мен 4 грама преди и опционално 2 след тренриовка е оптималната дозировка. Често си го добавям към предтренриовъчния шейк с куп други благинки - креатини, цитрулини, карнитини, леуцини и други кислочи...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1