19.11.13
22:45
Добър ден. Аз съм на 18 години. Искам да отслабна и да се стегна. В момента съм 182см и тежа 91кг. Лятото бях 83кг, но надебелях доста. Освен това и тогава не се харесвах, а сега изобщо. Тренирам от доста време, но спирам за определени периоди. Смятам, че имам не много, но нормално развита мускулатура. След 6 месеца ми е бала и искам да съм в прилична форма. Моля да ми помогнете с изготвянето на сериозен и стрктен хранителен режим. Според мен трябва да стана около 75кг, за да съм в оптимална форма. Благодаря предварително за помощта.
19.11.13
23:29
НВД + тренировки + кардио . Във форума има много информация за НВД. Изчисляваш си калориен баланс, трябва да си в дефицит 20 %. Ако ти е трудно на ниски въглехидрати, можеш да пробваш и РБД. Поразгледай,попрочети, постни някакво примерно меню и ще помагаме.Като начало можеш да споделиш как се храниш в момента например и дали имаш някаква физическа активност.
19.11.13
23:29
Ти рано си се сетил. Във форума има теми как да си изготвим хранителен режим. Разчиташ се там, въвеждаш си тренировките в приличен вид и действаш.
Така. Аз си тренирам попринцип, но спрях за скапаното лято :D и сега ми е мн трудно да почна. Всички знаем, че началото е най-трудно. Храня се колкото мога по-правилно. Старая се да не ям боклуци, но в училище е трудно. Закусвам сандвич,яица с бекон или мляко, зависи от деня. Делниците предимно един двоен сандвич с кашкавал и шунка. Обядвам сандвич с пилешко в даскало и вечерям каквото има, а когато вечерята е мн тежка карам на салата. Това обаче е от скоро. Лятото си бях дал почивка и затова качих толкова. Очакванията са ми просто да стопя корема, около гърдите каквото има и краката малко. За сега няма да ходя на фитнес, защото съм зает със кандидатстване, но имам лежанка и дъмбели вкъщи. Имам си програма, която ще постна, за да си кажете мнението. Като цяло я взаимствах от ББ-теам.
Програма за първи ден
• повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения
• повдигане на дъмбели от полулег - 4 серии по 10 повторения
• Флайс - 4 серии по 12 повторения
• раменна преса пред гърди - 3 серии по 8 повторения
• изнасяне на дъмбели напред - 3 серии по 12 повторения
• изнасяне на дъмбели встрани - 3 серии по 12 повторения
• кoремни преси - 3 серии по 30 повторения
• повдигане на краката от вис - 3 серии по 30 повторения
Програма за втори ден
• клякане с щанга - 4 серии по 20 повторения
• напади с дъмбели - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на пръсти с дъмбели - 4 серии по 15 повторения
Програма за четвърти ден
• гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
• набирания - 4 серии по 10-12 повторения
• гребане с дъмбел - 4 серии по 12 повторения
• лицеви опори- 4 серии по 12 повторения
• разтваряне с дъмбели за задно рамо - 4 серии по 12 повторения
• трапецовидно повдигане с щанга - 4 серии по 15 повторения
Програма за пети ден
• повдигане на щанга от лег в тесен хват - 3 серии по 8 повторения
• трицепсово разгъване лег - 3 серии по 12 повторения
• кикбек - 3 серии по 12 повторения
• бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
• концентрично сгъване - 3 серии по 12 повторения
• бицепсово сгъване на скрипец - 3 серии по 12 повторения
Освен това ходя на волейбол и баскетбол по един път в седмицата. Основния ми проблем е храната. Възможно ли е някой да ми напише наи-грубо какво да ям и какво не. Чудя се дали да отида да ми направчт хранителен режим, или да пробвам сам за един два месеца и ако не става(желаното, защото резултат винаги има) да отида за 4 месеца пак има бая време. Тренирах си до юни месец стабилно. Бях направил 9 месеца без стоп. И сега просто искам да сваля и да оформя естествено.
П.С. Колело става ли за кардио, защото ми е доста по-приятно от тичане, а и мисля, че е далеч по-полезно, но ен съм сигурен и се надявам да ми помогнете.
Благодаря предварително.
Забравих да добавя. Аз честно казано не искам добавки, но се поддавам на изкушението, но баща ми ми е забранил дори да споменавам добавки, така че няма да взимам каквото и да било.
20.11.13
19:15
казано от Kruz Arcanum на 20.11.13, 16:21:
И ако обичаш мляко търси млека с по-нисък процент масленост, било то прясно или кисело.
По-нисък процент масленост = повече боклуци в млякото. Това не е добър съвет за мен.
казано от Adriana Dacheva на 20.11.13, 19:15:
казано от Kruz Arcanum на 20.11.13, 16:21:
И ако обичаш мляко търси млека с по-нисък процент масленост, било то прясно или кисело.
Това не е добър съвет за мен.
Нормално,след като съвета е даден от потребител на 15 години.
п.с. дори не искам да чета цялото му мнение това последното за биреното коремче ме сети за една приятелка,инструктор по тае бо,която винаги след тренировка пие бира (с определена цел) нека няма нацепен корем ,ама изобщо:)
Мнението беше редактирано от Тони1 на 20.11.13 19:29.
20.11.13
21:39
Аз ти препоръчвам да не започваш НВД, ами РБД.
Причини:
По-лесно се спазва;
Няма постоянно да мислиш за храна, cheat day и т.н. ;
Не мисля ,че си за НВД, не може изведнъж да започнеш и да стресираш организъма ;
Според мене (мое мнение) НВД е повече за бодибилдъри отколкото за хора с нормален живот (за хора поне с по сериозни планове);
Ако ти трябва някаква помощ, съвет (не казвам ,че разбирам много ,но не мисля и ,че съм и с малки представи) пиши ми на лично. :)